10 Ekim 2015 Cumartesi

Seven Days

HAFTALIK AŞK


Efenim merhaba. Hazır live actionu çıkmış, E Türkçe çevrisi de var ne duruyorum dedim ve Venio Tachibananın yazmış olduğu Takarai Rihito'nunda  çizdiği Seven Days'i tanıtmaya karar verdim. 2 film halinde live actionu çıkmış bulunmakta olan mangamızı maalesef izleyemedim çünkü henüz ineternete düşmedi. Genelde Japonların yaptığı  live actionları beğenmesem de nasıl bir iş çıkmış görmek istiyorum. (izleme konusunda tereddütlerim olsa da yine gelsin izleyeceğim) 
Neyse neymiş bu Seven Days de filmi bilen yapılmış derseniz adı üstünde yedi günü anlatıyor bize. Bu yedi günde Shino Yuzuru  ilen Seryou Toujinin nasıl bir birlerine aşık olduklarını göreceğiz.
Hikayemiz bir haftalık aşk konusunu anlatıyor.






Dikkat: Baştan söyleyeyim hiç öyle aksiyon falan beklemeyelim. Shounen Ai olan bu mangamızın sıcak bir hikayesi söz konusu.
Shino Yuzuru güzel yüzlü efendi görünüşlü liseli gencimiz. Fakat kişilik olarak biraz odun diyelim.
Aklına ne gelirse söyleyen huysuz bir tip. Bu yüzden kızlarla çıktığında terk ediliyor. Okulda öğlen pizza söylediklerinden yemeği almak için aşağıya iniyor ve bizim 2. kahramanımız Seryou ilen karşılaşıyor.




Seryou okulda popüler olan bir tip çünkü kim olursa olsun kızlarla bir hafta çıkıyor ve sonunda aşık olamazsa üzgünüm sana aşık olamadım deyip terk ediyor. Bakmayın böyle deyince nasıl bir çocukmuş o kişiliği berbatmış falan diye düşünmeyelim. Gencimiz aslında abisinin kız arkadaşına aşık fakat yanlış olduğundan kendine yeni bir aşk aramakta. (böyle deyince daha beter kötü oldu ama durum bu) Böyle bir ünü olduğundan Pazartesi ilk kim teklif etse kabul ediyor. Bu arada bizim Shino ile okçuluk kulübünden tanışıyorlar. (b uokçulu kulübü Shino Seryou'nun senpaisi. Neyse kapının önündeki kısa konuşmalarının ardından sırf merak ettiğinden pazartesi sana kimse teklif etmedi daha dimi deyip neden benimle çıkmıyorsun diye sorar. Tabi o aradı pizzacı gelir ve Shino parayı yukarıda unuttuğunu fark eder parayı Seryou öder. Tekrar görüştüklerinde parasını vermek ister ama Seryou reddeder ve bu gün eve beraber dönelim mi planın var mı diye sorar. Üstüne üstlük bizim Shino'nun numarasını alır. Shino ismi (farklı kanjiylen) aynı zamanda bizim Seryou terk eden kadının adıdır ki abisinin sevgilisi oluyor bu. Tabi Shino ne oluyoruz ne diye böyle samimi olduk diye düşünürken acep beni ciddiye mi aldı diye içinden geçirir.




Efenim 2 bölümde Seryou'nun gözünden olayları görüyoruz. (Bu mangada bol bol bakış açımız değişiyor ki pek bir severim bu mangaları) Shino (kız olan) ile ilgili geçmişi hatırlamasından sonra Yuzuruya odaklanmam gerek der ve günaydın mesajı atar ki diğer tüm haftalık sevgililerine yaptığı gibi. Tabisi mesajın cevabı biraz ters gelir "Sabah sabah uyandırmandan nefret ediyorum diye ki Yuzuru'nun kişiliği ters biraz dediydim. Sonra da Yuzuru arar , beni uyandırma ve okçuluk kulübüne de geç gelme der telefonu kapar. Kulüpte ikisinin okçuluğunu görüyoruz.









Aynı günün akşamı ki Salı akşamı oluyor bizimkiler aynı trenle gidiyorlar Shino biz şimdi çıkıyor muyuz diye sorar?  Evet yanıtını alınca maden çıkıyoruz eğlenmeye bakalım der ve başka bir durakta Seryou ile iner. Alışverişti, yemekti, sinema derken beraber takılırlar. (yalnız sinemada Shino'nun Seryou'nun omzuna yaslanıp uyuması çok güzel bir sahne demeden geçemedim. (Ahh ahh öyle bir sahne Yoneda Kou' nun Saezuru Tori wa Habatakanaisinde de vardı demeden geçemedim.)








Çarşamba gün Shino'nun gözünden görüyoruz. İkilimiz okula yine beraber giderler. Shino'nun merak ettiği E bu Seryou kızlarla çıkıyor kızları öpüp ileri safhalara da gidiyor mudur? diye ve sınıfta daha önce Seryou ile çıkmış bir kıza sorar. Tabi direk sorulur mu öyle yer tokadı ama cevabını alır. Seryou gerekmedikçe kızlara dokunmaz. İkilimizin öğle tatilindeki konuşmalarını görüyoruz. Konuşurken Shino Seryounun göz kapağının üst köşesindeki beni fark eder toz mu o diye dokanır! ve panikle sınıfa geri döner. Çıkışta bizimkiler aşıkların bol olduğu bir mekanda buluşurlar. Shino gözleri kapar ve kaç kız kim bilir gözleri böyle kapatmıştır ve Seryou'nun tepkisi ne olur diye düşünürken Seryou bizim Shinoyu öper.(kyaaa kyaa İkilimiz  romantizmin kıyılarında gezinirken ) Acep bu arkadaşı yalan mı söylüyordur. Hani bu Seryou kızlara gerekmedikçe dokunmazdı.










Perşembe Seryou'nun gözünden görüyoruz. Hep şakalarını ciddiye alıyorum diye yakınan Seryou acaba nasıl bir tavır takınmalıyım diye içinden geçiriyordur. Sabah ki buluşmalarında her şey normaldir hatta Shino günaydın öpücü vermeye kalkma sakın dünkü kazaydı der. Yine öğlen arasında okulda buluşur ikilimiz. Shino Seryou'nun dizine yatar ve konuşurlar. Eskiden çıktığın kız vardı bizim sınıfta hatırladın mı görüşüyor musun diye sorar ama Seryou ayrıldığı kişilerin mail ve numaralarını sildiğini söyle yabancı hiç bir numarayı açıyorum der.







Tabi demek oluyor ki benim de numara mı sileceksin diye sorar. Seryou tabi kem küm eder ama Shino biz zaten gerçekten çıkmıyoruz diye konuyu geçiştiriken Seryonun telefonu çalar arayan
kız olan eski sevgili Shino tabi açıp konuşmaya başlar. (şahsen ben bu kızla ne tür bir ilişkileri var çözemedim bu Seryou'nun çıkmışlar kız bunu terk etmiş ama hala görüşüyorlar ayrıca kız abisinin sevgilisi arap açına dönmüş durumda ortalık yani)  Buna sinirlenir bizim Shino'muzda telefonu kapatır ve milletin numarasını siliyorsun ama seni terk eden kızla konuşuyorsun öyle mi diye sorar. Tabi niye bu kadar kızdı bizim Shino biz anladık. Neyse kulüp çalışmasından sonra yine buluşur ikilimiz. Shino ben neye kızmıştım ki diye takılır ve Seryou da ben bağlanmayı seven biriyim der. Artık nasıl bir bağlanmaksa.








Cuma günü yine yan yana görüyoruz ikilimizi. Shino Seryou ile dolaştı dolaşalı etraflarını bir sürü kızın sardığını keşfeder. E tabi Seryou yakışıklı, bir hafta çıkma olayı da var. Neyse teneffüs arasında arkadaşı 2 kişilik filim ön gösterim bileti verir. Tabi Shino Seryouya sorar ama bir sorun var bilet gelecek hafta sonu ki bu hafta pazar ayrılmaları gerek teknik olarak.

Böylelikle 2 cilde geçiyoruz. Cumartesi ve pazar. İki film demiştim. ki muhtemelen 2 film bu cildi anlatıyor. Cuma bileti sorduğu bölüme dönüyoruz. Seryou bu konuyu sonra konuşalım ve onun çağıranların yanına gider.  İkilimiz çıkışta buluştuklarında Shino 2 bileti Seryou ya verir ve haftaya kimle çıkarsan onunla gidersin yada diğer Shinoyla (kzı olan) da gidebilirsin der.Seryou buna kızar ve niye öyle diyorsun dün benimle çıkanın sen olduğunu söylediğinde çok mutluydum der.

Senpaisinin umursamaz başta savma patavatsız olması gibi özellikleri sayar. Sepainin bu kişiliği ... kızlar genelde hayal kırıklığı dese de Seryou oldukça sevilebilir der. Tabi Shino bu konuda acayip mutlu olmuştur çünkü ilk kez biri ona bunu demiştir. Ara kısımda kızın birinin Shinoya aşk itirafı var. İkisi konuşmaya giderken Seryou'nun yüzü çarşamba pazarı misali karışık ve sinirli. ( ki kıskandığı belli burada) Neyse Shino kızı reddeder ve Seryou'ya  senin evini gidelim bir günde ben seni eve bırakayım der.


Tabi nereden bilsin Seryou zengin dağın orada kocaman malikanede oturuyor. Tam çeri girerler ki kapıya bir kız açar kim bilin bakalım. Evet doğru tahmin Shino. Kim bu der ve aman ne güzel bir çocuk der adın ne, yaşın ne gibisinden soru yağmuruna tutar bizim Shinoyu. Tabi Shino kızında adının Shino olduğunu öğrenince nedense nefret ediyorum ondan diye düşünür bu da ne diyerek oradan uzaklaşır. Shino önden koşar peşinden Seryou, sonunda merdivenlerde durdurur. Sadece neye kızdığını söyle der Seryou ama biz zaten biliyoruz ne oluyor bizim Shino çoktan aşık olmuştur Seryouya. Bunu farkedince tam düşerken Seryou tutar bizimkini...

Cumartesi Seryounun başına bir kız musaalat olur diyelim benle çıkar mısın gibisinden. Okçuluk kulübünden tanıdık bir senpaisi. Tam da Shinoyu bekler. Kız benle çıkar mısın dediğinde zaten biriyle görüşyorum der ve kız ha sözü edilen haftalık kız arkadaşın mı? diye sorar. Haftalık kız arkadaşı deyince bir tuhaf olduğunu düşünür. Sonra Shinoyu görür. Kız tabi Shinoyu tanıyor az biraz konuşunca kızdan kıskandığını fark eder. Yalnız kalınca Shino Seryouya kızla ne konuşuordun gibisinden küçük bir hesap sorar ve beni aldatma der. Seryou kişilik olarak kısıtlanmayı seven bir mutlu olur. Mazoşist efendim kısacası ezin, kısıtlayın beni diyor. Neyse sonunda Shino'nun evine giderler.




Dvd izlemeye başlayan ikilimiz dvd'nin sıkıcılığylan konuşmaya başlarlar. Uykusu geldiğini her zaman diyen Shino dün gece pek uyuyamadığından dem vurur ve seni düşünmekten uyuyamadım der. Eh o öyle derde Seryou durur mu yapışır çocuğun dudağına tabi. Ama fazla heveslenmeyelim çünkü az sonra telefon çalar. Bilinmeyen numara Seryou arar tabi açmaz. Ve Shinoya diğer cumartesi gösterime senle gitmek istiyorum der. Tabi Shino'da Senpai- kouhai olarak mı diye sorar ve dvdleri geri vereceğim deyip çıkar gider. Bir süre bekleyen Seryou Shinonun kız kardeşi gelince o da çıkar ve Shinoyu arar. Sonunda köprünün orada buluşan iklimiz kavuşur... Yok yok daha pazar olmadı buluşurlar ve Shino biletleri ister bu biletlere artık ihtiyaç yok der ve yırtar.

Pazar günü yani haftanın son günü ayrılık vakti yani okçuluk kulübünde görüyoruz ikilimizi. Seryou'nun atışları kötüdür. Çünkü sakin ve huzurlu değildir. Shino'nun da  aklında Seryou'nun kızlara sana aşık olamadım deyip terk etmesi vardır tabi.Saat 6 da yine daha önce geldikleri ve şahsına münasir ilk öpüştükleri yere giderler ve Shino "Benimle ol"  Seryou der. Sevdiğini itiraf eder ve Seryou bu çok sinsice der çünkü kendisi itiraf etmeden Shino'dan böyle bir itiraf gelmiştir. Ve sonunda çiftimiz kavuşur. Seryou başka kimse ile çıkmaz. Ve böylece mangamız mutlu son ilen biter.



(Yalnız resim çekilirken Seryou ne güzel bakmış ah ah diye germiyorum değil içimden)Ah cidden son derece güzel yazılmış ve çizilmiş bir manga. Neden filmini yapmışlar anlayabiliyoruz. Tabi tahminim yine o kalas Japon oyuncuların içinde mahvolup gidecek bu hikaye ama neyse diyorum. En azından film yapılıyor diye teselli buluyorum. Mangamız Heterophobiada olsa da çeviri düzenleme ve bilimum işler  Aluminia Fansub'a aitmiş ve kapandığından HF de yayınlanmış. Her iki fansubada ayrı ayrı teşekkür ederiz. Nedense bu sefer bol bol resim paylaştım Takarai Rihito'nun çizimleri cidden seviyorum. Kim bu Takarai Rihito derseniz efenim meşhur mangalardan Ten Count dersem hemen kendisini tanıyacaksınız.

Saygılarımla willjace...

7 yorum:

  1. Yaa Sakurai Takahiro favori mangakam resmen.. Çizim tarzına bayılıyorum. Bu manga da okuduğum ilk yaoilerden, o zamanlar Sakurai-sensei'ye ait olduğunu bilmesem de :)
    Çok hoş bir hikayesi vardı, başta biraz fazla mantık katıp bir hafta içinde nasıl böyle oldular desem de... Gerçi böyle konularda zamanın pek de önemi olmaz ya...
    Okurken kalbimin pır pır ettiği az sahne olmadı değil, shounen ai olunca böyle oluyor hep *-* Sonu da mutlu bitince daha da güzel oluyor tabi :D
    Sazaeru'da hangi sahneydi, hatırlayamadım? Arabadaki mi?
    Bu arada live action tanıtımına baktım. Fazla önyargılı olmamak gerekir gerçi ama, genelde live action'ları güzel yapamıyorlar Japonlar... Doushitemo Furetakunai'ı izledim, o fena değildi gerçi.. Belki bu da güzel olur :) Animesi olsa daha güzel olurdu tabi, ama buna da şükür :D
    -Bu arada bloğun en üstteki o giriş resmi çok tatlı olmuş *-* Demeden geçemedim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler:) Shounen Ai bu türe merak saranların ilk bakacakları şey oluyor. Cidden kalpten hikayelerin olduğu mangalar.Aozora no Sunda Iro wa bu da benim ilk okuduğum Shounen Ai'lerden birisidir. Bunu da çok beğenmiştim.
      Sazaeru'da doumekixyashiro sinemaya gidiyordu o sahneden bahsettim. Orada da yashiro doumeki'nin omzuna yaslanıyordu. Yaoi live action maalesef çok güzel olmuyor. Doushitemo Furetakunai bende izledim. Togawa hadi biraz olmuş deyim ama Shima tam bir rezaletti. Bu kadar odun oynanmaz ki dedim. Tamam karakter biraz sorunlu soğuk gibi ama live actionda daha da beterdi resmen.Ayrıca öyle bir çekmişler ki deguchisan- onoda iklisini neydi öyle yaa.Onoda'nın yüzünü görmedim bile.O nasıl çekimdir ki oyuncuyu hep uzaktan almışlar yada arkası dönük veya yana doğru dururken. Resmen adam ben bu filmde gözükmeyim gibisine oynamış.Doushitemo Furetakunai bu live actiona hala sinirliyim valla. İzledikten sonra hemen mangasına dönüş yapıyorum.
      Seven days'e gelince live action trailer hiç umut verici değil ama zaten ne bekliyorum ki. Şimdilik yapsınlar da nasıl yaparlarsa yapsınlar kafasındayım ama bir yanım böyle olacaksa hiç el atmasınlar diyor.
      Bu resmi çok beğendiysen asıl ilk koyduğum Aki'li resme bayılacaksın linki aşağıda.Bu ilk çalışmamızdı. İlk olarak da tabi ki en sevdiğim biricik karakterim Aki oldu:)
      http://i.hizliresim.com/D9lGBm.jpg

      Sil
    2. Dediğin mangayı okumamışım, konusuna bir baktım da o da çok güzel bir şeye benziyor, zaten kabarık olan listeme ekledim ^-^ O sahne demek, hatırladım şimdi. :)
      Togawa'yı beğendim ben de zaten, Shima çok duygusuz olmuş. Togawa'yı oynayan aktör onun kusurlarını kapatıyordu biraz daha bana kalırsa.. Mangayı tekrar okuduktan sonra izledim de, Togawa'nın Shima'nın yüzünü kaldırdığı sahnede Shima utanıyor mesela, filmde o duygu yoktu. Evet, Onoda'ya mangada daha çok yer verilmişti, filmde çok az yerde görüldü. Animelerde de live action'lar hep böyle eksik oluyor, fazla bir şey beklemeden izlemek lazım. Sonra hayal kırıklığına uğruyor insan.
      O ilk resim de pek tatlıymış :) Karakter tatlı olunca... :D

      Sil
  2. Ne kadar teşekkür etsem az.. bu çifti başta filminden öğrenmiştim. 2 filmdi ve birini izlemiş olsam bile 2'yi bulamıyordum. Mangasının olduğunu öğrendiğimde hemen okumak istedim ama sanırım site sıfırlandığı için yoktu. Sonra senin yazını buldum. Gerçekten hayat kurtardı. Kesinlikle çok tatlı bir manga:"

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. https://mega.nz/#F!a6R3magB!l7cruUGW0BEN5j9zTCsv0w!Tmx2XCTY burada 2. sırada mangasını indirip okuyabilirsiniz.:D 2 filmi de izledim bu arada bunu yazarken daha izlemişim sanırım.^-^ Filmler o kadar müthiş değildi ama izlene bilir seviyede. yakında eklerim bu mangayı da manga trye.manga tr daha yeni aktif olduğu için serileri yavaş yavaş tamamlamaya çalışıyoruz.^-^

      Sil
  3. Ya acaba bu manganın türkçesini hangi siteden okuyabilirim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Heterophobiadan indirip veya mangadexten online okuyabilirsiniz.

      Sil