19 Şubat 2015 Perşembe

Saezuru Tori wa Habatakanai

Sakin Şehvetli Ve Gizli

Ağır bir konu, ağır bir hava ve ağır bir karakter Yashiro.


saezuru

     Saezuru Tori wa Habatakanai mangasının biricik baş karakteri Yashiro; bir yakuza grubunun başı sapık, müthiş derecede mazoşist biridir. İfadesiz suratı, sarı saçlarıyla tam bir erkek güzeli. Yashiro karşımıza ilk Tadayoedo Shizumazu,Saredo Naki mo Sezu mangasıyla çıkıyor. Bu mangada daha lise olan Yashiro ve lisede platonik olarak bir şeyler beslediği Kageyama 'yı görüyoruz. Kageyama aslında sakin sesiz bir öğrenci fakat herkesten gizlediği bir sırrı var, kendisi yanık fetişi. Yashiroyla konuşup arkadaş olmaları da onun Yashiro'nun yaralarını görmesi sonucu oluyor. Yashiro Kageyama'ya karşı bir şeyler hissetse de o böyle bir hissiyat içinde değil. Bu one shotta Yoshironun nasıl mazoşist olduğunu çocukluğunda başına neler geldiğini vs. öğreniyoruz.

Cidden sizi vuran ağır bir one shot.   Açıkçası one shotı okuduktan sonra kısa bir "- eee bundan sonra ikisine ne oldu? " "Bu hikaye böyle bitemez" tarzı sorular oluşuyor kafamızda.


Todayoedo



resim1



















       Yoneda Sensei'den beklendiği üzere hikaye lisede bitmedi ve süper bir seri olan Saezuru Tori wa Habatakanai mangasıyla one shotın devamını görüyoruz. Aslında Kageyama'nın da hikayesinin anlatıldığı Don't Stay Gold one shotında Yashiroyu yine görüyoruz ama asıl hikayemiz Saezuru ile başlıyor. Bu arada Kageyama liseden sonra bir klinikte doktor oluyor ve Yashiroyla arkadaşlığıda devam etmekte. Aslında Stay goldta Yashironun gözüne kestirdiği Kuga'la olayların farklı gelişmesinden Kageyama'nın aşkını görüyoruz. 




Üste "vahşi köpek" lakaplı Kuga ve alt kısımda
Kageyama'yı görüyoruz. Kagayama lisede lens kullanıyordu ama Yashiro lenslerini çaldığından
nedense karakter ilerde hep gözlükle çizilmiş. Aslında iyi olmuş çünkü Kageyama'nın lisede gözlüksüz hali ilerde göreceğimiz Doumeki 'ye cidden çok benziyor.(benzetmeyenler olabilir )








Yanda gördüğümüz şahsına münhasır insan ise tabi ki Yashiro. Ağzından düşürmediği sigarasıyla Doumekinin değimiyle sinirliyken bile gülen insan. Açıkçası takım elbiseli karakterler zaafım olduğunu belirtmeliyim.
Viewfinder serisindeki Asami'den sonra bana göre yakışıklı gelen karakter Yashiro olmuştu.
Gerçi biri süper seme iken diğeri super uke ama olsun.









Saezuru Tori wa Habatakanai mangasının bir diğer karakteri Doumeki Chikara ise eski bir polis (onunda acıklı bir hikayesi var babasını üvey kız kardeşine tecavüz ederken basıyor ve adam yaralamaktan içeri giriyor) Yashiro'nun grubunda işe yeni giriyor.
Bir gün Yashiroyu bir dedektifle seks yaparken basıyor ve (tabii bilmiyor bizim Yashiro mazoşistin teki ancak böyle kendini tatmin edebiliyor)  engelliyor. Hikayede burada başlıyor. Ceza olarak Yashiro Doumekiye sakso çekiyor ama sorun şu ki Doumeki iktidarsız yani boşuna uğraşıyor. (*Aslında bu olayları nasıl daha kapalı anlatabilirim diye düşündüm ama maalesef bulamadım. Direk yazmak zorundaydım çünkü mangada  olaylar bu şekilde gelişiyor ki Yashiro'nun Doumeki'yi yanına alma nedenlerinden biride bu iktidarsız olayı mangada bol bol bu tarz sahneleri de göreceğiz.) Doumeki aslında yakuzalığa Yashiroyu gördükten sonra karar veriyor.

ilk_gorus


Mangada en sevdiğim kısım sanırım Doumeki'nin polis giysileriyle dolaştığı bölüm oldu.  Ah Yashiro sen az değilsin eski bir polise polis kıyafeti giydirip cosplay yapmakta nedir mazoşist olduğunuz kadar sadistsiniz de beyefendi.

Yashiro'nun koruması olan Doumeki iktidarsızdır fakat zamanla içinde bir şeyler kıpırdadığı farkeder. Fakat bu onun için kötü haberdir çünkü Yashironun yanında kalması iktidarsız olması sayesindedir. Yashiro aslında emri altındakilere dokunmaz çünkü emrindekilerin canını istediği gibi acıtmadıklarını söyler(Ah bu adam)
Ayrıca aşk meşk dediğimiz onun hayatında olmayan kavramlar daha önce de kendisine sırılsıklam aşık olan birini yanından uzaklaştırdığını duyan Doumeki napacak o henüz belli değil. Birde yakuza grubunda işler daha da karışmıştır. Yashironun ölmesi isteyen kişilerde vardır. Yashiroya düzenlenen suikast girişimi başarısız olur ama o sırada yanında Doumeki olduğundan ceremesini Doumeki çeker. (Olay geçişleri biraz kopuk oldu ama idare edin yakuza kısımlarını geçtim.)







cosplay
Yashiro ve Doumeki
Yashironun vurulması
Yashiro hastaneye yatırılır artık sağ kolu tutmaz olmuştur (ah canım benim yaa) kendisini öldürmek isteyenleri bulmaya odaklanır. Bu arada Doumeki de yakuza kuralları gereği küçük parmağını hiç düşünmeden kesmiştir. Artık Yashiro'nun kolu bacağı benim onun her istediğini yaparım durumlarına bağlamıştır. İleri ki sahnelerde gittikçe ikili arasında yakınlaşmalar oluyor ama henüz çevrilmediğinden yazmaya burada son veriyorum. 

Neyse karışıkta olsa olaylar bu şekilde ilerliyor. Bize bu mangayı Türkçe çevirip okumamızı sağlayan heterophobiafansuba teşekkür ediyorum.

Türkçe okumak ve indirmek için www.heterophobiafansub.com  göz atın derim.

Saygılarımla willjace....


3 yorum:

  1. açıklamanız çok güzel olmuş mangayı okudum fakat one shotların türkçe çevirisini bulamadım nereden okuyabilirim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar one shotın Türkçe çevrisini
      https://mega.nz/#!qlN3iDAB!4tN30RiJzN14QhuD-Z36NkM09kHc9fCG4djgOE_bT50 Don't Stay Gold'un Türkçesi için

      https://mega.nz/#!TtNgHKaJ!8SHGhMEyGrJ3KSiA4wtdQ_y6BzC7opmvo6Jo_Z0Cv6A Tadayoedo Shizumazu, Saredo Naki mo Sezu'un Türkçesini de buralardan indirebilirsiniz.^-^

      http://www.heterophobiafansub.com/index.php?option=com_content&view=article&id=746:saezuru&catid=59:yaoi&Itemid=499 buradan da manganın kendi bölümlerini rahatlıkla indirebilirsiniz.

      onlie okumak içinse http://manga-tr.com/read-dont-stay-gold-chapter-1.html
      ve http://manga-tr.com/read-tadayoedo-shizumazu-saredo-naki-mo-sezu-chapter-1.html
      buradan da indirmeden okuyabilirsiniz.:)

      Sil
  2. İlk sanırım Don't Stay Gold'u sonra Yoshiro'nun hikayesini okumuş ve tüm pedofil içeren hikaye 've gerçeklerde tabii) olduğu gibi aşırı etkilenmiş ve Yoshiro'ya üzülmüştüm. Bundan dolayı zaten sonraki durumlarına insan kızamıyor ve Yoshiro'yu anlayabiliyor. Umarım devamı geldikçe görürüz bu delikanlı adam Domeki Yoshiro'nun yaralarına Yoshiro'da onun yaralarına ilaç olur. Gerçi karışık olaylar mafya yakuza felan mutlu bir son olur mu diye düşünüyor insan ama neden olmasın diye de umut etmekten geri kalmıyor

    YanıtlaSil