2 Eylül 2016 Cuma

Yaoi Movie Ai no Kotodama 2

Ellerden Kalbe


Evet bu hafta kendi sınırlarımı kırdım ve sonunda bir filmi tanıtmaya karar verdim. Ai no Kotodama 2 karşınızda.

Dikkat!!Bundan sonrası filmi izlemeyen için büyük spoiler içerir.Şimdiden söylemesi.^-^



Sasaki Hirofumi daha yeni evine taşınır. Tabi o sabah işi olduğundan acele bir şekilde evden çıkar ve işe gelir. Kendisi çokta anlamadığı bir yazılım şirketinde çalışmaktadır. Biri çıktıları isteyince ne yapacağını bilemez ve bilgisayar başında gezinirken biri elinin üstüne elini koyar ve ona ne yapması gerektiğini gösterir.
Tamura Shinji yeni yazılım için departmana gelen çalışandır. Toplantıda da Sasaki'nin karşısına çıkar.
Çalışmadan sonra Sasaki bilgisayar kursuna gider. (zaten neden bilmeyen bir eleman bu gibi bir yerde çalışıyor hala anlamış  değilim ama bizim şapşik (evet şimdiden ana çocuğa bu ismi verdim:) nedense çalışıyor.)
Ertesi gün asansöre son dakika da Tamura da biner .Sonradan Tamura'yı fark eden Sasaki hemen geçen gün için teşekkür eder.(nazik çocuk vesselam^-^)


Tamura ise hiç pas vermez nitelik bir haa der. Sasaki ise Tamura'nın ellerine bakarak hayallere dalar bile. Hayaller Tamura'nın ona seslenmesiyle sona erer. Tabi bu bir yazılım şirketi ama personeli bu işe uygun mudur ki tarzında bir konuşma yaparak asansörden iner.
Sasaki bunları duyduktan sonra kendini bildiğin kitaplara vurur ve gece gündüz bilgisayar üzerine ders çalışır. Hatta millet yemeğe çıkarken o hala çalışır. O sırada eski bir arkadaşından mesaj gelir ve akşam onunla yemeğe çıkar. Eski çocukluk arkadaşı olan bu kız ona zamanında bir matruşka vermiştir. Kaybedip kaybetmediğini sorar. Daha sonra ayrılır kendi evlerine dönerler.(anlayacağımız hanım teyze kızımız bizim şapşiği seviyor ama bizimkisin de hiç öyle bir durum bile yok.)
Hafta sonu elektronik mağazadan çıkan Sasaki yemek için bir yere girer. Masalardan birinde Tamura'yı yemek yerken görür. Tamura da onu görünce ağzındakini resmen püskürtür ve elini yemeğin içine sokar. Tabi  Sasaki hemen mendilini çıkarıp ona verir ve ikilimiz birlikte masada yemek yer. mendilini geri vermez Tamura.(Yıkayıp geri verecek çünkü)
Sasaki etrafına bakıp gülümser. Tamura ne oldu diye sorunca. Sizin bu tür bir yere gelmeniz garip biraz tarzında söylemlerde bulunur. Tamura Sasaki'nin yeni laptop aldığını görür ve programları kurmaya yardımcı olacağını söyler. Böylelikle birlikte Sasaki'nin yeni taşındığı ve her yerde kutuların olduğunu evine giderler.


Tamura yüklenecek programların cdsini alırken yine bir el vakası yaşanır. Tabi kendi çalıştığı programın  cdsi olmayınca Tamura flaş belleğini çıkarıp programın kurulmasını sağlar. Hemde daha önce dedikleri için özür diler.(asansördeki olan sözler için.:)
Tamura akşam gittiği kafede aldığı mendili çıkarır ve düşünür. Hatta barmene lekeleri ne çıkartır diye sorar. Ertesi gün yine asansörde karşılaşırlar ve Sasaki yine dün yardımları için teşekkür eder. Akşamında Sasakinin arkadaşı olan kız onunu evine gider. Birlikte pasta falan yerler. O sırada Tamura Sasaki'nin mendilini getirir. Ama tam kapıya gelecekken Sasakiyi bir kadınla görür. (Kadının yüzünü görmediği için bir kadın ifadesini kullandım.:)
Ertesi gün toplantıda Sasaki şahaneler yaratır ve Tamura'yı şaşırtır. Ama Tamura onu haksız çıkaracak laflar eder. Çıkışta ikili hafifçe tartışır.
Bir sonraki gün ikisi öğle tatilinde konuşurlar ve olayı çözerler. Tamura da Sasakinin mendilini geri verir. Akşamında Sasakinin (teyzeden bozma) arkadaşı onun iş yerine gelir. Onu ilk  Tamura görür. Tabi anında kızı tanır çünkü onun eski sevgilisidir. Sasakinin de gelmesiyle üçü birlikte içmeye giderler. Sasaki resmen kendini fazlalık gibi hisseder. Onların yanından ayrılıp eve döner. Tabi kafasında geride kalan iki eski sevgili vardır. Telefon çalar.
Bu arada cidden iki eski sevgili otele gitmeye karar verir. Sasaki ise iş yerine geri döner ve çıkan hatayı telefi etmeye çalışır ama sistemdeki hatayı düzeltemez.
Otele gitmeye karar veren ama gitmeyen ikili Sasakinin evinin önünde tekrar karşılaşır. (Teyze kılıklı) matruşka bebeği almaya geldiğini söyler. Hatta geçen seferde geldiğini ve Sasaki'nin sonradan alabileceğini söylediği için şimdi tekrar geldiğini vurgular.
Tamura'nın aklına hemen o gece kapıda Sasakiyle birlikte gördüğü kadın gelir. Bu arada ikili Sasakiyi beklerken sohbet eder ama Sasakinin geldiği yoktur. Tam arayacakken iş yerinden birinin sesli mesajını alır ve sistemde hata olduğu için Sasakinin oraya gittiği haberini alır.
Yine Sasakinin elinin üstüne elini koyar ve daha sonra onu eve gitmesini söyler. (ahh bu sahneye bayılıyorum ben yaa.) Ama Sasaki gitmeyeceğim bende sorunu çözmeye yardım edeceğim tavrında kalır ve ikisi bilgisayar başında çalışırlar. Böyle sabaha kadar çalıştıktan sonra Tamura kahve yapar. İkisi sohbet ederler. Tabi Sasaki (teyze kılıklıyla) onun arasındakiler hakkında bir şeyler söyleyince aramızda bir şey yok der. Ayrıcana Sasakinin koltuğunun arkasında durarak onu kendine baktır. Tam öpmek için yaklaşır ama öpmeden bırakır ve özür dileyecek gider.(bu neydi şimdi bu ne perhiz bu ne lahana turşusu ama)



Tabi ileri ki zamanlar Sasaki daha Tamura'yı görmez. Tamura transfer olmuştur çünkü. Tamura akşam barda (teyze tipli) kızla karşılaşır ve ikisi konuşurlar. Ardından ikisi birlikte kızın matruşka bebeğini aramak üzere Sasakinin yanına giderler. (nasıl işse hala kutular açılmamış.) Hep birlikte kutulara bakarlar. Son kutuda bile çıkmaz matruşkanın içindeki son parça.
Sasaki pencereyi açtığı sırada matruşkanın parçasını görür ve onu geri verir kıza. Kız parçaların hepsini alır ve ikisini orada bırakarak gider.
İkili içeride konuşurlar. Transferin nedeni o gün olan olay mıydı hesabı bir konuşma olur. Sasaki matruşkayı vermeden önce bir dilek tutmuştur. Sence ne diledim deyip Tamura'nın yanına gelir ve onu öper.



Devamı tahmin ettiğiniz üzere paralı ön gösterime giriyor. Şaka şaka tabi ki film de neler olduğunu görebilirsiniz.^-^ İkilimiz daha sonra birlikte giderler. Happy end.
Evet bir yazımın daha sonuna gelmiş bulun....yok yok daha film hakkında bazı yorumlarda bulunmam gerekiyor. Öncelikle çok fazla movie izlemediğimi söylemiştim değil mi? Ama bu film bir istisna. Bunu 2 kere falan izledim ve gerçekten en beğendiklerimden biri oldu. Doushitemo Furetakunai tam bir faciaydı ama bu film bence on numara olmuş.
Sasaki rolünde Uenobori Makoto ve Tamura rolünde de Kawai Ryunosuke var. Kawai Ryunosuke'nin başka bl flimler de de oynadığını söylemeden geçemeyeceğim.
Filmi neden sevdiğim ile ilgili bir şeyler söylersem eğer ikilinin filmdeki oyunculuğunun iyi olmasından kaynaklandığını olabilir sanırım.Malum filmdeki gibi kötü oyunculuk ve yanlış kamera çekimi yoktu. Nedense çok doğal oynamış ikili. Yada bana öyle geçti. Onun dışında hot sahnelere söyleyecek sözüm yok. O bölümü ayrı tutuyorum. Zaten ne kadar verebilirler ki tam dozunda .Diğer türlüsünü hayatta izlemezdim zaten. Şu 3d olayını sevmiyorum çünkü. Kısaca yaoi sevgim sadece mangalarda animelerde ve cd drama olayında kalmalı. Daha fazlası beni aşar maalesef.
Neyse filme dönersek eğer tabi ki kız oyuncuya biraz kafayı takmış görüne bilirim.Yada daha çok sevmemiş. Evet hiç sevmedim o kızı babasını da sevmezdim zaten deyip işin içinden çıkmak istiyorum izninizle. Onun dışında hımm konu biraz iyi oyunculuk süper mutlu end eee daha ne olsun.
Konuda bir çeşit nasıl desem programı tam bilmeyen birini neden işe alırlar tarzı kafamda soru işaretleri kaldı. Belki açıklamışlar ama ing. aşırı mükemmel olmadığı için kaçırmış olabilirim lakin hımmmm yok bu konu kafamda bir yerde. Onun dışında ne ara el ele dokunup aşk başladı kısmı kafamda soru. Ama cevap olarak meğerse Tamura'da meilliymiş gibi bir cevap oluşmadı değil.
Evet şimdide birazda gittiğim tatilden bahsetmek istiyorum izninizle.


Üsteki resim deniz anası. Denizde ikinci gün bunlar vardı çokça. Eee hemen daldım konuya ama kusura bakmayın. Tatil denize gitme kısmı hariç sıkıcıydı çünkü. Zaten öyle yüzen biride sayılmam. Amacım ayaklarımı falan sokmaktı ama nedense kendimi içinde buldum dersem yeridir. Tabi simit olmadan asla vazifesiyle yüzme bilmeyen kızlar grubu olarak toplanıp bir çeşit yüzmekten çok içinde durma tarzı bir olaya magrus kaldık. Herkes haşemalı erkeklerin olmadığı bir yerdeydik. Zaten açık saçık giyinen kadınlardan iğreniyorum. Neden bilmem ama kadınların mayo kisvesi altında açık saçık denize girmesi beni bir bayan olarak rahatsız etmiştir hep. O yüzden gittiğimiz yerin hep kapalı insanlardan oluşmasından mütevellit rahattık. Belki bazıları bu yazdıklarımı beğenmeye bilir ama ben açıklık kısmına karşı biriyim. Yaoi okuyorsun sen neden bahsediyorsun tarzındaki sözlerinizi her zamanki gibi neden yaoi manga adlı yazıma yönlendiriyorum.Bir çeşit çelişki dolu bir hayatım var. Ama idare edip gidiyoruz canım...:)



Evet işte şimdi gerçekten yazımın sonuna gelmiş bulunuyorum. Öncelikle bir filimi konu aldığım için mutluyum.Yapılacaklar listesinden biri daha gitmiş oldu. Tabi yazmam gereken bir Hey class president animesi var ama hala bir girişimde bulunmadım. Belki yine ileri bir tarihte o yazıma da girişeceğim.
Onun dışında şimdilik mangalara devam, yeni bir anime yok, çıkan cd dramaları klasöre attım evet her şey tamammış anlayacağınız.
Bu haftalık bu kadar iyi bir hafta sonu ve mutlu bir hafta geçirmeniz dileğiyle.:)
Not: Blog ana resmini tatilde aceleyle yaptım inş. beğenmişsinizdir. Onun dışında yine  Saezuru'dan bir blog resmi daha yapmak istiyorum yetişirse yazıyla birlikte koyacağım olmadı hafta içinde değiştireceğim. Bakalım yeni çıkan fotolardan sade bir şey yapacak gibi kafamda şekillendirdim.
Not 2: Bu hafta hep yeni çıkan güncel mangalardan okudum içlerinden birini yazacaktım ama son anda bu filimi yazdım yani haftaya güncel bir manga ile karşınıza çıkabilirim.
Not 3: Bu hafta ne yazdım yaa çenem düştü sanırım.:)
Not 4:Ai no Kotodama 1 e göndermeler vardı sanırım filimde ama ben 1. filmi başında sıkılıp bırakmıştım o yüzden bahsetmedim bile. Bu yüzden gomenne.^-^

12 yorum:

  1. Bu filmi nerden izleyebilirim acaba türkçe altyazılı olarak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar.:) Maalesef Türkçe alt yazılı olarak yok. :( Mecbur İngilizcesinden izlemek zorunda kalıyoruz.

      Sil
    2. Neden kimse çevirmemiş acaba konusu çok güzel blogun da da çok güzel anlatmışsın ne mangasını türkçe olarak nede filmini türkçe altyazılı olarak bulabildim. Eğer herhangi bir yerde gözüne filan çarparsa bana söylermisin??? Teşekkürler şimdiden

      Sil
    3. Teşekkürler:) Bu filmin mangası yoktu bildiğim kadarıyla. Ai no Kotodama'nın yani 1. filmin mangası var Türkçe olarak.Ama ben filmi de mangasını da çok beğenmemiştim.:) Bunun mangası olsa daha güzel olurdu bence.^-^ Bu filmin Türkçe'sini bulursam kesinlikle yazarım. Bende isterdim Türkçe olarak izlemek.:)

      Sil
  2. Elinize sağlık yazı için :) Öncelikle çok mutlu olduğumu söyleyeyim zira, bir haftadır ben de şehir dışındaydım manga yokluğu çektikten sonra ne yapsam bu akşam diye düşünürken film fikri çok iyi geldi ^-^
    Yaoilerde sırf olay olsun diye bir kadın karakter çıkarıp işi uzatmalarını pek sevmiyorum ama koyduğunuz giflerden filan oyuncular çok cana yakın geldi. Bazen konu cidden güzel oluyor ama çekerken bir şeyler hep eksik kalıyor, bu pek öyle değilmiş gibi geldi :D Ai no Kotodama'nın mangasını okumadım, ilk filmi de izlemedim, bu filmi önce izlesem bir kopukluk yaşar mıyım acaba?
    Tatiliniz iyi geçmiştir umarım:)
    Saezuru'nun blog resmine koyduğunuz bu resmini de pek severim *-* Rawını bile merakla beklemekteyim ne zaman gelecek yeni bölüm kim bilir? :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler:) Demek şehir dışındaydın. İnşallah yolculuk ve tatil iyi geçmiştir.^-^ Bizimkisi de iyi diyelim iyi olsun tarzındaydı.
      Film güzel.Her hangi bir kopukluk olmaz çok.Ben zaten ilk bunu izledim sonra 1. filme baktım ama sıkıldım başından.Bunun gibi değildi.Bu on numara.:)Dediğin gibi öyle kasıntı zorlama bir oyunculuk yoktu bence.Cana yakınlık vardı.Bana geçti yani oyunculukları.^-^ içten samimi diğer bl izlediklerime göre ilk 3 e girer diyebileceğim bir film.Özellikle ilk gifteki sahne çok güzel çekilmiş. Tamura eline Sasakinin elinin üstüne koyunca Sasaki daha bakmadan ne oluyor tarzında kafasını kaldırıyor ya bitiyorum cidden bu sahneye.Sonrada dönüp bir şok edasıyla bir ahh diyor.:D Kısaca şu an mangan yoksa tam izlemelik.:)
      Saezuru resimlerine bayağı uğraştım.Aslında bu değilde daha değişik şeyler koyacaktım lakin belki haftaya.Elimde yine süper resimler var. Ahh yeni bölüm. işkence ediyorlar okuyucuya.Gelse de bu bekleyiş sona erse artık.:)

      Sil
    2. Tatil için gitmedik gerçi, şehir dışında okuyacağım da okulu görmeye gittik *-* Yine de güzel geçti :D Ben de en çok ilk gifteki sahneyi beğendim zaten ^-^ Mangalarda fetiş diyorlar gerçi o kadar değilse de ellere özel bir ilgim var, böyle kemikli damarlı güzel el gördüm mü dayanamam :) El çizmeyi filan da çok severim *-* Benimki de böyle bir delilik :P Bir az önce indirme tamamlandı filmi izlemeye geçeyim ben de artık :D
      Uuu Saezuru'dan süper resimler mi? o_O Beklentiye girdim gene :) Nerede güzel yaoili resim bulsam atlıyorum, malum pek fazla olmuyor ortalıkta :/

      Sil
  3. Çok güzel anlatmışsın. Çok izleyesim geldi ingilizcem eh işte muhtemel anlarım çoğunu idare ederim artık. Bu türde başka önerilerin varsa çok sevinirim. Teşekkürler. ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim.^-^ İzleyin lütfen muhtemelen anlarsınız.:) Çok şeker ve güzel bir film bu. Seven days, Junjou (Pure Heart), Wait For Me At Udagawacho bunlarda çok güzel movielerdir. Bunların dışında çok beğenmediğim yani oyunculuk olarak ama hikayesi güzel Doushitemo Furetakunai ve Docchi mo Docchi var.Oyunculuk sıfır ama mangakasının çizdiği hikaye güzel. (özellikle Yoneda ablamızın mangası olan film)
      Bunlar dışında The lover korean dizisi var.4 çiftin hikayesini anlatıyor ama sen takuya ve lee jae joon bölümlerini izlesen olur.Dizi normalde güzel değil.Sırf bu ikisi için izledim zaten bunları izleyip diğer çiftleri geçmiştim.Şimdilik bu kadar sanırım.Çok film izlemiyorum daha çok yaoi manga ve anime tavsiye ediyorum.:)Ama arada filmlere de yer vermem gerektiğinden en çok sevdiğim bu filme şans vermek istemiştim.^-^

      Sil
  4. Doushitemo Furetakunai mangası da öyle ahım şahım muhteşem bir manga değildi zaten. Çok fazla olayın ve duygunun olmadığı ağır hareketsiz bir şeydi. Filmde öyle olmuş. Ağırrrrr ve heyecansız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doushitemo Furetakunai filmi cidden berbattı.Çok kötü yapmışlar.Biraz Seven days gibi yapılsaydı güzel olurdu.Seven days adam gibi güzelcene yapıldıysa bunu da güzel yapmalılardı.
      Mangası konusunda görüşlerinize sonsuz saygım var.Yoneda ablayı severim ben nasıl Shima gibi ruhsuz bir karakter çizmiş bilmiyorum ama açığı Togawayla kapatmış gibi gözüküyor.:) ben zaten bu ikiliden çok onoda x deguchi çiftini daha çok seviyorum.^-^

      Sil
    2. Mangayı uzun zaman önce okumuştum ve tekrar sıram geldi yeni okudum. İkinci çifti daha çok sevdiğimi söylemeliyim. Ve evet Shima duygu yoksunu yada duygularını gösterme yoksunu diyelim. Neyse ki semelerimiz söylenmeyen duyguları da anlama kapasitesine sahip de :) bir çok aşk başlıyor ve devam ediyor :D Yoksa bu fujoshi kalplerimiz nice aşkları görmeyecekti :)

      Sil