10 Aralık 2016 Cumartesi

Yuri On Ice

Bir Fujoshi'nin Yuri On Ice İzleme Rehberi



Bu haftaki konum olarak Yuri on ıce'sı seçtim. Yani siz zaten karakterleri falan biliyorsunuz. Bundan bahsetmeden size direk bir fujoshi gözünden bu anime nasıl gözüküyor bunu sunmak istedim dersem daha doğru olur. Artı 10 bölümdeki atacklar beni çıldırttı o yüzden bu konuyu yazmaya karar verdim desek daha da doğru olur. O yüzden daha önce animeyi izlememiş olanları hemen ekranın sağ tarafındaki çarpı işaretine alalım. Çünkü çok çok büyük spoilerli bir yazı bizi bekliyor. (zaten izlemeyen kaldıysa da yuhh derim:)
Daha en baştan animeyi ele alıp bizi sarsan o anları ve içimizden neler geçiyoru ele almaya çalışacağım hadi bakalım başlayalım. Bu arada Otabeki de animede gördüm ya içimin yağları eridi. Tam tahmin ettiğim gibi süper ötesi bir karakter.(demezsem içinde kalırdı:)


Dikkat!!Bundan sonrası animeyi izlemeyen biri için büyük spoiler içerir.


Öncelikli anime hastası olan siz gelecek animelere bakarken etiketinde spor bulunan bir animeyi gözünüze kestiriyorsunuz. Bu neymiş diye bakarken bunun buz pateniyle ilgili olduğunu anlıyorsunuz. Evet siz buz pateni hakkında detaylı şeyler bilmeseniz de bir kaç buz pateni yarışması izlemişliğiniz var. En azından yüzeysel olarak ne anlama geldiğini biliyorsunuz.
Tabi ki acayip mutlu olup geliş tarihini bekliyorsunuz. Günler günleri kovalıyor derken anime Türkçe olarak Türkanimeye düşüyor. (muhtemelen buradan izlediğinizi var sayıyorum ama siz bundan sonra bizzat çeviren grubun sayfasına gidip takip edin lütfen. Emeğe saygı:)
Evet bakalım ilk bölüm nasıl diye düşünürken karşınıza uzun saçlı birinin kayışı çıkıyor ve dönerken o uzun saçları birden kısalarak ortaya bildiğin dehşeti alem bir karakter çıkıyor. Zaten başlı başına bu sahne bile size gelecek bölümlerin şahane olduğunun göstergesi. Neyse sonra devam ediyorsunuz ve o müthiş ilk açılış parçası sizi büyülüyor ve gerçek hayattan koparıp 24 dakikalığına sizi esir ediyor.

Anime müthiş şekilde ilerliyor ve siz Viktora resmen aşık oluyorsunuz. Tabi Rus Yuri'yi de unutmamak lazım. Viktorun kayışı oradaki seyirciler gibi sizi de büyülüyor. Tabi onu taklit eden Yurinin de. Yurinin odası tamamiyle Viktor resimleriyle dolu. Bu bile siz fujoshiler için geçerli bir sebep. Hayır bu hayranlık olamaz kesinlikle bir aşk var işin içinde diyorsunuz. Gözlerinizde kesin bir parıltı ve ağzınız da müzip bir gülümseme. Asıl siz fujoshiyi ilgilendiren kısım son dakikalarda geliyor. Viktorla hatıra fotoğrafı bile çektirmeyen Yurinin kaplıcasına Viktor bizzat gelmiş. Hemde kendisi şu an banyoda. En az Yuri kadar sizde heyecanlanıyorsunuz hatta o heyecanla belkide laptobunuz yere falan düşüyor. Nitekim o malum popişi görünce kendimizden geçiyoruz ve Yuri gibi neeee diye bağırıyoruz. Anime burada bitmez nasıl olur ne demek devam etmeli haykırışınızla birlikle end bölümününde sizi büyülemesiyle noktayı koyuyoruz.



Artık animeyi kaç defa başa sarıp izlediğiniz kısmında bir yorumda bulunamayacağım. Yeterince tatmin olana kadar animeyi izlediniz ve artık araştırma bölümüne geçiyoruz. Klasik resimler gifler toplayarak kendimizi 2.bölümün gelmesini bekleme konusunda yatıştırıyoruz. Nihayet 2 bölüm yayınlanıyor. Viktorun eski koçu Yakova söylediği dasvidanya sözü kulaklarınıza resmen şiir gibi geliyor.


Ayrıca Viktorun o flört eder tavırları sizi öyle etkiliyor ki Yuri gibi kızarıp bozarıyorsunuz. Aklınızda hala Viktorun karakteri böyle olsa gerek diye düşünceler fink atıyor. Bu arada Rus Yuri de bizimkilere katılıyor. Ve adı Yurio oluyor diyelim. Nitekim sevgili Viktor ikisine de kayacak bir program hazırlıyor. Ve siz dinlettiği Eros şarkısının her iki versiyonuna da vuruluyorsunuz. Böylelikle bölüm 3 geliyor.



Allahım Viktor o kadar güzel kayıyor ki sizi kendinizden geçiriyor. Söylediği gibi zevk zevki doğurur. Sanki içinde boğulur gibi. Ve de Yurinin erkek olmama rağmen beni bile hamile bırakır ne Eros ama sözüne yürekten dahil oluyorsunuz.


Hemen ardından böyle bir sahne geliyor ve siz tamam diyorsunuz artık bu anime resmen beklentilerinizi aştı fizana doğru gidiyor. İleride Viktorun aklını başından aldığı gibi bizimde aklımızı başımızdan alıyor Yuri ve kendisini peşinde koşulan kasabanın en güzel kadını olarak nitelendirdiği Eros şarkısında harika şekilde kayıyor. Tabi kaymadan önce beni izleyin diye Viktora sarıldığını unutmamak gerekir. Gücün kaynağı kesinlikle Viktordan geçiyor. Zaten Viktorun o ıslık sahnesi unutulmazlar arasında yerini alıyor. (burada paragraf açmak istiyorum. Doukyuusei animesin de hani bir sahne vardı parkta ikisinin olduğu ve ellerini sırtında gezdirirken ahh sesi üzerine kaydettim bile kalbime kaydettim istediğim zaman canlandıracağım sözü aklıma geldi. Bende Viktorun ıslığını duyunca aynı öyle hissettim ve kalbime kaydettim.:)



4. bölümde bizi büyüleyen kesinlikle Yurio oluyor. İtiraf edelim ki o sizden bile daha güzel. O kadar güzel ki kıskanacak derecede kendinize sinir oluyorsunuz. Arada Viktorla Yurinin sahilde yaptığı yoksa erkek arkadaşın mı olmamı istersin tarzı muhabbet bile 2. planda kalıyor. Bu bölüm kesinlikle Yurio'nun bölümü. O incecik vücuduyla o kadar güzel kayıyor ki bırakın shiplemeyi bakmayı dahi kıyamıyorsunuz. Tabi sonradan onu Otabekle çok yakıştıracaksınız ama daha onun sırası gelmedi.
Böylelikle 4 bölüm son bulurken Yurinin parçasının üstüne yazdığı Yuri on ıce ile kendinizden emin izlemeye devam ediyorsunuz.

Sunuz derken bende artık yazımın sonuna geldim sanırım. 5 bölümden itibaren kaldığım yerden yazmaya devam edeceğim. Haftaya tabi ki. Ne kadar kötüyüm değil mi? Hahahahah.
Neyse yazıda kullandığım gifler benim yaptıklarım değil. Gifleri yapan her kim arkadaşlarsa ellerine sağlık. Haklarını yemeyelim istedim. Nitekim kendimin yapması çok uzun sürerdi ve bu gün perşembe. Eğer kendim yapsam bu yazı yetişmezdi. Yurinin 10 bölümünü gece 2 de İngilizce olarak izledim ve resmen bir çığlık atmadığım kaldı. Gerçi kankimi de o saatte uyandırdım ama idare ediversin canım. Sonuçta bu Yuri on ıce:) Ertesi gün yani bu gün gece sersemliğiyle geçtiğim bölümlerin üstünden bir daha izleyerek geçtim. Sonuçta yine Türkçesini bekleyeceğim. Ama bu anime hakkında yazmama engel değil nitekim.
Gelecek hafta bol Yurio ve Otabek shibi hakkında yazmayı planlıyorum ama bakalım hayat ne gösterecek. Bu haftalıkta benden bu kadar. Bol yaoi mangalı günler dilerken kendime de aldığım resimleri nasıl bir ana ekran yaparım sorunun cevabını bulmam dileğiyle geçen bir hafta dilerim. Sağlıcakla kalın.:)
Not: Bir kaç denememden sonra böyle bir sade ana planda karar kıldık. Diğer yaptığım aşırı karmaşık bir şeydi. Viktorun sahilde esintiye karşı durduğu bölümden bir parça ve üzerine hafif kaybolmuş şekilde danstan bir estantene yerleştirmiştim lakin yine aşırı uç noktaya gideceğimi fark edip yayınlamadım. Ondan sonra artık elde ne varsa dedim.


Not2: Phichitin bu alkışlaması hala kulaklarımda.:) O kadar süper ki. Birde arkadaşım evlendi diye etrafa bağırdı çok şekerdi.



Not3: Son olarak bu yeni çiftinde haber karşısında ki alkışı on numara. Deyip izninizle bu haftaya şimdi gerçekten son noktayı koyuyorum. Byyyy.

6 yorum:

  1. Başladığından beri burada bir Yuri on Ice yazısı bekliyordum, beklememe değdi *-* Ne desem boş bu anime hakkında, oturup bir de benden blog yazısı okursunuz o derece :D Vicyor zaten.. O ses tonu *-* Her konuşması şiir gibi geliyor adamın.. Seiyuularla evlenen kadınları kıskanıyorum valla, düşünsenize her gün o müthiş sesle geçer *-* Victor tek başına insanüstü bir karakterken bir de Yurio'su var... Nasıl bir asalet onun ki bilemiyorum *-* Yuri'yi de ayrı seviyorum, çok içten bir karakter bence, onun üzüldüğü yerde ben de üzülüyorum hele o otopark sahnesi filan.. :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konu yuri on ıce olunca cidden dediğin gibi bir yazı hak ediyor anime.:) Her karakteri ayrı bir yazı konusu cidden.son gördüğümüz otabek bile favorilerim arsında.^-^zati yurio ile çoktan shipledik onu.2. sezonda da onlardan bir yüzük meselesi bekliyorum.:) sonunda yuri değilde rus yurio kazansın istiyorum ben.sen ne düşünüyorsun.kesinlikle yurio 1 otabek 2 bizim gözlüklü de 3. olursa çok adil biter 1.sezon. seiyuu deyince benim Kamiya hiroshi damarım kabarıyor.Allah karısına dediğin gibi sabır versin.çok beğenilen bir sesle evli.(gerçi tam evli mi değil mi bilmiyorum ama evlidir sanırım.:)

      Sil
    2. Finali de yayınlandı 😢 Umarım yeni sezon bir an ö ce duyurulur. Victor... Siz izlediniz mi son bölümü ben bekleyemedim ing izledim, spoiler vermeyeyim ama final yarışması herkesi mutlu edecek şekilde sonuçlandı bence, en azından ben öyle düşünüyorum <3

      Sil
    3. İzlemez olur muyum.Gece 2 de gözlerim fal taşı gibi açık şekilde izledim hemde.:) Ben bir tek Otabekin sırasından memnun değilim.Niye 4. oldu ki off offf. Ama onun dışında her şey mükemmeldi.^-^ Birlikte kayışları falan olağan üstüydü.Artık 2. sezonu bekleyeceğiz. Şimdi Süper lovers zamanı.Onun gelişini bekleyip kışı da onu izleyerek geçiririz.:)

      Sil
  2. mükemmel bir amineydi victor ahh nasıl bir karakter bu kadar mükemmel olur,ağladığında acayip bir şekilde gözlerim doldu..Phichitin arkadaşım evleniyor dediği sahnede acayip guldumm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet mükemmel bir enimeydi 2. sezon gelsede izlesek cidden. Ama öncesinde bir anime filmi gelecek diye biliyorum. Benim animedeki favorilerim kesinlikle yurio Otabek çiftti. Ana çiftti bıraktım bunlar en güzeli.;) bir sürü dj versiyonunu okudum. Hatta bizzat anime yapımcısının ikisi hakkında çizdiği bir mangaya denk geldim. Tabi o yaoi olmadığı için arkadaşlık!! vurgulanmıştı.xD

      Sil