13 Kasım 2015 Cuma

Yoneda Kou'dan Doushitemo Furetakunai Dj

Arkadaşıma Aşığım 


Doushitemo Furetakunai yazmadan dj'yini yazmak sanırım benim yapabileceğim bir dengesizlikti. Nitekim bu gün de size daha önce söz verdiğim gibi dj'yini sunacağım.Ana hikayeden az çok haberiniz vardır diye umuyorum.O hikayede arka planda kalmış gözlüklü bir karakter herkes gibi benim de dikkatimi çekmişti. Öyle ki Yoneda ablamız bu durumu gözden kaçırmamış ve bize Onoda'nın hikayesini sunmuştu. Lakin bu yazım daha çok Deguchi-sana hak vermek ve övmekle geçecek şimdiden haberiniz olsun.

Turkce yaoi manga



Mangamızın konusu;


Deguchi pazarlama bölümünde çalışan bir ofis memurudur.Yakın arkadaşları sayesinde Onoda ile tanışır. Deguchi bir süre sonra Onodayla olan ilişkilerinin arkadaşlıktan farklı olduğunu anlayacaktır. Onoda ise Sihima olan hislerini yakın arkadaş gördüğü Deguchi'ye anlatır. Peki ama ikilimizi bundan sonra neler bekliyor.

Dikkat!!Bundan sonrası mangayı okumayan için spoiler içerir.



Turkce yaoi manga


Deguchi işi için başka departmanda çalışan Sihima'nın yanına gider.Giderken yolda gördüğü arkadaşı ona dikkatli olması gerektiğini çünkü Sihima'nın gay olduğunu söyler. Deguchi ise bunda büyük bir yanlışlık olduğunu sanmaz zira kendisi de gaydir ve tek gecelik ilişkiler yaşamaktadır.

Deguchi bir gün arkadaşlarıyla futbol maçını seyretmeye gider.Oraya o gün Onoda da davetlidir. Tam geldiğinde gol olur ve gölü göremezler.İkilimiz burada tanışır.En son çıkarken paraları ödeme kısmında Onoda elini Deguchi'nin omuzuna atar ve sorun değil senin için parasını ben vereceğim der.Bu sırada arkadaşları kahkaha krizine girer.Çünkü Deguchi-sanın yaşı 28 olmasına rağmen çok genç gösterdiğinden Onoda onu küçük sanmıştır.Sıra Deguchi'ye gelir ve o da elini Onoda'nın omzuna koyarak asıl ben senin için yemek paranı vereceğim gözlük -kun der.






Turkce yaoi manga





İklimiz oradan ayrılır ve trene biner.Deguchi-san kafasında bin bir şeylerle orada uykuya kalır.(Yaa bu sahnede başını da Onodanın omuzuna koysaydı mükemmel olurdu.)
Deguchi arkadaşlarıyla dart oynarken Onoda'nın bir sevgilisi olduğunu öğrenir. Hatta trende beklerken ikisini el ele bile görür.
Aradan zaman geçer ve bir gün  Onoda'ya rastlar. Onoda yüzünde maskeyle hasta bir şekilde dolaşmaktadır.Bu duruma göz yumamaz ve onu eve götürüp yatağına yatırır. Daha işim kalmadı hesabı gitmeye hazırlanırken nasılsa kız arkadaşın sana yardım eder der. Onoda ise biz onunla ayrıldık bile diye söylenir.




Turkce yaoi manga




Onoda hastalıktan uykuya alınca Deguchi kendini daha fazla tutamaz ve Onada'nın elini tutar. Aklında ise kız arkadaşıyla onu el ele tutuşurken ne kadar kıskandığı geçmektedir.
İleriki zamanlarda Sihima Onoda'nın bölümüne geçer ve ikilimiz Sihima'nın eski patronuyla çıkan dedikodusunu konuşur. Deguchi yavaş yavaş Onoda'nın Sihima'dan hoşlandığını sezmektedir.
(Bir sonraki bölümü Onoda gözünden görmekteyiz.)
Onoda şirkteki amiri başka bir yere transfer olunca onun yerine geçer. Bu amiriyle ofiste çalışan Sihima'nın ilişkileri olduğunu biliyordur ve hatta onlara destek bile vermiştir. Ama bir şekilde kendisi de Sihima'nın etki alanına girer.Onun şeytani cazibesinden dem vururken yanında çalışan  Sihima seni duyabiliyorum der.Yine sesli düşündüğünü fark eden Onoda bunun için özür diler.(Burada en sevdiğim zaten Onoda'nın sesli düşünceleriydi.)



Turkce yaoi manga


Tam o anda kendisine mesaj gelir. Deguchi-san hatırını sorup yemeğe davet eder.Yakın arkadaşı olan Deguchi-sanla yemeğe giderler. Deguchi-san anında Onoda'nın yeni gözlük aldığı fark eder. Laf lafı açarken Onoda  Sihima'ya aşık olduğunu ve hatta kalbinin kırıldığını ve Sihima'nın başkasına aşık olduğunu Deguchi-sana itiraf eder.Bunun bir tür hesaplama olduğunu da sözlerine ekler.(Yazık bu Deguchi'ye yaa bir de aşık olduğu adamın başkasına olan aşkını dinlemek zorunda kaldı)
Deguchi Onoda'ya iyi bir insan olduğunu söyler zira Sihima'nın eski erkek arkadaşının berbat biri olduğunu bilmektedir.(Bu eski erkek arkadaşı ne bu manga da ne de asıl Doushitemo Furetakunai'de bir türlü net göremedik acayip merak ediyorum bu karaktersiz adamı da yaaa. Sihima'nın olayı ise bu öküz herif sen hem Sihima'yı ayart aşık ol hemde ofiste bu adam benim peşimi bırakmıyor diye kötü davran adını çıkar.Ondan sonra Sihima Onoda'nın ofisine transfer edilir. Burada da aynı eski müdürüne benzettiği Togawa-sanla çıkmaya başlar.)



Turkce yaoi manga

İkilimiz yemekten sonra çıkarken Onoda kendisini dinlediği için Deguchi'ye teşekkür eder.Ayrıldıktan sonra Deguchi tekrar arar ve evdeki japon (tropik!) balığı beslemek istediğini bu yüzden akşamda ona geleceğini haber verir.

(Bu bölümü Deguchi-san gözünden görmekteyiz)
Deguchi akşam erkenden Onoda'nın kapısına gelir ve bir nevi çıkma teklifi etme provası yapar. Daha önceden aşık olduğu halde Onoda hetero olduğu için buna yanaşmamıştır. Baktı ki Onoda Sihima'ya ilgi duydu kendisinin de bir şansı olduğunu düşünüp çıkmaya teklifi etmeye karar verir.Geç kalan Onoda sonunda gelir ve ikilimiz içeri geçer.Japon (tropik!) balıkları besleyen Deguchi koltuğun başına oturur. Onoda kendisine bir atasözlüğü takvimi verir.Bu benim evime yakışmaz dese de kabul eder.
Konu Onoda'nın terfisine gelir. Elinde olmadan Onoda kendisini sürekli Togawa-sanla kıyaslamaktadır. Deguchi ise bunu yapmamasını kendisinin de çok iyi olduğunu söyler.
Konu Onoda'nın  Deguchi'den başkasına katlanamadığına ve onunla olmanın eğlenceli rahat hissetmesine neden olmasına kadar gider.


Turkce yaoi manga




Bu sözleri duyan Deguchi daha fazla dayanamaz ve neden benimle çıkmıyorsun o zaman diye sorar. Bunu şaka olarak anlayan Onoda kendisini Deguchi-sanla düşünemediğini sözlerine ekler ve Sihima olayından dolayı beni neşelendirmene gerek yok der.(Burada Deguchi-sana o kadar üzüldüm ki anlatamam. içim gitti resmen.:(
Daha fazla kalamayan Deguchi tren saatine çok olmasına rağmen oradan kalkar.Tam bu sırada küllüğünü evde unutur. Onoda koşarak geldiğinde  Deguchi-sanın ağladığını fark eder.Canın bir şeye mi sıkıldı diye sorarken Deguchi bir şeyim yok diye çekip gider. Onoda arkasından onu takip eder.Böyle hızlı hızlı yürürlerken Deguchi sıralanmış bisikletlere çarpar.
Bu sırada Onoda sorar yoksa az önce dediklerinde ciddi miydin diye sorar.

Turkce yaoi manga



Daha fazla dayanamayan Deguchi artık itiraf eder.(Yürü arkandayız  Deguchi-san) Bundan sonra artık görüşemeyiz sanırım diye çekip giderken Onoda onu durdurur. Daha önce hiç fark etmediğini düşünür. Bunun ardından elini tutarak lütfen düşünmeme izin ver der. Bir kaç konuşmadan sonra belkide seni öpmeliyim der.  Deguchi utansa da Onoda'yı öper. (kyaaaaa bu sahne on numaraydı yaaa ♥-♥ Deguchi-san çok iyi çizildiğini de söylemeliyim. Özellikle o aşkını saklayıp iyi arkadaşmış gibi gözükme çabaları çok müthişti.)
2 gün mühlet verir Onodaya ve bisikletleri birlikte toplayarak oradan ayrılırlar.
(Sonraki bölüm Onoda'nın gözünden görülmektedir.)
İkilimizin ilişkisi normale dönmüştür artık. Yemeğe bile çıkarlar.
Trende yalnız başına giderken olan olayları değerlendirir.Hatta trende öpüşen gençleri görünce bir garip olur ve peki ya sonrası gibi düşüncelere dalar.Tabi hemen araştırmaya konur.Bu nasıl olur hesabı düşünürken ofiste uykuya kaldığını görür.O sırada Deguchi-san mesaj atar. Evim çok kirli gel temizle diye.



Turkce yaoi manga





Gerçekten de evi temizler Onoda. Buna karşılık Deguchi-san ona yemek hazırlar. Gece geç kaldım gidiyim deyince Deguchi ona burada kalabilirsin der. Onoda ise yoksa sen onun için mi beni çağırdın diye söylenir. Olay Deguchi-sanın o kadar da çaresiz değilim demesiyle daha da büyür. Bu konuşma yoksa sen bana aşık olduğun halde başkalarıyla mı yatıyorsuna kadar gider. Gögsü sıkışan Onodayı kızgınlık kaplar. Neden kızgınsın diye soran Deguchi-sana sadece hayal kırıklığına uğradığını söyler. Tartışma büyür ve Deguchi-san utanılacak bir şey yapmadım ben der. Onoda kalkar ve gider. Ama içini belli belirsiz bir kıskançlık kaplamıştır.




Turkce yaoi manga




Onoda işte büyük bir hata yapar neyse ki müdürü müdahale eder. Yıkılan Onoda ne yapacağını bilemez. Deguchi-sanın bu gece görüşelim mesajına bile çalışmadığı halde çalışıyorum olmaz diye yanıt atar. Onoda Sihima'ya içmeye gider. Sihima bir nevi Togawa-sanla olan ilişkilerine destek olduğu için teşekkür eder. Ayrıca gözlüklerini mi değiştirdin diye sorar.Tabi aklına hemen Deguchi-san gelir. Görüşemeyiz diye attığı mesajdan pişman olsada geri dönüşü yok artık der. O sırada kapıda  Deguchi-san beklemektedir. Çalışan birine göre hayli erken geldin demek cevabın buydu diye sitem eder. Artık seni sevmiyorum diye ekler. Onoda ise aşırı üzülür ve sadece yazık olduğunu söyler. Şimdi kıskançlık yapmak için geç olduğunu vurgular ve ayrıca bunu nasıl 3 yıl boyunca fark etmediği için kendine kızar.




Turkce yaoi manga


Ardından Deguchi-sana sarılır ve itiraflarını sıralar. Seni seviyorum der ve Deguchi-sanı öper.(Kyaaaaa *-*)
Daha sonra iki ay sonrasını görüyoruz. İkilimiz çıkmaya başlamıştır lakin arada fiziksel bir durum yoktur. Bardan eve giderken Onoda acaba bu gece ben de kalmak ister misin diye sorar. Devamı malum artık okuyunuz lütfen.
Bundan sonra henüz Türkçeye çevrilmemiş bir bölüm daha var lakin indirip okuyunuz diyorum. Bazı bölümler İngilizce bazı bölümler Türkçe olduğu için kusura bakmayın. Henüz çevrilmemiş bölümleri olduğundan böyle vermek zorunda kaldım.
Mangamız her ne kadar Doushitemo Furetakunai dj'yi olarak geçse de çok iyi olduğunu söylemeliyim. Zaten Yoneda Kou çok sevdiğim bir yazardır.
Türkçeye çevrilen bölümler için heterophobiafansuba sonsuz teşekkürler. Sanırım çevrilmemiş bölümleri de ileride ele alacaktırlar.






Deguchi-san ile Onoda'yı Togawa-sanla Sihimadan daha çok sevdiğimi söylesem yalan olmaz sanırım. Cd drama ile okumayı unutmazsak sevinirim. Deguchi-san tam olması gerektiği sesteydi bence. Seiyuularımızı kutlarım.
Bölümler iki karakterin gözünden çizilmişti ki böyle mangalara acayip bayılırım.Bildiğiniz böyle mangalar varsa yazarsanız da sevinirim hani.^-^
Yoneda ablamız cidden mangalarında bizi kendine hayran bırakacak havayı her seferin de yakalayan bir mangaka. Okuduğum zaman olan olayların büyüsüne kapılmamak mümkün değil yani. Ve bana göre aşırı iyi bir çizer.Henüz bu yazarın serilerini bitirmediyseniz hemen başlayın derim. Keyifli okumalar.

Peki yaoici belirli bir sıralama yok bütün bir mangadan da söz edemiyoruz bunu nasıl okuyalım derseniz ben size olay sırasına uygun aklınız karışmadan okuyabileceğiniz bölüm adlarını sırasıyla yazacağım.Bu sırayı takip ettiğiniz de gayet güzelce seriyi bitirebilirsiniz.

1- Doushitemo Furetakunai dj - The World with Color 1 Soredemo, Yasashii Koi o Suru(İngilizce)
2- After 9 Hours Doushitemo Furetakunai DJ (Türkçe)
3- After 10 Hours Doushitemo Furetakunai DJ (Türkçe)
4-Doushitemo Furetakunai dj - The World with Color I (Tükçe)
5-Doushitemo Furetakunai dj - The World with Color II (Türkçe)
6-Doushitemo Furetakunai dj  - The World with Color 6 Yasashii Uso wa Minoranai(İngilizce)

3 yorum:

  1. Emeğinize sağlık, yazı için öncelikle ^-^
    Yazınızı okurken sürekli hem tanıdık geliyor hem de bu dj'yi okumamışım gibi geliyordu, en sondaki sıralamayı görünce anladım sanırım. Bu sırada okumamış olabilirim, oturup tekrar okusam iyi olacak :D Doushitemo Furetakunai'ın yeri ayrıdır bende zaten, çok severek okumuştum, cd draması da cabası.. Dj'si de ayrı güzeldi.. Mangakanın çizim tarzı da çok hoş,hiç gözü yormuyor okuması, karışık değil hem de :)
    İki karakterin de gözünden olması güzel oluyor, yakın bir zamanda öyle bir manga okumuştum sanki... Ama adını aklıma gelmiyor. Gelirse yazarım artık... Japon(tropik!) taraflarına da ayrı güldüm bu arada :D :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağ olun:) Yoneda'nın mangalarını gerçekten seviyorum.Dediğim gibi değişik bir hava var mangalarında.Küçük ayrıntılar çok yer alıyor.Mesela NIGHTS'ta bulunan o telefon sahnesi (telefonu açar karşıdaki benim der o da farklı farklı adlar sayar en sonunda evet ben şuyum lütfen şu kadar bankaya şu kadar para yatırın falan der)ya da Saezuru Tori wa Habatakanai'de ki marketçi olayı(yashiro'nun önceki bölümlerde dediği en sevdiğim bir şeyler! alırken marketteki çocuğun yüz ifadesi demişti.Bir kaç bölüm sonra o markette nelerin geçtiğini de extra olarak sunmuştu ve gerçekten çok komikti o bölüm) ve ya da yine bu dj 'deki seni seviyorum de sana şu kadar para veriyim olayı.Kısaca(biraz uzun oldu ama^-^) böyle küçük ayrıntıların geçmesi Yoneda'dan neden vazgeçemediğimizin kanıtı.♥-♥

      Sil
  2. Bunu okumuş ve siteye manga istek bölümüne yazmıştım :) Türkçe'ye çevrilmemiş bölümler çevrilebilir mi diye :) Çünkü tanışma ve son halleri çok tatlı. Umarım çevrilir :-*

    YanıtlaSil