28 Kasım 2015 Cumartesi

Hidaka Shoko'dan Arashi no Ato

Dinmeyen Fırtına


Yine çok sevdiğim ama adını nedense hiç yazılarımda geçirmediğim bir mangayla karşınızdayım.
Hidaka Shoko deyince aklınıza hemen Yuuutsu na Asa geliyor benimde aklıma ilk gelenlerden biri odur lakin bu gün size daha hoş (yani kısa) olan Arashi no Ato'dan bahsedeceğim.Yine şu siyah saç takıntısı olayım burada da devreye giriyor çünkü Hidaka Shoko gerçekten sevdiğim tarzda saç çizimleri yapıyor.


Mangamızın konusu;


Sakaki-san son derece kendine bakan ve karşısındakilerin de öyle olmasını uman biridir.İş yemeğinde yine etrafını içten içe eleştirirken gözü hiç kusur bulmadığı bir adama kayar. Peki ama bu mükemmel giyimli iyi görünümlü beyefendi kimdir?



Dikkat!!Bundan sonrası mangayı okumayan için spoiler içerir.







Sakaki-san iş yemeğinde arkadaşlarıyla yemek herken hayli sıkılmıştır. Çevresindeki insanlara sürekli bir kulp bulurken toplantıdan gitmesi için daha erken olduğunu fark eder.Tam o anda gözüne daha önce görmediği gayet düzgün giyimli biri takılır.Yanındakine hemen ki olduğunu sorar.O da hemen Okadayı yanına çağırır ve tanıştırır. Planlama departmanında çalışan Okada ileride daha fala birlikte çalışacaklarının sinyalini verir.
İlerleyen saatlerde Okada Sakaki-sanın yanına gelip seni rahatsız mı etti kızlar aralarında hoşlandığın biri varsa aranızı yaparım hesabı sohbeti başlatır. Bu arada Sakaki-san Okada'yı incelir ve sonuç hetero olduğunu keşfetmesiyle kapanır. Bu sırada Sakaki-san hadi başka yere gidelim der.Ve kendini sabah dağınık bir odada bulur.









Hemen kırışmış gömleğini düzeltir ama nafile ortam berbattır. Tam o sırada akşam ki Okada gelir ve su uzatır.Akşam çok içtiklerinden geceyi Okadanın evinde geçirmişlerdir. Sakaki-san bütün gece sandalyelerden bahsetmiştir neredeyse. Tabi hiç bir şey hatırlamaz.Bu arada Okadanın akşamki halinden eser yoktur resmen.
Yüzünü tıraş etmek için losyon arayan Sakaki-san Okada'nın sabunla tıraş olabilirsin demesine karşın bir durur çünkü Okada kadın gibisin resmen üniversitedeki arkadaşım da aynı senin gibiydi gay dedikleri cinstendini de ekler. Bunun üzerine Sakaki-san rahatsız ettim deyip oradan gider. Giderken ceketini unutur ve Okada'da ceketle arkasından gider. İstasyon yakınlarında yakalar ve özür diler.Yakın olduklarını düşünüp öyle bir şey söylediğini ekler.







Okada gidince istasyonda yalnız kalan Sakaki derin düşüncelere dalar çünkü en son yine üniversitede hetero birine aşık olmuştur. Ama gözlerinde tiksinti ifadesi görmek istemediğinden hiç bir şekilde aşkını itiraf etmemiştir. ve zamanla bunun da kapanacağını düşünü yolunda ilerler.
Tabi iş dolayısıyla birlikte çalışmaya başlarlar.(Bildiğin mobilyaları pahalı fiyatlara satarlar. Fakir insanlar taş yesin resmen onların rahat mobilyalara oturmaya hakları yok zati. :( )
Sakaki-sanın mevkidaşı olan Nakamori-san ondan hoşlandın sanırım der. (Kadın bu arada Sakaki-sanın gay olduğunu bilmektedir.)Çünkü Sakaki-sanla zevkleri genelde benzerdir.
Gelecek toplantıda Sakaki-san yerini Nakamori-sana devreder. Okada bunun üzücü olduğunu çünkü birlikte çalışmayı beklediğini vurgular. (Küçük not Okada harika çizilmiş değil mi bayıldım cidden  ♥-♥)






İleriki günlerde Sakaki-san başka işlerle ilgilenirken bile aklına Okada gelir ve onu unutmak için elinden geleni yapar. Bu arada oraya şu anki sevgilisi olan Miyama gelir. Miyamanın kahve dükkanı vardır ve genellikle oraya kahve getirir.(Ofisteki kızlarında bu ilişkiden haberleri vardır.)
Geceyi birlikte geçirirken Sakaki hiç hetero birini sevdin mi diye söylenir.(İlişki sadece fiziksel boyutta)Sakaki-san duştan çıkıktan sonra  Miyama telefonun çaldı der. Sakaki arayanı geri aradığında karşısına Okada çıkar.Numaranı Nakamori'den aldım sizin katalogları showroom'da sergileyeceğiz diye bahseder.Nerede olduğunu soran Sakaki-san sizin ofisin önündeyim cevabını alınca anında fırlar ve oraya gider.   








Mağazadaki kanepenin iyi olduğuyla başlayan konu neden gecenin bir yarısı aradığını söylemesiyle devam eder.Bu katalog işi Sakaki-sana verilmiştir bu yüzden bizzat söylemek istediğini söyler. Ayrıca duştaydın sanırım senide çağırdım ama bu arada saçların güzel kokuyor ne marka bu diye söylenirken Sakaki-san elini elinin üstüne koyar ve Okada'yı öper.(vaayyşşş işler asıl şimdi başlıyor ^-^)
Tabi ne olduğunu şaşıran Okada Sakaki-sanı iter ve taksiye binerek uzaklaşır.Ertesi gün Nakamori ile sohbet eden Sakaki-san yalnız kaldığında olanları düşünür. Her şeyi mahvettiğinin farkındadır.Bu arada Nakamori ile Okada iş görüşmesinden dönmektedirler. Sakaki-san toplantıya katılmamıştır. Aralarında sorun olup olmadığını sorar Nakamori. Hayır sorun yok der.(Tabi tabi bizde yedik.) Ofise Nakamori'yi bırakır. O sırada oradan Miyagi geçmektedir. Sen Okada mısın diye sorar.Sonra kendini tanıtır.Bu arada dün gece arayan yoksa sen misin diye sorar.Ardından Okada'yı kolundan tutar ve duvara yaslar. Miyagi böyle şeylere ilgin var mı diye sorduğunda bu çok iğrenç der.(Oldu mu şimdi ama Okada yapma ama)





Tam o sırada Sakaki oraya gelir ve Miyagi'ye neler olduğunu sorar.Olayı açıklayan Miyagi mağazaya giderken Okada o kim diye sorar.Tabi artık her şey gün yüzüne çıktığından Sakaki o benim partnerim ben de gayim, Heterolara asılmam ama senden hoşlandım ve bu beni rahatsız ediyor bile der.(Adamsın Sakaki-san yürü arkandayız.:)
Ardından işle ilgili bir şeyler söyler ve en sonunda güle güle deyip çekip gider.
Ertesi zamanlarda Okada ve Sakaki çalışmalarına devam eder. Bu arada Okada resmen yıkılmış gibidir. Ne yapacağını bilemez. Sakakiyle ilk gittikleri bardaki kızlar arar ve o gözlüklü adamı da getir buluşalım derler.Tabi olumsuz yanıt verir Okada.
Daha sonra Sakaki-sanı arar.Bende geçen kaldığında bir şey unutmuşsun gelip alır mısın diye.Anında oraya gider Sakaki ama zaten unuttuğu bir şey olmadığını kendi bile bilmektedir.Konuşalım der Okada çünkü böyle olmasaydı içinde bir şeylerin kalacağını söyler.Geçen ki kızların aradığını  ve onları çağırmak istediğini söyler.





İçeri geçerler. Okada beni sevdiğin için canın sıkılıyor dimi diye.Arada kavga çıkar ve sonunda Okada elindeki fırlatır ve o üniversitedeki arkadaşını hala seviyor musun. Hep geçmişten bahsedip duruyorsun ardından bana asılıyorsun ve sana vereceğim cevaptan korkup kendi kendine hesaplama yapıyorsun der. (Aslında ilk sarhoş olduğu gün sandalyelerden değilde eski açılamadığı aşkından bahsetmiştir.)Sakaki ise böyle yapma bir anda kabul etsen bile daha sonra pişman olursun hem sen bunu iğrenç bulmuyor muydun diye cevap verir. Okada ise ortaokulda bir kıza açılamadığından aslında Sakaki-san gibi olduğundan bahseder ve yakınlaşır.Artık hesap yapmadan hislerimizle hareket edelim der. Devamı malum. Okuyunuz lütfen.
Sabah olunca uyanan Sakaki Okada'yı yanında bulamaz ve dışarı çıkar. Kapının önünde sigara içen Okada markete gitmesini çünkü şuan çok hareket edemediğini söyler. Marketten ne var ne yoksa alır Sakaki.Bu arada Miyagiden de ayrılmıştır.geri döndiğinde gülen bir Okada görünce rahatlar ve ikilimiz ilişkilerine devam eder.




Mangamızın 6. bölümü var ama extra niteliğinde kısacık olduğundan vermek istemedim.Okuyun derim.
Kısa not: Bu mangada gördüğünüz Miyagi (Burada biraz gıcık gibi ama) Hatsukoi no Atosaki adlı manganın ana karakteridir. Sasakiden ayrıldıktan sonrası anlatılıyor. Eskiden sevdiği ve orta okulda birlikte olduğu  Nishima ile 10 yıl sonra tekrar karşılaşmaları ele alınıyor.Hatta Hatsukoi no Atosaki'nin 4,5 bölümünde dörtlümüz bir araya geliyor.Kaçırmadan okuyun derim.

Kısa Not 2: Yine Hidaka Shoko'nun Signal adlı mangasında bu sefer Sakaki'yi görüyoruz.Lakin burada neredeyse kötü adam niteliğinde gibi bir şey. Signal de nefret ettiğiniz Sakaki'yi bence bu mangada sevebilirsiniz siz ne dersiniz.

Bir mangada geçen karakterleri başka mangada görünce nedense aşırı mutlu oluyorum bunun örneklerini daha önce yazmıştım sanırım. Natsume ve Yamamoto bu olayı fazlaca yapıyor.Takip edenler bilir.Böyle bildiğiniz başka mangalar da varsa yazarsanız sevinirim. Şimdiden iyi okumalar.

2 yorum:

  1. Serinin en iyisi diğerleri vasattı. Keşke iraz daha uzun ve detaylı olsaydı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba:) Evet bence de üç seri arasından en iyisi bu manga idi. Hidaka Shoko'nun çizim tarzı gerçekten çok iyi.Bu mangayı bir de cd drama ile okumanızı tavsiye ederim.Hidaka Shoko'nun Hana wa saku ka'sını da tavsiye ederim.^-^

      Sil