5 Nisan 2015 Pazar

Shiawase no Kamisama

Yaoici kimliğimden kısa bir süreliğine çıkıp bir shounen ai one shot ile devam edeceğim. Kuroshitsiji mangasının yazarı Yanao Rock'tan tatlı mı tatlı bir komedi Shiawase no Kamisama.

Aslında Glamorous Lip mangasındaki one shotlardan biri olan bu mangamızda baş karakterimiz Kageyama Shintarou. Kendisi St.Christopher Akademisine giden zengin bir çocuk ki akademide kimse kız arkadaş bulma gibi bir sorunu falan olmadığı bir yer ama bu bizim Kageyama'ya göre yalan çünkü kendisi 9 kez aşık olup 9 kez terk edilmiş.

turkce yaoi manga



turkce yaoi manga"Lanet olsun sana gün batımı" diye 9. terk edilişinden sonra çatıya çıkıp haykıran Kageyama'nın
karşısına 10.kez aşık olacağı insan çıkar. Tabi ortada bir sorun vardır çünkü burası bir erkek lisesidir.
Adını bile bilmediği çocuğu soruşturmaya başlayan gencimiz ki erkek olmasını pek dert etmiş değil aşkın gözü kör olsun der ve sonunda 10. aşık olduğu kişinin kimliğini öğrenir. D sınıfından İzumi. İzumi okulun en çalışkan öğrencisi olup insanlara karşı soğuk tavırlarıyla dikkat çeken bir öğrencidir Hakkında notları için hocalarla yattığına dair söylentiler vardır.
Fakat Kageyama dedikodulara inanmaz ve İzumi'yi takibe başlar. Bu takibi fark eden İzumi millete beni soruyormuşsun gibilerinden hesap sorar. Cevap olarak bizimki direk aşkını itiraf eder. (saf bu çocuk) Zaten soğuk olan İzumi senin sorunun var galiba der ve basar gider.
Sırf reddedildi diye pes edecek değil tabi Kageyama gece-gündüz stalker gibi izler. Yine bir gün İzumi'nin dedikodusuna denk gelen Kageyama olaya müdahale eder ve aslında İzumin çok çalıştığını söyler. Tabi biraz fazla bağırdığından İzumi'de olaya dahil olur ve bizimkini fırçalar. Kageyama çatıya çıktığında İzumiyi çatıda uyurken bulur.

turkce yaoi manga


Tam biraz daha yakından bakayım yüzüne derken İzumi uyanır ve tabi ki özür seremonisi başlar ve yine iltifatlarla aşkını dile getirir. (Pes etme Kageyama arkandayız) Bu kadar iltifatlara dayanamayan İzumi  ağlamaya başlar ki dedikodular yüzünden aslında hiç arkadaşı yoktur. Dedikodulara inanmadığını söyleyen Kageyama seni ben koruyacağım der ve İzumiyi öper. Bundan sonra yaoi ye doğru kaçan sahneler var ama rahatsız edici değil.
Sade hikayesi,kendine has komik çizimleriyle şirin mi şirin bir one shot ki keşke devamı olsa dediğim one shotlardan birisidir.Bu mangayı da sağolsun Türkçeye çeviren Heterophobiafansup grubuna ve çevirmenlerine buradan teşekkürler.

Saygılarımla willjace...

1 yorum:

  1. one shot'lara kısalıkları yüzünden kıl kapıyorum. Tam hikayenin güzelliğine aşkın büyüsüne çiftin sevimliliğine kaptırıyorsunuz kendinizi derken bummmmm bitmiş. Öyle özel bölüm ekstra felan da yok. Yazık bize hakikaten ya. Oturup ağlamaklık halimiz var :( :) :) :)

    YanıtlaSil