26 Aralık 2015 Cumartesi

Natsume Isaku'dan Tight Rope

Yakuza Varisinin Aşkı


Bu gün ara verdiğim animelerle devam etmek istiyorum.Aklınızdan hemen Hey class president mi geldi yoksa diye geçire bilirsiniz.Lakin hayır başka sefere inş.deyip yazıyı okumaya devam edin derim. Çünkü bu gün çok sevdiğim mangakalardan birine ait olan Tight rope'den bahsedeceğim.
Yazıma geçmeden önce bir parça yakuzalı mangalardan ve onları neden bu kadar sevdiğimden bahsetmek istiyorum.Cevap tabi ki bilmiyor olduğum.Evet garip ama gerçek bazı tezler üretmedim değil ama kesin olarak şu nedenden dolayı bu kadar seviyorum diyemiyorum. Sanırım yakuza patronlarının herkesçe korkulan ve saygı duyulan biri olup kendilerini bu olağan dışı aşka kaptırmaları olabilir sanırım.Yani düşünün siz herkese korku yaşatan birisiniz ama gel gör ki sizin bile inanamayacağınız şekilde bir erkeğe aşık olmuşsunuz.Sanırım beni çeken yönlerden biri bu.Açık ara şu ara yakuzalı mangalar sevdiğim türlerde üst sıralarda diye bilirim. Honto Yajuu, Finder, Okane Ga Nai, Tight Rope, Saezuru Tori wa Habatakanai ve adını yazmadığım bir çok yakuzalı mangalar.



Anime ve mangamızın konusu;


Yakuza ailesinin oğlu olan Ryuu iki ay sonra çeteyi devralacaktır Lakin birden ben makinist olacağım ve Naokiyle mutlu hayat yaşayacağım diye bu fikirden vazgeçer.Onu tekrar lider olması için ikna edecek kişi ise Naoki'den başkası değildir.

Dikkat!!Bundan sonrası mangayı okumayan ve animeyi seyretmeyenler için spoiler içerir.


Naoki dayısıyla konuştuğunda Ryuu'nun 5. olarak görevi alması konusunda yardım etmeye karar verir. Zira Ryuu çocukluk arkadaşı olup aynı zamanda mafya'nın da gelecekteki varisidir.Bir gün onu yine birilerini döverken yakalar.Her ne kadar Ryuu onlar başlattı dese de yine bir kavgaya karışmıştır. Ona 5. olup aileyi devralmasını söyler.
Buna çok kızan Ryuu gider ve Tachinbanayı sorguya çeker.Neden bu işe Naoki'yi de bulaştırdın diye.
Bundan iki ay önce Ryuu çeteyi devralmayacağını açıklamıştır.Nedeni ise makinist olup Naokiy'le mutlu bir hayat yaşamak istemesidir.









Naoki ile Ryuu çocukluğundan beri birlikte büyümüşlerdir.Hatta bir kere Naoki ona ölmesini söylediğinden kendisini çatıdan atmaya bile kalmıştır. Hal böyleyken Naoki ne kadar uzak durmak istese de hiç bir şey değişmemiştir.Akşam olunca kapı çalınır. Ryuu yüzünde dayak izleriyle gelir.Tabi ki kazanmıştır lakin bu günlerde ona olan saldırılar artırmıştır.Sen endişelenme hesabı Nao'yu öpünce kafasına yumruğu yer.(Burada nao nao diye ona sarılması harikaydı:)
İkilimiz her ne kadar öpüşse de daha ilerisi için Naoki asla izin vermez.Ve Ryuu'dan daha güçlü olduğu için her seferinde onu nakavt eder.

Bu sırada Tachinbana arar ve onlara dikkatli olmaları gerektiğini söyler çünkü Ryuu nun 5. varis olduğu açığa çıkınca diğer gruplar ufak tefek saldırıya geçmiştirler.Tabi bunu yayan da o sırada yanlarında bulunan saf arkadaşları Tetsu'dur.Tabi kendisi bu durumun nelere yol açacağından haberi yoktur.Naoki böyle olduğu için özür diler.Bu sırada etraflarını bir grup (tipsiz uğursuz) adamlar sarar.Tabi dövüşürler tam o sırada biri silahını çıkarır ve Ryuu'yu vuracağı sırada Naoki atılır ve kurşun onu sıyırır.


Ryuu'nun ilk lafı bittin sen olur ve silahı ateşleyen (şişman ve bodur) kişiyi dövmek olur.(Acımadan gavura vurur gibi vurdu valla ellerin dert görmesin vur)Tabi aşırı dövünce Naoki müdahale eder ve saldırganların fotoğrafını çekip tehdit eder.
Bu arada Ryuu bir çeşit geçmişiyle yüzleşir ve Naokiyi asla bırakmayacağını söyler.Tabi bunları duyan Naoki Ryuu'ya arkadan sarılır.Ardından kolundan tutarak onu götürür.(Burada heyecanla yoksa deyip nefesimizi tutuyoruz.)


Tabi tutuğumuz nefes boşa gidiyor.Çünkü Naoki Ryuuya hayat boyu bağlanmalarını sağlayacak olan sakeyi sunar.Yakuza usulü anlaşmanın bir yoludur.Bu evlilik bağından daha güçlü bir bağdır.Bu sayede ikilimiz asla ayrılmayacak bir yola girer.
2 bölüm Ryuunun Naokiye sırnaşmasıyla başlıyor diyelim.


Naoki yolda yürürken yanına araba yaklaşır.Bunlar daha önce Ryuu'yu dövmeye çalışıp silah doğrultan (tipsiz) adamlardır.Patronlarına götürmek istediklerin söylerler.Aynı zamanda saf arkadaşları olan Tetsuyuda kaçırmışlardır.Eli kolu bağlı patronun yanına giderler.
Patron gayet klasik şekilde uzun zaman oldu der.Tabi Naoki sen der ama karşısındaki adamı hatırlamaz bile.Nishi onların ilk okuldan arkadaşlarıdır.O da başka bir grubun velihattıdır.Bu sırada Ryuu yakuzanın incelikleri hesabı kontratta yazılanları anlamaya çalışmaktadır.


Sıkılınca dışarı çıkar ve yolda yürürken telefon çalar.Arayan Nao'dur.Heyecanla açsa da karşısında başka biri vardır.Zamanında kavga ettiğin Nishi'yim falan der.Bu sefer Ryuu'da sen diye başlar lakin sen kimsin yahuu deyip bitirir. Nao'ya zarar gelmemesini istiyorsan şuraya gel der.
Bu sırada Naoki sıkıysa benimle yüzleş hesabı atıfta bulunur.Elleri çözülen Nao Nishi tarafından tek yumrukla devrilir.Bu sırada Ryuuda oraya gelir bir çok (tipsiz) adamla dövüşmek zorunda kalır.Diğer tarafta ise Nishi hain planlar peşindedir.Bildiğin Naoya göz koymuştur.Çok fazla ilerlemeden Ryuu kapıyı açar.Bu sırada gözü dönen Ryuu bir güzel pataklar Nishi'yi. Onu durdurma görevi yine Naoya kalır.


Dışarı çıktıklarında Ryuu bayılır.Çünkü arkadan büyük yara almıştır.Anında hastaneye götürülür.Kansızlık yüzünden bayıldığı ortaya çıkar.Bu sırada Ryuu evde yatarken Nao gelir.Eğer sen olmasaydın bende Nishi gibi biri olurdum hesabı ayrılmamalarına dair nutuk çeker Ryuu.Bu sözleri duyan Nao ağlamaya başlar.Onun başını okşayan Ryuu bir garip olur.Naonunda izin vermesiyle olanlar olur diyelim.
Anime Nishi grubunun dağılması ve ikilimizin kavuşmasıyla bitiyor.Bu arada mangada bir ara daha önce verdiğim Doushiyoumo Nai Keredo'nun extra bölümü giriyor.(Yazımda yine bu mangadan bahsetmişim.) Daha sonra Ryuu'nun hayal dünyasına giriyoruz.Okuyun ve izleyin derim.
Bu mangayı ve animeyi bize Türkçe olarak sunan heterophobiafansuba sonsuz teşekkürler.Ayrıca hem manga hem anime çevirilerini yapan Yankami senpaiye de selamlar olsun.^-^
Natsume Isaku çokca söylediğim gibi çok sevdiğim bir mangaka zaten.Kesinlikle okuyun mangalarını derim.
Hanakoi Tsurane bu mangada Natsume'nin son çıkan yeni mangası.(Daha 1 bölüm geldi)Takip edin derim.
Bu arada mangamızın cd draması bulunmakta.Sesler yine harika Naoki'yi Tachibana Shinnosuke (Sekaiichi Hatsukoi=Chiaki) Ryuu'yu ise Suzuki Tatsuhisa seslendiriyor.
Yakuzalara geri dönelim istiyorum.Harika mangalar çıkıyor yakuza temalı.Sizinde bildiğiniz güzel yakuzalı mangalar varsa (Belki okumadığım çıkar) yazın lütfen.
Yazıma başlamadan önce kafam da aslında Okane Ga Nai'nin animesini yazmak vardı.Ama aklıma Tight Rope'nin açılış müziği takılınca dayanamadım ve bu animeyi yazdım.Cidden müziği çok güzel.Zamanında dayanamayıp indirmiştim.Herkese iyi izlemeler ki önce animesini izleyip daha sonra nasılsa mangasına bakacağınızı tahmin ediyorum.
Not: Panco'dan Hinekure Chaser'in 4 bölümü nihayet geldi.Takipte olanların haberi olsun.

3 yorum:

  1. Natsume İsakunun en sevdiğim serilerinden biri yine-ki neredeyse tüm serilerini ayrı ayrı seviyorum ya, neyse :)- Mangasına da cd dramasına da çok beğenmiştim. Naonun bilerrek Ryuya kaybettiği kısım, Ryunun Naoyu kedi miyavlaması gibi çağırdığı taraf, karşılıklı tören yapıp bağlılıklarını ifade ettikleri sahne falan çok güzel sahneleri vardi manganın :)
    Yakuza temalı mangalar da güzel oluyor cidden, myanimelistte sanki bir liste vardı bunlar hakkında, bakayım linkine bulursam yazarım :)
    Ben de Natsumenin yeni mangasıyla Hinekure'yi yazacktım tam, siz erken davrandınız :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler:) Natsume zaten çok sevdiğim bir mangakaydı hazır çok anime yazmıyorken bunu yazayım dedim.^-^ İsaku ablamız bu mangada da döktürmüş yine.Özellikle Ryuu'nun çatıdan atıcam kendimi dediği bölümde ben çok gülmüştüm.
      Myanimelisttedeki yakuzalı tüm mangaları okumuştum.(benden kaçar mı :P)Ama bildiğin başka varsa yazarsan sevinirim.^-^
      Hinekure Chaser'in 4 bölümü nasıldı?Olaylar şimdi başlıyor gibi.Yamato'nun kıskançlığını acayip hissettik bu bölümde.Bakalım neler olacak.O zamanda demiştim Yamato'nun çizimi Natsumeninkine benziyor diye.Tam da denk geldi bu yazıma.:)

      Sil
    2. Natsume'nin aslında başka mangaları da varmış ama tamamına hiçbir yerde rastlayamadım. Artık çevrilmiş olanları tekrar okuyacağım galiba :P :D
      Şu iki listedekileri de okuduysanız elimden bir şey gelmez galiba :D Ben de yaoi'ye başlayalı olsa olsa 7-8 ay olmuştur fazla manga öneremiyorum ne yazık ki :D
      http://myanimelist.net/forum/?topicid=124329
      http://myanimelist.net/forum/?topicid=1302053
      Evet, olaylar şimdi başlayacak gibi *-* İnşallah yarım bırakılmadan devam edilir çevirisine, diğer bölümleri de merakla bekliyoruz ^-^

      Sil