11 Şubat 2017 Cumartesi

2.yıl

2. yıl şerefine yine mangalar


Heyoooooo diyerek yazıya başlıyorum hadi bakalım. Öncelikle bilmeyenler için söylemeliyim ki 2. yılıma girmiş bulunmaktayım ve bu aslında 14 şubatta olacak. Neyse biraz tarih şaşması var ama 1-2 günden bir şeycik olmaz.
İşin aslı bu günlere gelmemi sağlayan öncelikle kendim olmak üzere siz okuyucularıma da çok çok teşekkür ederim. Öpüldünüz hepiniz.^-^

yaoi_manga

Size olan sevgim işte Akimin Uedaya duyduğu sevgi gibi. Sıcak samimi ve azg...(yok yok öyle bir sevgi değil son kelimeyi atın kafanızdan:)
Bu yıl içinde neler oldu desem aslında çok bir şey olmadı. Her şey yine aynı. 1 yıl içinde hiç bir şeyin değişmemesi iyi bir şey mi acaba bilmiyorum. Ama aynı yolda devam ediyoruz biz.
Öncelikle 1 yıl içinde en beğenilen mangalardan bahsetmek istiyorum. Bir tür in ve out yapsam bu güne özel fena olmaz sanırım. Yani çıkışlar ve inişlerin olduğu bir liste sizi bekliyor.



yaoi_manga
yaoi_manga


Bu yılın bence inleri manhwalar. Kesinlikle son zamanların en popülerleri onlar. Hem renkli hem nefes kesici hemde aklımızı karıştırıcı. Çarpıcı ve zorlayıcı. Ve bir sürü şey daha. At the End of the Road bence tartışmasız en iyi manhwa. İçinizden Killing Stalking değil mi diye geçirebilirsiniz ama çok yönlü olaya bakıyorum.
yaoi_manga
Killingin rahatsız edeci bir hikayesi var. Yani herkes okumayabilir. Okuyanda rahatsız olup devamını getirmeye bilir. O yüzden en merak edilen ve en çok okunan manhwa olarak At the End of the Road'tı belirledi. Aslında Blood Bank'ta bu listede üst sıralarda. Çok şeker ve bekleneni veren bir çizim var. Hatta One manhwa içinde resmen değişikliğe uğrayarak yakışıklılar arasına girmeyi bile başardı. Özellikle Shell'in o güzel yeşil gözlerine ve chibi versiyonuna hastayım. Ama listede 3. sırada bizlerle.

Bunların dışında Out of Control(never understand), Royal servant, A man like you gibi çok süper yapımlarda var. Hepsinin kendine has çizimleri hikayeleri ve heyecanla beklediğimiz yeni bölümleri mevcut.:) Mangaların bile pabucunu dama atan bu yapımlara çok çok sevgiler diliyorum. Ayrıca bunları Türkçe olarak okumamızı sağlayan bütün fansublara ki en başında kendi fansubumuz olan heterophobiafansuba bol bol teşekkürler. Sizde öpüldünüz ve sevildiniz fansublar.
Peki ama bu manhwalar neden ilgi gördü bu kadar derseniz en öncelikle renkli olmaları derim. Sonra hikayelerinden dolayı bu kadar tutuldular. Örneğin bir Blood Bank manga olsaydı bu kadar istenileni yansıtırmıydı bilemiyorum. Bu arada listede atladığım 19 Tianda vardı araya sıkıştırayım şöyle.

2. olarak popüler mangalara şöyle bir göz atayım.Tabi bunlar kesinlikle benim aklımda kalanlar.daha nice mangalar falan var ama şu an aklıma gelenleri yazıyorum.



yaoi_manga





İlk olarak  Ten Count çokça beklenilen bir manga. Gerçi yazar bir ara çıldırıp hentaiye doğru kaydı ama neyse. İkilimiz arasında bariz olarak neler dönüyor ne olacak hasta olan iyileşecek mi yoksa bu ilişkilerinin sonu mu olacak bunun gibi bir sürü sorular kafamızda dönüyor. Ve mangaka ikilimizi daha yeni öpüştürdü iyi mi? (gerçi hentai sahneler gördük ama bizi romantik manada çok etkilememişti.) Ayrıca bolca küfür edebileceğimiz gıcık bir kadın karakter mevcut. Sıkıldıkça açıp bak nasıl laf soktu kadına diye sinirlerimizi yatıştıracağımız sahneler var. Yani o kadın iyi bir Fujoshi bedduası almıştır.



yaoi_manga





Saezuru tori wa habatakanai bu sene çok sükse yapan mangalardan birisi. Her bölümünün önce rawını bekledik. Sonra İngilizcesini bekledik ve en son güzelce Türkçe olarak okuduk.
Ve yine daha yeni ikilimizin hot sahnelerini gördük. Bence görmeseydik daha iyiydi. Nedense bu bölümlerin manganın sonunda yer almasını isterdim. Şimdi aralarında ki her şey kopacakmış gibi hissediyorum.
Ayrıca haşin ve sakat yakuzamız kesinlikle bu durum karşısında dumur olacak. Doumeki kendini kaç bölüm tutmuşsun biraz daha dayansaydın ne olurdu diyorum. Kısacası bu seninin en iyilerinden biri bu manga. Zaten en iyi seme ve uke sıralamasında üst sıralarda. Çizim kaliteli ve hikaye akıcı. Araya mafyanın bir kaç olayı giriyor ve Yashiro'nun rahatsızlık duyduğumuz geçmişini görüyoruz ama o kadar şey kadı kızında da olur. Biz yine onu bekleyeceğiz ve sonunun iyi bitmesi için dua edeceğiz artık.

yaoi_manga



Hidoku Shinaide bu senenin biraz düşüş yaşamış mangası oldu maalesef. Ve bunun bizzat Türkçe bölümlerin gelmemesinden kaynaklandığını söylemeliyim. Şimdi ee zaten onu editleyen sen değil misin diye sorabilirsiniz evet ben yapıyorum ama çevirisi elimde olmayınca olay tıkanıyor. Çevirmene hiç adetim olmadı halde çevri diye 1-2 kere mail bile attım. Ama yoğunluğundan çeviremiyor sanırım.
Açıkcası bu durum beni sinir ediyor bir parça. Buradan Roromiya'ya tekrar sesleniyorum çevir artık kızzzzzz.^-^ Hayır olmadı yardım tekliflerini görmezden gelme ve kabul et. Manga güncel olarak acayip ileri de ve biz daha nerdeyiz. Nirde bu devlet Nirde bu millet diyerek sergüzeştimi yaparak noktayı koyuyorum.
Bir diğer mangada Finder bu arada. Onda günceli yakalasak bile yine de mangakadan dolayı düşüşte.



yaoi_manga



Şimdiki bahsedeceğim şey ise mangakalar arasında yükselişe geçmiş bir isim. Scarlet Beriko hiç kuşkusuz son zamanlarda bir çok mangakayı solladı dersek yeridir.
Jackass! - Sawatte Ii tte Dare ga Itta yo?, Yondaime Ooyamato Tatsuyuki, Jealousy, Joou to Shitateya... vb bir sürü mangası yükselişte kesinlikle.
Bizim fansub bu serileri belki el atmasa da atan fansblardan Türkçelerini okuyabilirsiniz. Biz çevirmiyoruz diye bu serileri görmezden gelme gibi bir durum söz konusu olmadığından kesinlikle vermek istedim mangakayı.
İşin kolayına kaçıp en sevdiğim Yamamoto Kotetsuko'da diyebilirdim ama maalesef o da şu sıralar düşüşte. Evet Hontoyu ve Omairi desu yo'yu falan büyük bir merakla bekliyoruz ama ..... gördüğünüz üzere bir ama geliyor cümlenin sonuna ve her şeyi mahvediyor. (Ama hala Honto benim gözümde en birinci mangadır orası ayrı ;)


yaoi_manga

Bence bana göre en beğenilen anime ise tabikisi Yuri On Ice'dı. Kesinlikle mükemmeldi. Her bölümde kendinden söz ettirmeyi başardı anime. Muhteşem ötesiydi. Hatta o kadar iyiydi ki djleri falan geldi adına tumblr hesapları açıldı. Bir dolu teori üretildi. Her bölümdeki olaylar tek tek incelendi. Hatta Yuri'nin aldığı yüzüğün fişine kadar bakıldı eee daha ne olsun. Bilmeyenler için tekrar etmem de yarar var bu anime bir mangadan alınmamıştır. Altını kalın kalemler çizerim. Çünkü bir çok kişinin bu animenin mangasını aradığını biliyorum. Ama dediğim gibi nooo manga. Yani boşuna aramayın. Onun yerine djlerine bakın. Mesela son okuduğum dj süperdi. Otabek x Yurio'nun djyiydi ve çok şekerlerdi cidden. 2. sezonda onların arasında ki aşkı görmek istiyorum ben. Kesinlikle anime yazarları buradan yürüsünler.
yaoi_manga





Bu senenin açıp tekrar tekrar okunan mangalarına göz atarsam eğer karşıma çok sevdiğim Porno Superstar mangası çıkıyor. Evet kendisi bitmiş bir yapım ama buna rağmen can sıkıntımız olduğu vakit açıp açıp okuruz kendilerini.
Bunun dışında  Please, Junjuo(romantica olan değil) Rakka Sokudo, Arashi no Ato, Hana no Mizo Shiru ....vb gibi yapımları da çokca açıp okurum. Yani eskinin tadı bir başka oluyor canım. Yeni yapımların hepsi nedense zaman geçtikçe bunlar gibi okunur mu artık bilmem. Orasını cidden zaman belirleyecek.




yaoi_manga

Artı bazı okuyucuları eleştirmek istiyorum izninizle. Evet siz yaş sınırı ufak olan gençlere sesleniyorum. Biraz daha büyüyüp öyle okursanız daha mı iyi olur acaba diyorum. Okulunuz dersleriniz var. Ayrıca bu tür sizin için bir parça sakıncalı. Daha hayatı anlamakta zorlanan siz nasıl bu yaoi'ye bulaştınız bilmiyorum ama ilişkinizi azaltsanız bence iyi olur. Ayrıca yaoi ben yazılarımda çok bahsetmesem bile cinsel konuları da içeren bir tür. Ve bence sizin bunu bu yaşlarda öğrenmeniz bir parça sakıncalı. Yani ne yapıyoruz yavaş yavaş elimizdeki mangayı kapatıyoruz ve bir daha okumuyoruz tamam mı benim biricik çoooook genç olan okuyucularım. Hele ki ortaokula gidenler hadi lise biraz daha anlar ama siz orta okullu olanlar aman deyim kesinlikle manga falan valla aileniz kötü notlardan keser sizi. Ayrıca bu türü gelişiminiz açısından çok sağlıklı bulmuyorum. Napıyoruz derslere odaklanıyoruz ve  asosyel olup mangalara veya animelere sarmadan arkadaşlarımızla vakit geçiriyoruz okeymidir. Bence okeydir. (not bu bizim gibi unu elemiş eleğini aşmış  Fujoshiler için geçerli değildir. Zaten onlar son yazdıklarımı yüzlerinde hafif bir gülümsemeyle okur geçerler.:) Anladınız siz kendinizi.)
Eveeet geldik mi 2. yıl yazısının son vakitlerine. İçimi bir hüzün kapladı nedense. Yıllar nasıl geçti ben hangi ara bu blogu 2. yılına getirdim hiç bilmiyorum. Ama işte acısıyla tatlısıyla bir yılı daha geride bıraktım. Bu vakitte yazılarımı aksatmadan her hafta yazmaya odaklandım. Bazen sadece manga tavsiyesinde bulundum bazen eleştiriler yaptım. Bunların hepsini o an ruh halim nasılsa ona göre yazdım. Şimdide çok bir şey değişmedi. Zaten yazılarımda anlarsınız havanın nasıl işlendiğini. Onun dışında İngilizcem hala aynı düzeyde gibi geliyor bana ve bu benim cidden mahvediyor. Yaaa ne zor yeni bir dil öğrenmek. Şöyle şakır şakır konuşana kadar hala kötü ve vasat olarak değerlendireceğim kendimi. Acımayın vurun bana. XD
Canımı sıkan bir kaç olay var ama buraya yazmayacağım. Fansublar arası davalar işte. Gerçi bir kaç yazımda bahsettim ama hala hıncımı alamadığım ve sindiremediğim olaylar var. Bunu sitemizin patroniçesiyle konuştuk ama elimizden gelen şeyleri yapmayıp uzaktan izleme rotasını seçiyoruz.

yaoi_manga

Öncelikle bu 2. yılımda heterophobiafansubba sonsuz teşekkür ederim. Çok kaliteli ve harika insanlar var cidden. Hepsini tanısanız ve konuşsanız gerçekten çok seversiniz. İletişime geçmekten kesinlikle korkmayın derim. Hepsi mükemmel insanlar. Biz fansuba katılmadan önce hem Shinle hem Yankami senpai ile konuşmuştuk fromdan. Samimi cevapları sayesinde belki bu kadar ilerledik ve gruba girdik. Klasik olarak size iyi bir yıl iyi bir ay hafta gün saat saniye ve sadiseler dilerim. Hehehhe böyle bitirmeyi nedense alışkanlık haline getirmişim bir süre sonra. Sanırım nasıl konuyu bitireceğimi bilmediğimden ve kaçar gibi bitirmek istemediğimden böyle bir yola girdim gibi.

yaoi_manga
Kısaca herkesi selamlar ve güle güle derim. Bana mutlu 2. yıllar. Heyooooooooooo.


5 yorum:

  1. 2. yılınız için omedetou!! ^-^ Benim de sizi takip edeli 1.5 sene filan oluyor sanırım, hala aynı zevkle okunduğunuzu belirtmek isterim *-* Yaoi bloğu bulmak hele Türkçe bulmak hala çok hoş bir şey benim için. Her ne kadar belli başlı bir sohbet olsa da bir manga hakkında enine boyuna konuşmak öyle her ortamda nasip olmuyor.. Sizin yazılarınızda okuyup da başladığım çok manga olmuştu :) manga tanıtım yazılarınızdan da mahrum bırakmayın bizi lütfen :) Yaoiye dair mangakalardan cd dramalara kadar geniş bir yelpazeden konuları ele alışınızı da zevkle takip ediyoruz ^^
    Ueda'nın da Aki'ye duyduğu o derin duygularla seviyoruz biz de sizi,kendinizi de fazla yormadan blog yazılarınıza devam edin lütfen <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arigato gozaimasu.^-^ 2. senemizi de doldurduk çok şükür.Severek takip etmene de teşekkürler.:) Manga tanıtımları şu an gelir mi çok bilmiyorum. Çok etkileyen bir manga olursa yazarım sanırım.Şu an bir yoğunluk var gibi.Ayrıca manga fox ve here gibi DomDomSoft Manga Downloader adlı en çok manga indirdiğim programda haşırt oldu resmen.o programın domain süresimi bitti yoksa başka bir şey mi oldu bilmiyorum ama daha manga indiremiyorum.:( İnternetten indirmek cidden uzun sürüyormuş yaw.o yüzden çok dikketimi çeken ing. mangaları indirip okuyorum artık.Resmen sekteye uğratıldım.
      yine de yolumuza devam edip gideceğiz artık bakalım neler olacak.Cd drama demişken bu günde seiyuulardan falan mı bahsetsem.Daha henüz yazıyı yazmamıştım.Ama ona hazırlık süreci gerekiyor belki daha sonra.:)
      Ahh Akim aşkım benim yaaa.Onu anmadan 2. yıl yazısı olmaz dedim kendi kendime.^-^

      Sil
    2. Ben uygulamadan okuyorum, Mangafoxu mangazonedan, mangagoyu da zingbox'tan.. İşinize yararlar belki. Eğer online okumayı seviyorsanız opera tarayıcı kullanırsanız o mangafoxu açıyor.
      Ahh *-* Seiyular mı? Konusuz kalırsanız bir numaralı önerim odur o zaman.. Seiyuu dünyası bir derya resmen :D :D

      Sil
  2. (*yüzünde bariz 32 diş sırıtma ile okudu ve yaoiyle ilk tanıştığı zamanları anımsadi* ....bu türü gelişiminiz açısından çok sağlıklı bulmuyorum. Napıyoruz derslere odaklanıyoruz ve asosyel olup mangalara veya animelere sarmadan arkadaşlarımızla vakit geçiriyoruz okeymidir. Bence okeydir. (not bu bizim gibi unu elemiş eleğini aşmış Fujoshiler için geçerli değildir. Zaten onlar son yazdıklarımı yüzlerinde hafif bir gülümsemeyle okur geçerler.:) Anladınız siz kendinizi.)(ben ne ara bu kadar fujoshileşim yaa bana böyle öğüt veren de yoktu ki herseyi kendim öğrendim jdhdvshdh 7 yıllık fujoshileşim hayatımın her zerresini mutlulukla animsiyorum ama doğru yürüyün gidin ders çalışın dhhzgxjsndhjz eee bizde unu Eledik eleği astık mutluyuz :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar:) Gerçekten de küçük yaştaki gençlerin bu türe fazla kapılmasını istemediğim için böyle yazmıştım.^-^ 11-15 yaş aralığında okurlar görüyorum ve bu üzücü bana göre. Biraz daha büyüyünce böyle mangalar okumalarını daha sağlıklı buluyorum. Zamanında birileride bize deseydi belki bu kadar anime izlemezdik bizde.Gerçi pişman mıyım hayır.Ama iş yaoi gelince değişiyor.Zaten lise bitmişti yani çok sorun olmadı benim için. Ama ortaokul olayı cidden yaşları küçük yaa.:)

      Sil