26 Eylül 2015 Cumartesi

Sojou no Koi wa Nido Haneru

Hüzünde İkinci Perde


Hüzün, kıskançlık, aşırı bağlılık, aldatma,ayrılık...bu manga ile ilgili söylenebilecek bir kaç kelimeden biri.Sarsıcı mangamızın birici bölümünü bir tık ile tekrar okuyabilirsiniz.Ama ben yinede kısa bir özet geçerek başlamak istiyorum.
Bildiğiniz gibi İmagase adlı dedektifin bir iş sonucu saplantı haline getirdiği eski senpaisine şantaj yapmasıyla başlamış ve bazı sert ve çetin olaylar sonucu onu kendine bağlamasıyla son bulmuştu. Arada olan aldatmaları, küçük kaçamakları ve senpainin boşanmasını  da eklemek isterim.Zira bu manga sizi sarstıysa bu ikinci bölümümüz mahvedecek demektir.

türkçe yaoi manga


Mangamızın konusu;

 

Mangamız İmagese'nin karşılaştığı sorunlarla devam ediyor. Kyouichi'nin hayatına yine bir kadın dokunur ve ikilimiz ilişkisi eskisinden de berbat hale gelir. Peki bu aşk savaşında kazanan kim olacaktır.

Dikkat!!Bundan sonrası mangayı okumayan için spoiler içerir.




türkçe yaoi manga


İmagese ile Kyouichi artık iki sevgili olmuş ve aynı evde kalmaya başlamışlardır.Bu arada Kyouichi iş yerinde terfi almıştır. Nasıl olduğunu anlamadan İmagese'yle birlikte bile olmuştur. Bu durum başından beri sergilediği tutumla hiç uyuşmaz. Hala bir erkekle mutluluğu yakalamayacağını düşünmektedir. İmagese'nin 29 yaş günü de gelip çatmıştır. Kyouichi iş yerinde ne alsam diye kara kara düşünürken kendini birden asistanı olan kızı dikizlerken bulur.(Hala vazgeçmemiş eski alışkanlıklarından yaa)Sonra kıza şaraptan anlayıp anlamadığını sorar. Nitekim kendi terfi aldığında İmagese onun için bir çok şey yapmıştı. Kızda hemen ya sevgilinize değer veriyorsunuz demek deyince bizim öküz ne derse beğenirsiniz. 'Kız arkadaşım yok'.(Teknik olarak doğru ama sinirleniyorum nedense.)

Sonunda bir şişe şarapla eve gelir ve doğum gününü kutlar ikilimiz.
Güzel yemeğin ardından Kyouichi uykua kalır bu sırada kapı çalar.(işte uğursuzlukların başladığı vakitte geldi.)






türkçe yaoi manga


Kapıdaki bizim asistan kızdır ve bazı dosyaları getirmeye gelmiştir. İmagese hemen rolünü oynar yoksa siz sevgilisi misiniz diye sorar kıza. Saf kızımızda hemen yok zaten şef sevgilim yok dedi der.

O anda kan beynine sıçrayan İmagese belgeleri alıp kapıyı yüzüne çarpar. Bu sese uyanan Kyouichi olayı öğrenince hemen kızın peşinden koşar ve otobüse binerken yakalar.
İmagese yemekte yoksa her şeyi açıklar mı diye sorarken Kyouichi o öyle biri değil der. Hem zaten kız ne biliyor ki.Böyle tartışırken Kyouichi'den çok şık bir itiraf gelir.''Ben seni seviyorum...aynı konuyu açıp durma.''(Bizde şok olduk valla) İmagese böyle bir itiraf beklemediğinden şaşırır. İmagese hemen beni gerçekten seviyor musun yoksa seni tutkulu şekilde sevdiğimden karşılık verme ihtiyacı mı duyuyorsun diye sorar. Takibi ki cevap yok nitekim Kyouichi'de aynı şeyleri kendine sorduğunda bir cevap bulamaz.






türkçe yaoi manga



Kyouichi işe giderken karşıda asistanı ve patronunu kol kola giderken görür ve şok olur. Tabi küçük bir depresyona girer.(Ona neyse artık) Bunu İmagese'yle de paylaşır.Tabi küçük bir tartışma baş gösterir. İmagese'nin sonunda söylediği cümle aslında bütün olup biteni özetler niteliğindeydi. Saplantılı aşkı anlatan belkide en güzel cümle ''bu aşk Onu istiyorum demeyi bıraktığım zaman bitecek ancak'' nitekim dayanamayan Kyouichi  İmagese'yi yanına çağırır ve ateşli sayfalar mangamızda yerini alır diyelim.
Sabah Kyouichi işe giderken İmagese kocasını işe yollayan kadın misali öper. Kyouichi için bu mükemmel çiftin tarifi midir bilinmez ama hala aklında sorular vardır. Her şey bu kadar mükemmel olabilir mi o erkek olsa bile...
Patronu onu yemeğe çağırır. Tam bizimki ne istiyor kart zampara acaba diye içinden geçirirken Tamakiyle (asistan) flört eder misin diye sorar. Tamaki'nin patronun kızı olduğunu öğrenir.





türkçe yaoi manga

Sabah işe geldiğinde kız tabi hemen gelip özür diler babam size olmadık şeyler söylemiş diye.
Nitekim Tamaki ve diğer asistan ile yemeğe çıkmaya karar verir. Bunun için aradığında bir de bakar ki İmagese çoktan gelmiş kapıda onları bekliyor.Birinci mangamızdaki yemek sahnesini hatırlayanlar bilir. Bu yemek bölümü ise daha bir çetin ceviz geçer.Devamında ikilimiz eve gider. İmagese kıskançlık yapıp sen hep Tamakiye baktın beni dinlemedin bile diye olay çıkarır.Sonraki sayfalar yine ateşli dikkat lütfen.(Bu bölümde sememizle ukemiz yer değiştiriyor. Çok fazla böyle bir şeye tanık olmamıştım mangalar da)Bunun sonucunda işler artık daha da değişiyor çünkü Kyouichi'ye göre her şeyi yapan  İmagese idi ama şimdi bizzat atak olan kendisi olunca
aklı karışır.Ona göre bu aşk mıdır yoksa birilerini tatmin etme durumu mudur? Böyle düşünürken haber gelir patron ölmüştür.
Tabi ki cenazeye gidilir. Ağlayan Tamaki teselli edilir.




türkçe yaoi manga


Eve döndüğünde İmagese'ye her şeyi anlatır ve duşa girer Kyouichi. O sırada telefonunun mesajını karıştıran İmagese şifreyle kilitli olduğunu görür. Kyouichi banyodan çıkınca olaylar olur. İmagese Tamaki'nin attığı mesajı okur.Hemde bu mesaj kendi doğum günü şifresiyle açılır.Bunun sonucu kavga büyür İmagese sen benim için doğru işi değilsin bende senin için der ve burada bitirelimi ekler.(Evet ayrılık tez zamanda geldi bile. İçimize bir yine öküz oturdu ama artık o kadarda önemli değil.)
Kyouichi ben seni diye bir cümleye başlasa da devamı gelmez ve bitirelim o halde der. ( O zaman bekli seni seviyorum dese hiç böyle olaylar olmayacaktı yaa) Tabi ki  İmagese ağlamaya başlar.(Bizi de ağlatacaksın yapma desek de yararı yok artık ok yaydan çıktı bile)
İmagese ile Kyouichi son kez sahile araba ile giderler. Arada geçen konuşmalar cidden yazamayacağım kadar etkili.Lütfen indirip okuyunuz. İç parçalayıcı ve bir o kadar da dokunaklı. Bir saplantılı aşkın çöküşü. Sonundaki sevmiştim seni cümlesi içimizi dağladı valla :(


türkçe yaoi manga



İkilimiz çok derin geçen sahneler sonrası ayrılır. Kyouichi işe giderken aklına tüm bu olanlar gelir ve ağlamaya başlar. Korkaklık ettiğini itiraf etmesi gerçekten dokunaklıydı. Orada bulanan Tamaki her şeye şahit olur ve Kyouichi'nin peşinden gider. Ona sarılır ve ikilimiz soluğu otelde alır diyelim.Onu sevdiği itiraf etmesi artık hiç bir şeyi değiştirmez artık tek dileği İmagese'nin mutlu olmasıdır.
Bu olanların üzerinden zaman akıp gider ve artık Kyouichi Tamaki ile sevgilidir. İkilimizi akvaryumu gezerken görüyoruz. Tamaki eski sevgilinle neden ayrıldın ondan bahset diye sohbet açar. Kyouichi ise onun kıskanç agresif yapışkan biri olduğundan dem  vurur. Her şeye rağmen onu sevdiğini ve özel olduğunu söyler.(Şimdi mi anladın değerini öküz herif ) Kyouichi aklına takılan başka bir şey ise İmagese'nin sen benim için doğru kişi değilsin demiş olmasıdır.
Tamaki onu bir daha görmek ister misin diye sorar cevap çok net hayır... Tamaki seni annemle tanıştırmak istiyorum der.(ooo olay buralara kadar gelmiş valla)



türkçe yaoi manga


Günler Tamaki ile akıp gider. Tamaki'ye telefonlar gelir.Takip de edildiğini hissedince bizim müthiş dedektifimize baş vurmuştur.Bunu Kyouichi'ye şimdi söyler. Yani İmagese bunları bayağı bir süre gözetlemektedir. İmagese bu zamana kadar yakınlarındaydı demek ki. Kyouichi o iyi mi diye sorar. Çok fazla görüşemediklerini de ekler. Bu bölümde Kyouichi'nin İmagese'yi aslında ne kadar özlediğini görüyoruz.
Bölüm başından beri görmediğimiz İmagesede artık Tamaki'yi gözetlerken mangamızda yerini alır.(Özledik seni İmagese ^-^)
Baktı ki Tamaki jinekoloji kliniğinden çıkıyor bir şaşırır açıkçası. Takibe devam. Bu Tamaki'nin peşine sapık gibi takılan eski kuafördür. Tamaki'yi köşede sıkıştırıp hırpalar. Bizim İmagese baktı ki kız yerde yatıyor önce bir donsa da kızı hastaneye götürür.
Hastaneye Kyouichi'de gelir. Olayları Tamaki'den dinler.






türkçe yaoi manga




Dışarı çıktığında o müthiş karşılaşma gerçekleşir. Tabi hemen otururlar ve koyu sohbet başlar.Hesaplar tekrar açılır. Aslında neredeyse onu unutacağını bile söyler İmagese.Ardında lütfen bana da hayatından bir yer ayır diye yalvarır.Aşığın olamaz mıyım diye sorar.(Ahh valla kalbim daha fazla kaldıramaz bu kadarını yaa)
Ne isterse yapacağını aslında bir kadına göre çok kolay saklana bileceğini söyler.Hatta sevgili bile olmasalar da en azından görüşelim diye yalvarır.(Yazık bu İmagese'ye yaaa kalbimiz seninle dayan)






türkçe yaoi manga



Bunlara karşın odun Kyouichi çok sert tepkiyle red eder teklifi. Eğer aşk buysa yemişim öyle aşkı demeye kadar gider olay.Yetti be diye isyan etmeyi de unutmaz.Sonuçta yine İmagese göz yaşlarına boğulur. Taki masanın üzerindeki küllüğü görene kadar. Bundan sonra o ağlak İmagese gider ve savaşçı inatçı İmagese geri döner. Sen benim için doğru kişi değilsin dediğimde bam teline basmışım haa diye konuyu açar.Tabi tek bir gün sitem ettiği için bırakılmakta çok koyar adama.Af diler ama nafile  Kyouichi hala inadından dönmez.Aşığın olayım yanında kalayım lafları yine boş seker. Sonunda seni seviyorum ve ölene kadar seveceğim der. Ruhsuz odun Kyouichi biliyorum der ve İmagese gitmek için hazırlanır.Giderken bari beş saniye sarılalım der. Yine red gelir Kyouichi'den.





türkçe yaoi manga



Son dedikleri de boşa gidince seni unutup güzel bir hayata başlayacağım... Elveda... diye çekip giderken Kyouichi koluna uzanır ve karşılıklı tokatlardan sonra ikilimiz öpüşür.Devamı malum. Yatakta geçen konuşmaları yine özel hayata saygıdan yazmayacağım lütfen okuyunuz. :) *-* Ana hatla özetlersek İmagese sonunda ayrıl ondan der ve inatçı Kyouichimiz tamam der.(Biz bile şaşırdık valla.)
Kyouichi gitmeden İmagese'ye sorar sen huzurlu bir gelecek mi yoksa anlık zevk mi peşindesin diye.  İmagese ikisini de red eder.
Sadece yanımda olmanı istiyorum der. Bu cevabı duyan Kyouichi hastaneye Tamaki'nin yanına gider ve ayrılır.(Bu kızı çok sevmediğimden olayı dramatize etmeme gerek yok.)





türkçe yaoi manga

Biraz geç kalsa da eve döndüğünde İmagese evde yoktur.(Yine nereye gitti bu çocuk yaa) Tam İmagese  otobüse binerken yakalar. Yine küçük ufak bir kavga ama nitekim tatlıya bağlanır ve aşıklar tekrar kavuşur. Hatta Kyouichi bir yüzük almaya bile karar verir. İklimizi gelecekte ne bekler bilinmez ama güzel bir sonla mangamız sona erer.Çok depresif  ve olağan dışı hüzne rağmen mangamız mutlu sonla bitiyor. Alternatif olarak  Kyouichi evlenir çocuğu olur ama Tamaki'yi de aldatır bu sırada İmagese kendini gay bara vurur , intihar eder gibi bir son olmadığı için mutluyuz valla.
Acı aşkın ve hüznün karmaşasıyla harmanlanmış bu mangamızı bize Türkçe olarak çeviren heterophobiafansub çok çok teşekkür ederken emeklerine çokca saygı duyduğumu belirtmeliyim.
Bu ikinci bölümü de cd drama ile okumanızı tavsiye ediyorum. diğer bölümde bununla ilgili bolca kafanızı ütülediğim için kusura bakmayın ama bu husus cidden önemli bizim için. Eğer bir şeye gönül vermişseniz sonuna kadar bu işin müdafini olup 4 bir koldan araştırmak önemlidir.Bu yüzden cd drama ile okuyunuz lütfen.




Son söz olarak senle yollarımız maalesef ayrılıyor İmagese karakteri. Bize bolca hüzün ve göz yaşı verdiğin için teşekkürler Mizushiro Setona. Ne diyelim daha çok yaoi manga yaz mı (?) bilemedim şimdi en iyisi sen bildiğin yolda devam et ablacığım sana da bu yakışır.
Bu arada şu beyaz, gri ve siyah Kyouichi'ler yine harikaydı. Durumu ve gelinen noktaları bize çok güzel açıkladılar.Keyifli okumalar...

3 yorum:

  1. Yaşasın, ne zamandır beklediğim yazı geldi! ^-^ Elinize sağlık :)
    Başta Kyouichi'ye gay bara git dedikten sonra vazgeçtiği sahne, aslında hiç istemese de kız için onu teselli edişi, bir gitse bir daha İwagase’ye dönemeyeceğini bilse de yardımcı olmak isteyişi sahneleri içimi parçaladı resmen. Öylesine umutsuz seviyor ki, insan okurken keşke gerçek olsa, biri beni böylesine sevse diyor. Ama yok işte, manga bu gerçekte böyle tipler olamıyor maalesef…
    Manganın devam serisini her türlü daha çok sevdim. İwagase çok ağladı ama, hep üzüldüm ona. Kyouichi’yi daha çok sevdim, hislerine karşı daha dürüsttü bu kez, özellikle de İwagase gittikten sonra. Keşke gitmeden evvel olsaydı ama.. Kyouichi’ye de güvenmek kolay değil, haklı İwagase…
    Bir de ara bir bölümde İwagase’nin kadın olsaydım ev hanımı olur, evi temizlerdim hayalleri de müthişti :D Kesinlikle öyle bir ev hanımı olurdu :)
    Bu arada Kyouichi ile rolleri değiştikleri taraf neydi yav.. *-* İwagase de uke olabiliyormuş demek :)
    Kesinlikle, cd şart bu arada.. :) İwagase'nin seiyuusu da müthiş iş çıkarmış ortaya :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağ olun teşekkürler ^-^ İnsanı etkiliyor böyle mangalar.İmagese karakterinin koşulsuz sevgisi gerçekten hüzün dolu ve etkileyici. Kyouichi'yi bu bölümde kabullenmiş olarak görüyoruz.Ayrıca ilk tanıdığımız o narin ve efendi kimliği kaybolup daha da yumruğunu masaya vuran biri olarak karşımıza çıkıyor.Karşılıklı yemek sahnesinde İmagese'nin de böyle olması hoşuna gitmişti zaten.Sert Kyouichi'yi daha çok sevdim diyebilirim.Özellikle son restleşmeler de eğer aşk buysa yemişim öyle aşkı deyip isyan etmesi çok hoştu.
      Gerçekten de çok görmemiştim rol değişikliği belki bir iki mangada. Mangaka iyi düşünmüş bu olayı *-*
      Gerçekte olsun dediğim bir çok manga karakteri var maalesef :) Başta Aki (Honto Yajuu) olmak üzere bir çok isim sıralayabilirim valla:) CD drama olayı olmazsa olmaz. Seiyuular cidden harika.Bütün meseleyi daha da derinleştirip hikayenin gerçekliğini artırıyorlar. Gerçi şu ana kadar beni en etkileyen cd drama Kotonoha no Hana'ydı diyebilirim. ^-^ Bundan yola çıkarsak daha çok cd drama çıkmasını temenni edebilirim. Yada animelerinin çıkmasını.Yani İmagese'yi bir ovada izleyebilsek harika olurdu cidden.İnsan bekliyor yani böyle şeyleri. Yapımcılar sürekli başka türleri anime yapıyorlar. Halbuki bu türde daha çok anime çıksa memnun oluruz.:)

      Sil
  2. Hep İwagase mi zorlasın kendini, az biraz da Kyouichi değişsin dimi ama? :D Gerçekten karakter gelişimi böyle oluyormuş demek ki... Başından beri böyle duygularının farkına varan sert bir yapısı olsa İwagase'miz üzülmezdi o kadar ama mangakamızın takdiri bu da :)
    Rol değişikliği içeren fazla mangaya rastlamadım ben de, ama genelde güzel oluyorlar *-*
    Aki dimi, sevimli çocuk. Olsun bir tane gerçekte de :D Mangayı drama cdsi ile okumak bambaşka, animesi ovası yok bari bir sesini duymuş oluyoruz. Seiyuular, müzikler filan manganın o havasını hissettiriyor. Bazen cd'lerdeki müzikleri bile oturup arayasım geliyor. :D Katılıyorum, keşke biraz daha yaoi türü animeler yapılsa, başlangıç olarak bu manga seçilse mesela... Güzel olurdu :)

    YanıtlaSil