17 Şubat 2015 Salı

Neden Yaoi Manga

BU KÜT KÜT  ATAN  KALP BİR ERKEK İÇİN Mİ ÇARPIYOR


Öncelikle başlıkta belirtiğim gibi neden yaoi manga okuyorum;


Dikkat manga okuyanlar için bu türe bağımlılık derecesi yüksektir.

          Bu türü okumadan önce kesinlikle çok fazla ön yargıya sahip olduğumu söylemeliyim. Püüh bana, ne diyim kendime yaw neyse. Öncelikle bu türe anime ile başladığımı bilmenizi isterim.Zira bir çok kişinin tahminimce aynı animeyle başladığına inanıyorum tabi ki Sekai ichi hatsukoi . Evet bu  shounen ai olan anime benim ilk izlediğim ve aslında 2. bölümde kapattığım bir animeydi.


manga2
Sekai ichi hatsukoi


Kendime şimdi kızıyorum ama geçmiş geçmişte kaldı napalım. Sonrasında devam etmemi sağlayan yine başka bir anime oldu diyebilirim. Love stage evet daha sonrada bu animeyi izlemeye kalktım tabi birilerinin önerisiyle saolasın ikizim ne diyebilirim. Haaa beni bu türle tanıştıran bizzat ikizimdir. Teşekkürler ve saygılar.






manga2
Love stage


  Neden izledim? Aslında her iki anime de beni konusuyla içine çekti diyebilirim. Bu arada çok fazla anime izlediğimin de altına çizsem yeridir.
     
       Onlara da yer vermek isterim ama bu yaoi manga ve anime blogu olduğu için pek imkan vermiyorum. Böyle söylesem de ara bir vermeye niyetliyim sonuçta Kuroshitsuji gibi bir anime de ortada yani yine  Sebastian Michaelis hastalığım tutmadan konuyu kapatsam iyi olur. Ne diyordum haa konu;
   


     
Evet ikizim de aynı şekilde önce konularına denk gelmiş ama baktı ki kapakta iki erkek var tövbe deyip kapatmış. Tabi akıl bu bir kaç yerde daha denk gelince bir izleyelim ne çıkar diyerekten izledi.
Acayip güldüğünü söyleyince dayanamadım izleyelim dedim. Evet konuların anlatım biçiminde komedi unsura varsa gerçekten dayanamıyorum. Aslında çok gülen bir tip değilim hatta asık yüzümle tanınırım ama bu konulara girmeyelim.



takano-onodera 
       Konularını detaylı anlatmak isterdim ama başka yazılarda dahada ayrıntılı işleyeceğimi düşündüğüm için konuyu kapatıyorum.
       Neden yaoi manga sorusunun birincisi komik animelere denk geldim cevabı olabilir ama yeterli değil hala işin içinde manga yok. İlk okuduğum manganın bu iki animeden biri olmadığını söylemekle işe başlıyorum. Açıkçası manga okumak ayrı bir şey. Telefondan okuyanlar bilir. Göz yorucu olduğunu düşünüyordum. Okumayacağımı sanıyordum. Animelerin daha ilgi çekici olduğunu var saymıştım ama bir baktım bu konular üzerine yayınlanan animeler de bir yerde tükendi. İzleyecek bir şey bulamadığımdan ikizimin de nasıl okuyacağımı anlatmasıyla hadi dedim.



İlk okuduğum yaoi manga; 

 

Koisuru Boukun
   
 
 Evet şaşırtıcı ama gerçek ilk mangam Koisuru boukundur. Neden dediğinizi duyar gibiyim tabi yine konusu yüzünden. Kısaca laboratuvardaki senpaisine aşık olan adam hakkında. Tabi karşısındaki kişi bu tür adamlardan aşırı derecede nefret etmekte. Daha detaylı halini ilerde bir yazımda göreceksiniz diye tahmin ediyorum. Daha sonra ise Junjou Romantica animesini o sıralarda bulduğum için mangasını da okuyayım bari şeklinde gelişmiş ve animelerin mangalarıyla giriş yapmıştım. İkici nedenim ise bu durumda komediden sonra konuların çekiciliği olabilir.
       3'cü nedenim ise çizilen karakterlerin aşırı aşık olunası tipler olması. Bunu aklımızdan geçirmedik değil yani.Çok fazla yakışıklı çizilen bu karakterler var, statü açısından da üst sıralarda çizilmekte. Öncelikle siyah saçla çizilmiş karakterlere ayrı bir sempati beslediğimin altını çizmekteyim. En büyük kanıtı yakuza Akidir. Gerçek hayatta olmadıklarını bilmekteyiz hatta onlar sadece çizimden ibaretler ama düşünce işte var olabileceklerini düşünmemiz yeter. İçimden yaşasın yakışıklı karakterler demekle birlikte nedenlerimi sıralamaya devam edim. 






Viewfinder Asami
 

         Vıcık vıcık aşk mı o neki yaw. Evet diğer türlerin hepsi saydığım bu özelliğe girmez ama girenlerde yok mu var tabi. Kız bakar çocuk bakar sonra mangada paneller büyür gözler devreye girer sonrada beni seviyor mu ki. Ahhh ölmek üzereyim bu ne. Mangaka yazacak şeyler bulamayınca kıskançlık araya girer başka kız veya oğlan devreye sokulur bayılacam şimdi. Bunların çoğuna şahit olmak istemiyorsanız bu türde fayda var. Tüm mangalar böyle değil abartmayalım ama bu benim düşüncem. Sanırım bu türe shoujo manga deniyor. Okuyan okuyabilir ben okuyunca sıkıldığımı arz etmekteyim. 4.cü nedenimde budur sanırım.







       5. nedene gelirsek bu küt küt atan kalp bir erkek için mi çarpıyor. Evet merakımızı cezbeden nedenlerden biride budur sanırım. Kişinin kendisini sorgulama süreci. Tüm yaoi mangalar malum erkekler üzerine yazılmamıştır. Hatta bir çok mangada kişinin her erkeğe değil sadece ana kişiye ilği duyduğunu açıklamak isterim. Herkes de böylemi oluyor diye gidip başkalarına sarılmalarına bitiyorum desem yeridir.
 Koi Tomo!

   


Şimdilik 5 neden yeter sanırım aslında çok fazla ama kafa ütülemeye gerek yok. Bu türü okuyacak kişilere önerim hemen yaoi manga okumamaları olabilir. Öncelikle animelerle başlasınlar ama hepsini izlemesinler zira üst boyutlara geçen animeler de var. Türler bu konuda yardımcı olabilir. Shounen ai türlerini rahatlıkla izleyebilirler. Mangada da durum aynı. öncelikle atmosferi yakalamak için shounen ai manga türü ile başlayın. Eğer severseniz yaoi mangalara geçebilirsiniz.Ayrıca yuri türü de var ama ben hiç okumadığım için bu tür hakkında yorum yapamam. Okumayı hiç düşünmediğim bir türdür zaten.
Dikkat manga okuyanlar için bu türe bağımlılık derecesi yüksektir. Sonra yaoi den başka tür okuyamazsanız karışmam. 




6 yorum:

  1. Yaoi candır ya. Aşık olunası çiftler imrenilesi aşklar muhteşem ötesi sahiplenici ukala semeler ve aşırı mı aşırı tatlı ukelerdir. Okudukça gökkuşağı kusmak gözlerden kalpler fırlatmak ve ahhhhh deyip hülyalı hülyalı dalmaktır. Vıcık vıcık olmayan ama sevimli tatlı güzel olmayı başarmaktır. Böyle aşk istiyorum diye dua etmek dilemek hayal kurmak of çekmektir:) :) :) Aşktır yaoi. Okunmalıdır. Diğerleri mi??? hiç bir fikrim yok geneli alerji yapıyor :D :D :D :D :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bütün yaoi fanlarının aklında geçeni yazmışsın cidden.:) Yaoi aşktır. içinde vıcık ilişkiler yok süper ötesi karakterler.bir de sürekli yaoi okuyanlara laf yapıyorlar.asıl kendilerine baksınlar.bizde shoujo okuyanlara laf edelim mi yani.bize göre de onların okudukları daha sıkıcı.Cidden alerji yapıyorlar yaa.:)

      Sil
    2. Bu arada bir şey soracaktım bak şimdi aklıma geldi.bizim fromdaki free53 nickli üye sizmisiniz?Çok merak ettiğimden bir sorayım dedim.;) şimdi o değilsinizdir diye fromdan msjda atamadim.bari dedim buradan sorayım.^-^

      Sil
    3. :D :D :D :D Benim benim o :) Free lakabım 53 plakam 78 doğum yılım :D :D :D :D. Ve evet bir kaç manga dışında okumayı denediğim yaoi ve shounen ai dışındaki mangalar boğazımda kaldı :D nefes alamadım okurken sıkıntıdan. Dedim ki sonra zorlama kendini bırak. Tabii kendimi herdaim dinlerim hemen bıraktım :)

      Sil
    4. Tahminim doğru çıktı hehehe.:) Aslında yaptığınız bir yorumdan anlamıştım siz olduğunuzu o yüzden sorayım dedim.:) Bende yaoi dışında çok az manga okuyorum.okuduklarımda hep aksiyon tarzı mangalar zaten.:)

      Sil
    5. :D :D :D Yaoi olan her yerdeyim :) Her mangaya yorum yapıyorum. Artık aynı ifadeler kelimeler felan derken tanıdık geliyor

      Sil