28 Ocak 2017 Cumartesi

Omegaverse Evreni Mi? O Neki Öyle Yazısı!!!!

Yaoi Dünyasında Yeni bir Işık 


Yaoi evreninde gün geçmiyor ki yeni bir şeyler olmasın. Yok yok yine olay falan yok korkmayın. Yeni keşfedilmemiş ama benim yeni yeni keşfettiğim bir konu hakkında yazacağım müsaadenizle. Malum bu haftayı sırf webtoonlarla kapattık ama arada da yeni mangalar okumak değil hani. Bildiğiniz üzere Tadaima, Okaeri diye bir manga gelmişti Hf'ye. (editini ben değil ikizim yaptığından bende sizin gibi ne zaman gelirse o zaman okuyorum bu arada.:)
Bu manga ile birlikte yeni bir kapı açıldı ve ben Omegaverse evreni ile tanıştım. Aslında ilk tanışıklığım bu manga ile değil ama anlatırım ilerde neler olduğunu. Neyse bu dünya resmen hafif durgun günler geçiren bendenizin yaoi evreninde yepisyeni bir ışık timsali güneş gibi doğdu üzerime.
Tadaima, Okaeri'deki tanıtım yazısını sakın okumadan geçmeyin derim. Zira sonra bazı şeyleri anlamakta zorlanabilirsiniz. Omegaverse evreni hakkında bilgi veriyor. Ben size şimdi açıklamasını yapardım lakin çok uzun süreceğinden sizin bildiğinizi var sayarak devam ediyorum. Bilmeyenlerin mangayı indirip o şirin güzelliği okumasını rica ediyorum ayrıca. Başlangıç olarak içlerinden en sevdiğimle devam etmek isterim.

yaoi manga




Abarenbo honey cidden çok sevdiğim bir manga oldu. Çizim olarak bir parça kötümsüye yakın (yani ne çok iyi ne çok kötü bir çizim) bir manga ama hikayesi güzel. TOBIDASE Kebin mangakamız. şu kısımda onunla çok işimiz yok geride kalsın azcık o. Hikayede yakuza bir alpha ve en az onun kadar serseri bir omeganın durumunu anlatıyor. En başta sert ve çetin bir kavgaya giren ikilimiz daha sonra omeganın fermonlarını salgılaması ve alphanın da bundan etkilenerek tabiri caizse kudurmasıyla devam ediyor. Ve tabi ki serseri karakterimiz boynundan bir ısırık yiyor. (ısırığın önemi için açıklamalara bakınız please:) Tabi olay yazuka ailesi olur da rahat durulur mu?Daha güçlü bir aile için başka bir grubun alphasıyla evlendirilmeye çalışır yakuzamız. Bu yüzden hiç yok yerden çıkan omega hiç edilir resmen. Vel hasıl yakuza alphamız durumu çözer ve olaya el koyar.

yaoi manga





Bu mangada en güzel olan ikili arasındaki ilişkinin çok güzel işlenmiş olması. Zoraki bir birliktelik çok güzel bir aşka dönüşüyor. Hatta omega bir randevu günü planlıyor evlere şenlik. İstediği gibi gitmese de alphanın da olaya katılmasıyla ortaya şahane bir olay çıkıyor. Yandaki renklendirilmiş sayfada (ki kim yaptıysa ellerine sağlık:) ikilimizin etkileşimi süperdi.^-^ Kyaaaa diye çığlık atıp fangirlüğümüzü konuşturduğumuz bir sayfaydı. Utanmaları ve bir bebek gibi ilk adımların atılması çok tatlıydı. Evet bir kez daha yaoi mangalara aşık olduğumuzu bize hatırlattı.
Bundan sonra gözlüklü abimizin hikayesi devreye girdi ki bu yakuzayla evlendirilmeye çalışan alphanın eşi omega oluyor.(karışık gibi dursada okuyunca zaten çözersiniz siz.:)
Onlarda çok tatlıydı ve bence bu manga burada bitmedi. Onların devam hikayesini göreceğiz. Sabırla gelecek bölümü beklerken sıradaki mangaya geçelim.

yaoi manga





Sayonara Alpha mangamız. Uyaralım çünkü tanıtım kısmında Shotacon geçiyor. Henüz üç bölüm geldi ve ben Shotaconlık bir yer görmedim. Yani tam olacak kısmında anne onları bastı ve mangamız hadi artık gel tadında bitti. Yeni bölüm acil şekilde bekleniyor kısacası. Okey biraz hızlı geçtim konudan başlayalım o vakit. Konumuz alpha olduğunu sanan ama omega çıkan öğrencimizle başlıyor. Hani alphalar zincirin en başındakiler ya bizim okul öğrencimizde aynen öyle okuldaki en popüler ve başarılı çocuk. Lakin bir gün çok küçük yaştaki (şimdi hatırlamıyorum ama 10 olabilir.) çocuğu serserilerin elinden kurtarırken omega hislerini anlar. Yani kendi aslında bir omegadır ve alpha olan o küçücük çocuktan etkilenir.(burada bir kader eş seçme falan olayları da var yineliyorum açıklamaları okuyunuz.:) Çok şeker bir manga kısacası okuyunuz derim.


yaoi manga



Gel gelelim Omegaverse  evreninin şiddet de içeren kısmına. Romantic Joutou bu mangalara örnek bir Omegaversedir. İşte ilk tanıştığım manga aslında buydu sanırım. Ama velakin ben ilk başta açıklamaları okumadan (çünkü japonjaydı sanırım:) mangaya daldım. Tabi ne oluyor ne bitiyor çok anlamıyorum ama ukemiz neden Akiden bile daha istekli görünüyor onu çözmeye çalışıyorum. Ayrıca beta olan bir okul arkadaşı falanda işin içinde. Beta nedir ki yenen bir şey miydi o tarzında salak salak takılıyorum. Sonra bir diğer namussuz alpha bizim ukemize saldırıyor hatta ısırıyor da. (şeref yoksunu o karaktere hala kızgınım zati alçak geberesice karakter....) Nitekim bu ahlak ayarlarıyla oynanmış alpha'yı başka biriyle yakalar bu beta ve ne oldu nasıl yaparsın bunu omegaya şeklinde bir atar yapar yerini öğrenince yanına gider. Zaten omega da betamızı sevdiğinden ikilimiz birlikte olur ve ukemiz o hain alphayı terk ederek beta ile yaşar. Yine karışık yazdım ama mangayı okuyanlar anlayacaktır beni. Henüz okumayanlar ise alphaya şimdiden lanet okuyarak başlayabilirler.

yaoi manga





Başta yazdığım o tatlış mangayı vermesem içimde kalır. Omegaverse evrenine dalacaksanız bununda başlayın derim. Tadaima, Okaeri çok içten sıcak şeker ve sevilesi bir manga. Özellikle çok şirin Hikarimiz var. Gerçekten de tatlılığı namını aşmış bir bebek o. Her hareketinde gök kuşağı kusuyorsunuz yani.^-^ Ailede çok sıcak ve sevilesi. Devam hikayesi olan Tadaima, Okaeri Kagayaku Hibi'yide okumayı unutmayın. Aslında bu şirin ikinci bebeğin gelmesinden önceki zamanı ve onun doğuşuyla birlikte olanları anlatan süper ötesi bir manga. Çenedeki o ben ve babanın o sevimli oğluna düşkün halleri cidden görülesi bir manga yapıyor bu yapımı. İchikawa İchi ablamızı tebrik ederim bu hususta.



yaoi manga

Boku No High Spec Kareshi-sama mangasında beni ilk çeken aksiyon bir yaoi manga sanırım düşüncemdi. Evet kapak kesinlikle hareketli polisiye hatta ajanvari bir manganın bizi beklediği yönündeydi. Lakin bu mangada Omegaverse evrenine ait bir manga çıktı. Sadece ilk bölümü İngilizce okuduk peki bu bizi durdurdu mu hayır. Hemen raw mangasıyla devam ettik. Anlamasakta olay kendini belli ediyor. Yine bir sıradan omega alpha ve boğa mangası işte klasik. Yani her zama.... boğa mı? Boğa nedir yaa dediğiniz duyar gibiyim. Henüz mangayı okumadıysa şu an pek bir anlam ifade etmez lakin okuyunca hangi boğadan bahsettiğimi anlayacağınızı var sayıyorum.:) Nitekim bu mangada beni iten tek şey spoiler vereyim mi acaba. Evet vereyim lütfen okumayanlar sonraki yazıları hızlıca geçsin çünkü bir seme özelliği taşıyan kişinin uke vasfına düşmesi olayı vukuu buluyor. Normalde bu tarz dönüşüm olayı severim ama direk seme hiç bir halt yememişken ukenin bu olaya girişmesini sevmem. Zaten aradaki boy farkı çok fazla. Neyse bu konuyu çok deşmeyeceğim. Beni asıl şaşırtan kesinlikle omegamızın arkadaşı oldu. Gözlüklü hızlı çıktı yaww. O nasıl bir tokattır.^-^ Şimdi sizin sıkıldığınız benim ise ama okumazlarsa hiç bir şey anlamalar ki ifadesi takındığım olaya. Yani lütfen okuyunuz......




Daha fazla manga var lakin benim anlatmaya mecalim yok. Hem zaten yavaş yavaşta sonlara doğru geldik bence. O şahane webtoonlara bir parça ara verip bu mangalara da göz gezdirmeniz dileğiyle. İyi haftalar ve iyi...... aman işte anladınız siz olayı ben kaçar.XD

Not: Yaoi dünyası karışık değil demiştim ama karıştıranlar varmış sanırım. Hani şu sizi arayanlar kendileri polis diye tanıtırlarsa kanmayın olayı gibi bir olay var. Yani gelip de size şu grup sizi dağıtmak istiyor diyen yok onlar başka grup kurulsun istemiyor mangalarımızı alıp yapıyorlar diyen birileri olursa kanmayın derim.^-^ Bizim kimseyle alıp veremediğimiz falan yok. Şimdilik geriden izliyoruz efendim.:) Herkes yaptığı işi temiz ve düzgün yapsın kaliteli mangalar çıkartıp okuyalım isteyen birileriyiz sadece. Çevremizi temiz tutalım çimlere basmayalım ve fazla televizyona kendimizi kaptırmadan yaşayalım lütfen. Kamu spotumuda verdiğime göre şimdi cidden kaçma vaktim geldi. Behlül kaçar diye iğrenç bir espirik de yaptığıma göre güle güle.XD
Blog not 2: Şu an ana sitede bu bloğu izle diye gelen izleyiciler kısmımda sorun var. Henüz bu sorunu çözemedim. Uğraşıyorum. Alternatif seçenekler deniyorum. Bu yüzden ana blog resmi bir parça aynı kalabilir. Niye değiştirmedi ki diye merak etmişseniz diye açıklama yapayım dedim. Gerçi niye merak edeceksiniz benimki de hüsnü kuruntu ama olsun yazayım istedim. Teknik sorunlardan dolayı kısacası.:) 

19 yorum:

  1. Birkac kere rast geldim bu konuya ama hiç oturup da adamakıllı okuyamadım. Tam olarak ne olduğunu çözebilmek icin dediginiz açıklamaya baksam iyi olacak. Geçen de bir Shingeki dj okudum orada da Eren bu durumdan muzdaripti. Güzel dj'ydi gerçi *-* Yalnız bu kadar çok mangada işlendiğinden haberim yoktu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Omegaverse evreni cidden süper bir evren. Tadaima, Okaeri mangasında Türkçe açıklamaları mevcut.Oradan okuyabilirsin.:)Zaten mangada bir Hikari bebek var evlere şenlik.Totoşuna totoşuna vurasın gelir resmen.Acayip tatlı bir bebek.^-^Bir de çok süper bir çevirisi var.Zaten ondan başladın mı evren seni içine çekiyor resmen.Bir kaç dj bende okudum.Orada da Levi omegaydı ve neler çekti.Çok şükela bir evren kısacası.^-^ Bütün mangalara göz atabilirsin hepsi süperdir.XD

      Sil
    2. Heheh açıklamarı okudum cidden az hikaye de çıkmaz bu konudan :P :D Tadaima Okaeri cidden pek tatlıydı, babanın eşiyle çocuğunun videosunu izleyip de ağlayışına bittim resmen *-* Yaoilerde bebek-çocuk çizimleri çok hoş oluyor cidden. Bir de diğer yaoilerdeki çiftimizi basan abi ablalar gibi bazen araya girmeseler.. :P Çeviriyi çok beğendim ben de. Asıl saşırtıcı gelen Hikarinin her dediğini öyle başarılı uyarlamasıydı çevirmenin, hiç zorluk çekmedim okurken.. Emeğinize sağlık ^^

      Sil
    3. Tadaima Okaeri göz bebeğimiz oldu cidden.Çok şeker bir manga.Zaten Bebek ve ailenin aynı giysileri giymesi çok şeker.:)Mangaka cidden bu ayrıntıyı güzel bulmuş.Hikari zaten çok tatlış.Konuşmalarda ona göre çok güzel dizayn edilmiş.Hele o kucakta zaten ve fena sayılmazsın cümleleri manganın ne derece süper çevrildiğinin kanıtı bence.:)Daha fazla Omegaverse çevrilir inş.

      Sil
  2. Tadaima Okaeri den başka çevrilmiş omegaverse evreninde mangalar var mı acaba ??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba.:) Benim bildiğim Türkçeye çevrilmiş omegaverse yok. Ama daha fazlasını çevirmeyi düşünüyoruz grup olarak.^-^

      Sil
    2. geri döndüğünüz için teşekkürler. çeviride başarılar kesinlikle okuyacağım.

      Sil
  3. Şu omegaverse konusuna bayılıyorum.. Ama Türkçe çevirisi pek yok hatta hiç yok gibi ondan mangakaların bu konuyu pek işlemediğini düşünüyordum ama bu yazıdan sonra içim yandı hepsini okumak için sabırsızlanıyordum ki Tadaima Okaeri hariç diğerlerinin çevirisi olmaması üzdü umarım birileri bizim gibi dil bilmeyenleri düşünür ve en kısa zamanda bu güzel mangaları çevirilerini görebiliriz..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abarenbo honeyin çevirisi geldi aslında. Omegaverse cidden güzel. Çok dikkat çektiği için yakın zamanda bir çoğu Türkçeye çevrilir zaten.Burada yazmadığım Kashikomarimashita, Destiny'in de Türkçeye çevirisi devam ediyor. Omegaverse mangalar az olduğu için hemen çevrilir ama bir kaç tanesi rahatsız edici ve şiddet içeriyor.Tadaima tarzındakileri çevirseler yeter zati:)

      Sil
  4. Merhabalar.. sizin bir tane daha Omegaverse konulu yazınız vardı değil mi? onuda okumuştum ama şimdi bulamayınca acaba yanlış mı hatırlıyorum diye emin değilim.. Varsa onun linkini atar mısınız?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hımmm ben bir tane yazdığımı hatırlıyorum.:) Belki başka yazının içinde bir yerde yine konusundan bahsetmiş olabilirim ama şimdi tam emin değilim.^-^ Son zamanlarda Malec çiftinden çok bahsettim ama bir tane daha Omegaverse yazısı yazabilirim o vakit.;)

      Sil
    2. Demek ki ben yanlış hatırlıyormuşum... Ama olsun bu bir işaret olmalı bence de ikinci bir omegaverse konusu yazmalısınız... Bu arada yazılarınızı keyifle okuduğumu bilmenizi isterim sayenizde o kadar güzel mangalarla karşılaştım ve çok sevdiğim bir çok mangayı sizin sayenizde buldum.. Her şey için çok teşekkürler emeğinize sağlık..������

      Sil
    3. Teşekkürler:) Beğendiyseniz yazılarımı ne mutlu bana.;) En baştaki hedeflerimden biri yaoi mangaları tanıtmak ve sevdirmekti.:) Omegaverse yazacaktım aslında ama hep geriye kötü versiyonları kalmış(zorlama olanlar yani:( ama güzellerinden bulunca kesinlikle araya sıkıştırırım.

      Sil
  5. Sayanora alphanın türkçe cevirisi varmı acaba

    YanıtlaSil
  6. Our omega leader-nim de çok güzel bir omegaverse hem türkçeye çevriliyor okumak istersen ona da bakabilirsin 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler.😊 Biliyorum ve takip ediyorum webtoonları.😉😉

      Sil
  7. merhaba bunları hangi siteden okuyabiliriz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir çok mangayı mangatrden rahatlıkla Türkçe şekilde okuyabilirisiz. Yazdığım bu omegaverselere gelirsek bazılarının Türkçesi maalesef mevcut değil. İngilizce bir kaç link vereyim:)
      https://manga-tr.com/manga-abarenbo-honey.html
      http://www.mangago.me/read-manga/sayonara_alpha/
      http://www.mangago.me/read-manga/romantic_joutou/
      http://www.mangago.me/read-manga/boku_no_high_spec_kareshi_sama/

      Sil