3 Ekim 2015 Cumartesi

Natsume Isaku'dan Doushiyoumo Nai Keredo

İdeal Yastığım


Adını sıklıkla yazılarımda geçirdiğim Natsume Isaku'dan henüz hiç bir mangaya yer vermediğim dikkatimi çekti. Halbuki çokta sevdiğim bir yazardır. Bu yüzden olacak ki bu hafta Doushiyoumo Nai Keredo mangasını yazmaya karar verdim. Bu mangada bizi sevimli ve şirin Shimano ile sıradan Kurokawa karşılıyor.

türkçe yaoi manga


Mangamızın konusu;


Shimano yakışıklı zeki ve çalışkan birisidir.Ayrıca yakında babasının şirketini devralacaktır. Bayanların gözdesi olup kendisi de bunun gayet farkındadır.Ama gidip gönlünü hiç anlaşamadığı hatta nefret ettiği Kurokawa'ya kaptıracaktır.


Dikkat!!Bundan sonrası mangayı okumayan için spoiler içerir.




türkçe yaoi manga




Shimano kendisinin niteliklerinin farkında biridir. zeki yakışıklı kızların gözdesidir. Bütün bu düzenli mutlu hayatında sadece bir şeye katlanamamaktadır. Aynı bölümde çalıştığı sempaisi Kurokawa Akihiro'ya. Başta gayet iyi gibi görünse de zamanla yaptığı her işe kusur bulup kahve bile yaptırmaya başlamıştır.(Acımasız sempai) Kurokawa sadece iş arkadaşı olsa neyse aynı zamanda babasının içki arkadaşıdır da.Bir gün müşteriden dönen Shimano yolda Kurokawa'ya  rastlar. Gideceği kendi evi de çok uzaktadır. Kurokawa masum bir teklif yapıp bu gece onda kalmasını ister.Zorla kabul etse de ikilimiz geceyi geçirmek üzere Kurokawa'nın evine gider.Ne yazık ki ev ev değil çöplüktür resmen. Dayanamayan Shimano etrafı toplar ve bulaşıkları bile yıkar.(Bize de bekleriz:) Bu arada Kurokawa banyodan çıkar.Daha sonra Shimano de banyo yapar. Tabi halen niye geldim ki demekten de geri kalmaz.




türkçe yaoi manga





Yatma vakti gelince bakar ki kendisine bir battaniye bile verilmez. Gece tabi ki yerde üşür ve söylenmeye başlar.Bunun üzerine Kurokawa kendisini üzerine doğru çeker ve sarılır. Bunun aynı koca yastıklara sarılmak gibi olduğunu söyler.(Burada Shimano şikayet ederken Kurokawa'nın baba o adamı kov mu diyeceksin demesi çok şekerdi. ^-^) Kurokawa baktı ki Shimano şikayet ediyor şaka maliyetli bir kaç dokunuşta bulunur. Karısından ayrıldığı için yalnızlık çektiğini ve çok iyi uyuyamadığını itiraf eder sonunda.İdeal yastığı olarak Shimano'yi tayin eder.Sarılır vaziyette uyanırlar. Sabah her şey normale döner ve işlerinin başına dönerler.





türkçe yaoi manga




Shimano'nin gittiği müşteri anlaşmayı iptal eder bunun üzerine Kurokawa Shimano ye söylemeden durumu halletmeye çalışır. Nitekim Shimano babasından bu durumu duyar.Akşam ofise dönen Kurokawa patronun odasına gider. Baktı ki arkası dönük koltukta patron değilde Shimano oturur. Shimano Kurokawa'yı kendine çeker ve öper. Teşekkür maliyetinde (O nasıl teşekkür maliyetidir yaa :) Kurokawa demek öyle hesabı Shimano'yi daha çok öper. Nihayetinde Kurokawa Shimano'ye bakamaz bile. Yoksa küçük bey utanır hesabı. Shimano'nin aklına daha önce resmini gördüğü Kurokawa'nın eski karısı gelir. Kurokawa'ya hala eski karını seviyor musun diye sorar. İklimiz sarılarak öylece uyur odada. Shimano ise daha önce hiç hissetmediği duygular içindedir.





türkçe yaoi manga



Shimano hiç anlamadan Kurokawa'ya aşık olmuştur bile. Kurokawa ise Shimano'yi ideal yastığı olarak görmektedir. Shimano dışarıda acaba ona yastık alsam mı diye düşüncelere dalarken Kurokawa yanında, çalıştığı bir bayanla gelir. Bir nevi kızın eğitmenliğini  Kurokawa üstlenmiştir ve bir müşteriye gitmektedirler. Konuştuktan sonra kızla Kurokawa ayrılır oradan Shimano bakti ki Kurokawa çok mutlu görünüyor acaba herkese karşı böyle samimi mi diye düşünür. Kurokawa'nın çalıştığı insanları kıskanıyor gibidir.(Kesinlikle kıskançlık damarı tuttu) Ekip öğle yemeğine çıkar. Ayrı masalara oturulur. Baktı ki Kurokawa herkesle iyi geçinip gülüyor dertlenip kendini içkiye verir.En sonunda da dayanamayıp Kurokawa'nın masasına doğru gider. Tam bir şeyler söyleyecekken küt diye düşer bayılır.(Ya benimsin ya toprağın diye nida atmadığına şükrediyoruz :) Gözlerini açtığında kendini Kurokawa'nın evinde yatarken bulur. Kurokawa'ya sen herkesle bunu yapıyor musun der. Öpüşmek gibi. Tabi ki hayır diyen Kurokawa'nın dudaklarına yapışır Shimano. Sarhoş olan Shimano nitekim gitmeye karar verirken Kurokawa arkadan sarılır. Ben yastık deyilim hesabı söylenirken olanlar olur.



türkçe yaoi manga



Büyük bir baş ağrısıyla uyandığında Kurokawa başındadır. Shimano'nin babası aslında Shimano'yi Kurokawa'ya emanet etmiştir (Lakin gönül ferman dinlemiyor napalım. *-*) Shimano fırsattan istifade hala niye eski karısının resminin evde olduğunu sorar. Kurokawa ise atamadığını karısının korkunç biri olduğunu söyler. Kıskandın mı yoksa demeyi de ekler.

İkilimiz yeniden işlerine dönerler. Patron müşteri listesinin düzenlenmesi için ikisine görev verir. Bunun için  şubeden bile birileri gelecektir. Kurada ve Yamamori yardımcı olmak için gelir. Tam ya bu Kurada'yı nerede gördüm diye düşünürken Kurokawa'nın eski karısı olduğunu anlar.Kendisiyle Kurada'nın kıyaslanamayacağına kanaat getirir.





türkçe yaoi manga



Listeleri ikili gruplar halinde düzenlemeye karar verirler. Maalesef  eskiden de birlikte çok iyi çalışan Kurokawa ve Kurada aynı takımda yer alır. Kendisi de Yamamori ile eş olur. Ne var ki Yamamori dedikoducunun önde gideni çıkar ve sürekli Kurokawa ve Kurada hakkında konuşur. İkisinin ne kadarda yakıştığından ve tekrar bir araya gelmelerini istediğinden bahseder.(Yazık Shimano'ye bütün bunları dinlemek zorunda kaldı. :( devamında Kurokawa ve Shimano eve gider. *-*

Artık ayrı bir şekilde çalışma sürdürülür. Kurokawa ve Kurada çifti dışarıda çalışır. Bu durum Shimano'nin hiç hoşuna gitmez bir de bunun üzerine Yamamori'nin söyledikleri durumu daha da beter yapar.Onlar çalışırken yanlarına Kurada gelir. Shimano hazır buradayken Kurada'ya sorular sorar. (Çok detaya girmeyeceğim okuyunuz please :)



türkçe yaoi manga

Bu arada Kurokawa üç dört gün uyumadan çalışmıştır ve yastığını özlemektedir. Bitti işler der ve Shimano'nin yanına gider. Ne görsün ağlayan Shimano'yi teselli eden Yamamori. Tabi tepesi atar ve Shimano'yu çekerken Yamamori'yi iter ardından da bir daha dokunursan seni gebertirim diye tehdit eder.(Haşin erkek) Ardından dışarı çıkardığı Shimano'ye sarılır.Tabi sarılmasıyla düşmesi bir olur nitekim üç dört gün uykusuz olunca ateşi falan çıkar.Devamı malum.  *-*
Çokca yardımı bulunan Kurada'nın aslında başka biriyle evleneceğini öğrenmek Shimano'nin bir parça içini rahatlatır.Kurada
Kurokawa'yı Shimano'ya emanet eder ve 10 yıl boyunca tek vazgeçmediği şeylerin alkol iş ve Shimano olduğunu söyler.Halbuki onlar tanışalı daha 2-3 sene olmuştur. Bunu Kurokawa'ya sorar ve böylelikle Kurokawa'nın aslında çok önceden Shimano ile tanıştığı ortaya çıkar.(Aslında tanışma hikayeleri de var babasının içki arkadaşı olunca evlerine davet edilir ve orada daha küçük olan Shimano ile tanışır. Hatta okuldan kaçan Shimano Kurokawa ile bir gün bile geçirir. bütün bunları şirketi devralacağından farklı insanlarla tanışmak için yapar. Günün sonunda Kurokawa artık içki tezgahından ayrılıp işin içinde  kravatı boynuna geçirmek bile olsa şirkette çalışmaya başlar. Bir gün Shimano ile tekrar karşılaşmak için.Tabi bu bölümü hızlı geçiyorum lütfen okuyunuz. Biraz adilik mi yapıyorum ne neyse Gomen nasai :)


türkçe yaoi manga




Shimano Kurokawa'yı eskiden havalı bir insan olarak görmesinin itirafıyla 2 bölüm başlar.İkilimiz sevgili olmuştur olmasına da hiç dışarı çıkıp gezmezler. (Shimano'nin dışarı çıksak tahminleri çok şekerdi.) 
Shimano babasının evine gider.(Gitmez olaydı) Her zamanki gibi seni evereceğiz oğul misali görücü usulu görüşme hazırlanmıştır.(Klasik) Shimano bütün bu olanları Kurokawa'ya anlatır.Bizim cool sememiz ne derse beğenirsin buna karar verecek ben değilim istediğin gibi yap (öküz herif :)
Bu şekilde sinirli sinirli evlilik görüşmesine gidilir.İstediğini yap diyen beyfendimizde gizliden gizliye görüşme yerine gelir. Orada eski karısı Kurada'yla bile karşılaşır. Baktı ki Shimano'nin keyfi yerinde gıcık olarak orayı terk eder.(Gözlükler şekerdi yalnız)



türkçe yaoi manga
Shimano eve gittiğinde Kurokawa oradadır. Shimano görüşmeden geçenleri anlatırken Kurokawa daha da gıcık olur. En sonunda da bu iş hallolana kadar evime gelme deyip çekip gider.Tabi ki sözünü tutan Kurokawa iş dışında Shimano'yle ilgilenmez bile ve ilişkileri öncesinden de kötü hale gelir.Bunun üzerine iyice gıcık olduğumuz Mayu (görüşmedeki kız) ofise ziyarete gelir. Shimano kızı geri çevirdiğini babasına söylese bile kız son bir yemek yiyelim hesabı yemeğe çağırır.(Boğazına dizilsin yemekler hemi mayu-chan) Burada kızın yüzüne de red ettiğini söyler Shimano. Tabi kızımız resmen kişilik değiştir ve Shimano'yu sarhoş eder.(İlaç katacaktı içkisine aaa nuri alço vakası  *-*) Shimano uyandığında bide ne görsün üzerinde kız oturuyor.Kız tabi beni niye red ettin triplerinde.(Kızım hayır demek hayır demektir anla artık.)Bu arada canı sıkkın maç izleyen Kurokawa'yı eski karısı Kurada arar.Ben bir kızla Shimano'yi şurda gördüm Shimano baygındı hesabı.Tabi dayanamayan kahramanımız anında otele gider ve hemen oda servisi niteliğinde odaya bomba gibi düşer. Shimano nerdesin diye bağırırken bide ne görsün.Gencimizin elleri bağlı yatakta.Hemen gidim bari sen razıysan der. (*-*)



türkçe yaoi manga

Zar zor otururlar.Önceden kavgalı oldukları için bir hesap sorma davası başlar. Shimano hemen ben senin için ne ifade ediyorum da böyle oldu gibilerinden dert yanar. Vermediğin bölümde Shimano küçükken şirketi genişletmek istediğinden bahsetmişti. Bunun içinde yollarına çıkmamaya karan veren Kurokawa artık hiç bir öneminin kalmadığını ve sadece ona dönmesini istediğini söyler. Gözleri dolup yüzü kızaran şirin Shimano tam sarılacakken birden Mayu'nun da orada olduğunu hatırlar.Kızda durur mu yani bir erkek için red edilmiş sonuçta çatt diye tokadı çakar Kurokawa'ya. Çıkışta ikilimiz yine ateşli bir gece geçirir diyelim. ♥_♥
Kurokawa'nın eski karısı patrona gider ve Shimano benim arkadaşlarımdan biriyle çıkıyor diye patronu kandırır ve ikilimiz de artık rahat bir nefes alır bu konuda.Sonraki bölüm ise ikilimizin arasında geçen sıradan şeyler malum. Ama en sonunda ikilimiz birbirlerine çok yakın (karşı aparman) otururken final yapıyor. Hatta Kurokawa birlikte yaşamayı teklif ediyor.







Aslında bu mangada ikilimizin hikayesi sona eriyor. Ama sıkı bir  Natsume Isaku fanı olduğumdan devam hikayesini 1 bölüm bile olsa Tight Rope mangasında buldum. Yani onları unutmamış mangakamız ve bize acaba onlara ne oldu tarzında bir bölüm sunmuş.


türkçe yaoi manga



Bu bölümde ilişkileri babası tarafından ortaya çıkarılıyor. Kurokawa Shimano nin karşı apartmanına taşınınca patronda ev ziyareti neticesinde Kurokawa'ya gelir. Aksilik olsun ki Shimano o gün oradadır. Tam giderken babamız Shimano'nin ayakkabılarını görür.(Yani tamda tanıyabilecek düzeyde bir ayakkabı)Geri döner bide bakar ki Shimano üzerinde mutfak önlüğü elinde Kurokawa'ya ütülediği gömlek. Artık geçerken uğradım ifadesi bile yalan kalır ve ikilimiz yakayı ele verir.Tam patron Kurokawa'yı Osaka şubesine gönderecekken Shimano içeri girer ve durumu kontrol altına alarak bu tayini durdurur. Daha sonra patron Kurokawa'ya zor bir görev verir ve bu işin içindende sıyrılır yetenekli satıcımız.Böylelikle ikilimiz artık rahat bir nefes alır.

türkçe yaoi manga



Hatta patron Kurokawa'ya içmeye bile gider. Shimano'yi de Kurokawa'ya emanet eder. Böylelikle mangamız burada biter. Mangamızın çok güzel ekstraları var. Özellikle Ameiro Paradoxla olan bir bölümü var ki şahane. İki mangadaki karakterlerin aynı mangada buluşması *-* göz kamaştırıcı. No Color yine çok sevdiğim başka bir mangası onunla da bir bölüm var oda çok iyi. Cd drama ile okumanızı tavsiye ediyorum. Shimano'nin seiyuusu Takeuchi Ken çok başarılı bir iş çıkarmış. Evlere şenlik resmen. Dinleyerek okursanız çok zevk alacağınıza eminim.
Tight Rope'dan bahsedecek olursam cidden çok güzel bir seri onunda  cd draması var kesinlikle okumanız dileğiyle.
Son söz olarak Natsume Isaku gerçekten kaliteli bir çizer. Daha önce okumadıysanız okumanızı tavsiye ederim. Tabi ki bu mangayı bize ulaştıran heterophobiafansub ve Isaku'nun bir çok mangasını çeviren Yankamiye teşekkürü borç bilirim. Keyifli okumalar. (Not bu yazı en az 3 günümü aldı biraz uzun oldu kusura bakmayın artık. Hatta Ameiro Paradoxla olan bölümden yerlerde vermek istedim ama bir daha ki sefere artık. ♥_♥ )


5 yorum:

  1. Ameiro'dan sonra mangakanın diğer eserlerine sardırıp okumuştum, cidden güzel mangaydı. :) Nedense Doushitemo Furetakunai'yı hatırlatıyor bana... Takeuchi Ken'i bana bir cd dramadaki rolü sevdirmişti, o zamandan beri severim, buraya da yakışmış sesi. ^-^
    O yamamoriye ne gıcık olmuştum, öyle sürekli gevezelik edip, karşısındakini önemseyemeyen insanlara sinir olurum. Bakalım çocuk seni dinlemek istiyor mu? Yok, dedikodu üstüne dedikodu, iyi dayandı Shimano gene :/
    Kurada'yı sevdim ama.. Yaoi mangalardaki kadın karakterleri genelde çok sevmem -istisnalar dışında- ama Kurada tatlıydı, çok yardımı dokundu bizimkilere :)
    Mayu'nun Kurokawa'ya tokadı çarparken Shimano'nun yüz ifadesi çok güzel ya ^-^ :D
    Özel bölümleri de çok güzeldi, Ameiro Paradox'la birlikte olanı özellikle. Keşke biraz daha uzun olsaydı aslında, devam etsin isterdim, ama tek bölümcük işte :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ameiro Paradox'la olan bölüm cidden güzeldi. Özellikle Kurokawa'nın şşşt yapması ♥_♥ göz alıcıydı.İki manganın birleşmesi olayını seviyorum cidden. Yamamoto Kotetsuko'nun da böyle mangaları birleştirdiği bölümler var. Olaya heyecan katıyor böyle bölümler.
      Doushitemo Furetakunai'yi cidden hatırlatıyor.İki mangada da aynı şirkette çalışma olayı ve başta üstleri olan kişileri sevmeme durumu vardı.Kurada'yı cidden bende sevdim.Zaten Natsume Isaku mangalarında gıcık kadın olayı çok yok.(mayu-chan bile sonunda yola geliyor hatta.) Mangalarında bir aile ortamı var gibi. Natsume'nin mangalarını okuduğumda bir sıcaklık buluyorum nedense.Bütün karakterler neredeyse gerçekmiş gibi geliyor.^-^ Mangalar da kişinin kendisini unutup olaya yoğunlaşmasını sağlamak cidden zordur. Ama mangaka cidden bunu başarıyor. Tabi hepsi böyle çıkmıyor mangakaların. Bazen hikaye çok iyiyken çizimlerin kötü olması can sıkıcı olabiliyor. Son günlerde bazen acaba bu konuyu iyi çizen başka mangaka yapsaydı nasıl olurdu tarzında düşüncelerim oldu.Sanırım bir kaç kötü mangaya denk geldiğimden bu tarz düşünceler oluştu.Neyse güzel mangaları tekrar okuyup yoluma devam edeyim bence :)

      Sil
    2. Cidden mangaların birleştiği bölümlerden daha çok yapılmalı, ayrı bir mini seri olarak olsa çok daha mutlu olurdum herhalde :D
      Ameiro Paradox'ta da Kaburagi'nin kardeşi vardı mesela, Onoe ile güçlerini birleştirmişlerdi :D Hep sevimli tipler, bir şekilde yola gelen karakterler oluşturmuş :) Gerçekten de aile ortamı varmış gibi ^-^
      O büyük problem ya, bazen konusu, yorumları iyi diye başlayıp 2 sayfa okuyup kapattığım mangalar oluyor. Bazen de sırf mangakası ve çizim tarzı için okuduğum mangalar oluyor. :) Çizim önemli, sırf konuda bitmiyor iş...
      Manga dünyası uçsuz bucaksız... Kötü mangaların yerini güzelleri kolay dolduruyor ^-^

      Sil
    3. Gerçekten öyle.Sırf başka mangakaları okuyayım diye ismini dahi duymadığım mangaları okuyorum.Bazılarını sevince doğal olarak hemen diğer serilerine de bakıyorum. Ama bazen arada kötü olanlar çıkıyor. O zaman iyi çizerlerin değerini anlıyorum. Bazen konuyu yazanla çizer aynı olmuyor. Konu çok iyi olunca çiziminde iyi olmasını bekliyorum.Tabi bir bakıyorum ki çizeri başka biri. Neyse hepsi iyi çıkacak diye bir kaide yok zaten.Önemli olan manga okuyup eğlenmem. :) Bundan çok önce birisi manga okuyup hemde bu konu üzerine blog açacağımı söylese hayatta inanmazdım ama oluyormuş demek ki :D

      Sil
    4. Evet, hiç ismini duymadığım mangaları okuyorum ben de, bazen cidden aralarından çok güzel olanlar çıkıyor, nasıl görmemişim bunu dedirtiyor. Çizim daha ağırlıkta zaten..
      Bazen iki kişinin çalışması iyi olabiliyor. Tek kişilik çalışmalarda bazen konu çok iyi olunca çizim fazla önem arz etmiyor, ya da arka planda kalabiliyormuş, Bakuman'da da geçiyordu bu konu.
      Evet, amaç eğlenebilmek zaten, fazlasıyla da eğlendirdiği için kötü mangalara rastladıktan sonra da bir şekilde devam ediliyor ^-^
      Hayatta ne olacağı hiç belli olmuyor :D Ben de kendimden yaoi'ye başlayacağımı beklemezdim ama oldu işte :D :D

      Sil