14 Şubat 2015 Cumartesi

Takanaga Hinako'dan İnciler

Kimi ga Koi ni Ochiru

Kimi ga Koi ni üçlemesi bölüm bir;

Kimi ga Koi ni Ochiruyle başlayan seriler dizisi

Kısaca manga konumuz;

           Mochizuki Haru okçuluğu bıraktığı halde bir şekilde okçuluk kulübünün danışmanı olmak zorunda kalır. Orada tanıştığı Tsukasa onun aşık olduğu Reiichirou'nun kardeşidir. Tsukasa da Haruya aşıktır ve kalbini kazanmaya çalışır. Onun kalbini kazanmak için okçuluk müsabakasını katılır. Müsabakaya abisinin gelmesiyle olaylar gelişir.

Dikkat!!Bundan sonrası mangayı okumayan için spoiler içerir.





Mochizuki Haru nun Tsukasa ile ilk karşılaşması.

haru_2

    



  Kalbini böyle attıran Tsukasa olmasa gerek. Reiichirou ile ilgili bir bağlantı yakalaması onu heyecanlandırdı .
       Daha sonra  okula okçuluk danışmanı olarak atandı. Okçuluğu bırakmasının nedeninin kolunun kırılmasından kaynakladığını söyledi.Tabi biz hiç bu yalanı yemedik. Reiichirou'nun odunluğu ve atışlardaki isabetsizlik onu okçuluğu bırakmaya zorladı. Aşk başarı olarak değil büyük bir engel olmak üzere karşısına çıktı. Peki gitmesinden sadece kendimi etkilendi hayır. 









Tsukasa nın aşk itirafıyla beraber gerçekleştirdiği özlem dolu cümleler













Bu güne kadar neredeydin. Bilinmez ama Tsukasa da acı çektiği ortada sonuçta Harunun abisine olan aşkından haberdardı.Okuyunca ''sen neymişsin Reiichirou'' demek geliyor içimizden ama yapmıyoruz. Dileğimiz Tsukasacanın Haruyla olması sonuçta Tsukasa ipleri eline alır ve senin için kazanacağım aşk bir engel değil mantığıyla müsabakaya katılır.















Müsabaka çalışmaları başlar. Arada yaşanan olayları mangamız dan öğrene bilirsiniz. Sizin için tüm sayfaları vermek isterdim ama mümkün değil. O yüzden çok uzatmadan müsabakaya gelen Reiichirou ya göz atalım. Bakalım kim bu adam ve Haru onu niye bu kadar sevmiş.








Yakışıklı abi sayfalara girer











Yakışıklı abimiz müsabakaya geldi ama hiç kardeşini düşünür nitelikte değil. Gözü hemen Harucanı gördü desek yeridir hem de.Bu sırada Tsukasa atış kaçırır ve işler son ok atmalara kalır. bizim çocuk derin bir nefes alır ve bam ok tam isabet.




 Mangamızın devamında Harunun değişen duygularına göz atmaktayız. Bu deli gibi atan kalp onun mu ki.  Hayırdır inşallah. İşler değişiyor galiba okuyucular heyecanla Harusanı kendisini sorgularken buluyor. Tabi çok bilmiş ve odun abimiz işleri karıştırmak üzere bu ani baskının nedeni de nedir.











Geçmiş sorgulandı kapanan sayfalar tekrar açıldı. Reiichirou ile Harusanın arasında duygu dolu konuşmalar geçmekte. Ağır spoiler olduğu için bu sayfaları vermeyi uygun görmedim. Okumayan okuyucular hala okumaya niyetlen mediniz mi bence çok şey kaçırabilirsiniz.
Neyse biz devamına geçelim zira Tsukasacan bu onları uzaktan gördü masaya elini vurdu.
















Sen neymişsin Tsukasa heyt dedin ve işte sonuç ortada. Harusanı bir masadan kaldırış şekli var sormayın gitsin daha çok okuyun derim yapacaklarım kısıtlı benimde. Daha sonra onu bir köşeye çeker. Duygu patlamasının yaşandığı o dakikalara şahit olmak bizi bile oturduğumuz yerden kaldırır bir silkinelelim yahu. Burada bir aşk kavgası çıkmak üzere neyse fazla heyecana gerek yok durduk yere tansiyonunuz fırlamasın derken Reiichirou peşlerinden gelir fazla söze gerek yok devamını resimden görelim.







   



Tsukasa yaptı yapacağını valla kalbim var ya bu kadar heyecana gelemiyorum ben. Bunun sonucunda afilli bir tokat yiyen Tsukasacan Harununda koşarak gitmesiyle yıkılır değim yerindeyse.Buradan sonra biraz hızlanalım derim ben ne dersiniz. Geçtiğim bu sayfalarda Harunun düşüncelerine şahit oluyoruz meğer Haru çoktan yakmış abayı Tsukasanaya. Hislerini geciktirmeden söylemeli ama evine gitmek için gerçekten ters bir vakti seçti desek pekte yalan söylemiş olmayız.Zira evde olmaması gerek vakitte evde olan bir Reiichirou var. Konu dönüp dolaşıp aşka geliyor diyelim. Bu sırada onları dinlemekte olan Tsukasanıda unutmamak gerekir.












Bu duyduklarıyla şaşıran bir Harusan kadar yıkılan, depresyona giren kendini evlenmek istemeyen kız gibi yataklara atan bir Tsukasana da var. Sorduğu sorular basit ''Sadece abim mi olabilir ben olamazmıyım'' işte kalbimizin parçalandığı soruda geldi işte.
Hinako Takanaga bizi can evimizden vurdu gitti. Böylelikle 5 bölüm olan serimizin 4 bölümü bizi oturduğumuz yere çivileyerek bitti.









5 bölümün başlangıç sayfası tam bir şaheser siyahlar içinde beyaz bir konuşma balonunun da yazan kelime bizi başa götürdü AŞK...?
Bundan sonra Reiichirounun  Haruyu bir öpme girişimi var. Aklına Tsukasa gelince kendini savuşturuyor tabi. Bizde derin bir nefes almadık değil hani. Sonrasında
Reiichirouya gelen bir aşk itirafı ''Tsukasa ya aşığım.'' tutuğumuz nefesleri rahatlıkla verebiliriz artık.
Tabi bu sırada konuşmayı dinleyen Tsukasa hepsini dinlemeden yukarı çıkmıştı. Zavallı duysa neyse...sonuçta yenilgiyi kabul edip Harusanın evine gider elveda ve tebrik etmek için














İçimden hayda buda ne demek geldi nedense ama söylemeyeceğim. Kendimi bu sahnelerin dokunaklı yapısına bırakmak istiyorum. Bundan sonrası için hayal gücünüzü kullanın derdim ama manga ortada isteyen okur. Bilinçli bir şekilde hareket edip bu yazıyı sonuçlandırmak istiyorum. Harusa sonunda gerçek aşkını itiraf eder. Bize de Allah mutlu etsin demek düşer.












Evet bir mangamızın ahh yani yazımızın sonuna geldik. Manga gerçekten dokunaklı ve biraz nostaljik bir havada geçiyor. Ben daha çok komedi-yaoi tarzı seven bir mangacı olarak Tanako'nun yazdıklarını da seviyorum hep gülmek olmaz dimi. Öncelikle bana Türkçe sayfalarını kullanmama izin veren www.heterophobiafansub.com teşekkür etmeliyim sağ olasınız. Sayelerinde Türkçe yaoi blogun da Türkçe çevrilmiş sayfalar kullana bildim. Yazımı sonlandırırken Honto Yajuu bölüm 2 nin yakında verileceğini bildirmeyi borç bilirim sevgilerle...

3 yorum:

  1. Yalnız bu manga da son biraz yarım gibi geldi bana nedense. İkinci seri daha güzel ve doyumluktu. Ama bu ilk seriye bir iki bölüm daha giderdi gibi. Gerçi benim için her mangaya bir iki üç beş yedi yetmiş bölüm daha gider ama zalım mangakalar :) en fazla 5 bilemedin 10 hadi çok nadir üstü seri yapıyor. Biz fujoshileri düşünen yok. Ben nerelere d-gidem alıp başımı aneyyy aneyyy aneyyy :) neyse bu kadar dram yeter yeni mangalara yol almak lazım :) Ne saçmaladım ha gece gece

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende genellikle bir kaç bölüm daha çizse ölür mü mangaka gibi tepkiler veriyorum.Ama buradaki açığı 2. seriyle kapatmış mangaka.:)Uzun mangalar var ama genellikle shounen ai şeklinde oluyor onlarda.Ama ben seviyorum uzun mangaları.Kısa olan yaoilerden bile daha güzel oluyorlar.^-^

      Sil
    2. Bu konuda en iyisi Haru Wo Deita ita. 79 bölüm Türkçe'ye çevrildi. Üstüne 10 bölüm daha geldi. O yetmedi son baktığımda 7 bölümdü sanırım birde Haru Wo deita ita alive geldi :) Mangakaya maşallah :)

      Sil