24 Eylül 2016 Cumartesi

Depresyonik zamanda okumanız gereken yaoi mangalar

Mendilleri Hazırlayın 2


Tamam bu gün bir parça depresyonik havada olduğum için başlıktan da anlayacağınız üzere bu günlerde ne gibi mangaları okumalı tarzı bir yazı yazacağım. Öncelikle bu 1-2 gün sonra geçeceğini tahmin ettiğim bu havamın aslında bu yazıya yansımasını istemezdim  muhtemelen yazıyı vereceğim günde bu durumdan eser kalmayacak ama yinede yazımı yazmaya karar verdim.
Depresyonda okunacak mangaların yanı sırada dinlenecek bir kaç şarkı önerisi de yapmazsam çatlarım ayrıcana. Öncelikle listemden eksiltmediğim The Gazette'den Naraku ardından gelen Ominous ve aynı albümden Grudge şarkılarını şiddetle tavsiye ederim. Tam isyan aşamasındayken kendinizi frenleyecek seviyede şarkılardır. Zaten favori şarkıcım ve ideal ses diye tabir ettiğim biricik Rukiden başka kim bu ruh halimi anlayabilir ki.^-^
Öncelikle bu havada genellikle ing yaoi manga tercih etmediğimi söylersem çok da yanlış olmaz sanırım. Yani tavsiyelerimi çoktan okumuş olabilirsiniz ama ben yine de paylaşmak istiyorum.


Dikkat!!Bundan sonrası mangaları okumayan için spoiler içerir.



yaoimanga




İlk olarak Kanbe Akira'dan Blind Love diyorum. Gerçi bundan önce okumanız gereken Love or Pride'de var aman dikkat. Love or pride'de gördüğümüz hatta bir parça kızdığımız Taiki'nin sadık yardımcısı Shou'nun hikayesi. Öncelikle bu karaktere özel yazı yazmak istiyorum gerçekten. Çok dokunaklı bir manga bu kesinlikle.Yani sevdiği kişiye söylenmeyen bir aşk itirafı ve o kişi tarafından saldırıya uğrama, kullanılma ve bütün bunlara rağmen onu hala sevme. Ahhh valla aradığım tüm özellikler bu mangada mevcut. (zaten zorlama aşk hikayelerine bayılıyorum malum bu da tam öyle bir manga ^-^)
Bunun dışında  Kunie'ninde onu sevmesi ama bir türlü söylememesi. Bir yanım sende seviyorsun ama neden böyle olmak zorunda diye haykırırken diğer yanım söylenmemiş bu sözlerin devam etmesini istiyordu cidden.





yaoimanga




Ayrıca çekip giden Kunie'yi unutma çabaları ama unutamayıp onu hala araması gerçekten harikaydı. Açıkca söylemek gerekirse Kanbe Akira'nın şu dudak çizimleri bazen beni çileden çıkarsa da hikaye kısmı kesinlikle on numaraydı.
Özellikle her ikisininde bir ağaç altında ayrı zamanlarda aşık olması (Shou'nun daha küçükken Kunie'yi ağaca bakarken görmesi ve güzel bir çocuk diye nitelendirmesi, Kunie'nin ise aşk acısı yaşadığı ve kendini öldürmeyi düşündüğü sıralarda ortaokula giden Shou'yu kendisi yine bir ağaca bakarken görmesi ve aşık olması. (tam anlaşılmadığı yazdığımdan ama okuyanlar zaten o büyülü havayı hatırlıyordur değil mi?)
Böyle daldım birden spoilere ama Türkçe bir manga olduğundan okuduğunuzu var sayıyorum. Ayrıca Türkçeye çeviren heterophobia'ya da sonsuz teşekkürler.:)



yaoimanga


Her şeye rağmen yıllar sonra buluşma ve hala aşkın devam etmesi. Yine zorlamalar ve çekip gitme istekleri o sırada bıçaklanıp hastaneye düşmeler ve yardıma koşan bir Shou.(kadına özellikle benim yüzümden o bana sahip o yüzden sana bağlanamadı şeklindeki sert tepkisi okunmaya değer cidden.)Ayrıca Kunie'nin ben çoktandır sana aittim şeklindeki açıklamaları da beni benden aldı cidden.♥-♥
Tabi işler yoluna girdikten sonra sevgilimi çok çalıştırma tarzı bir söylem hemde Kunie'nin ağzından çıkınca ahhh ne kadar dokunaklıydı anlatamam. (Tamam itiraf etmek gerekirse aslında bu mangayı özel olarak yazmak kafamdaydı ama uzunluğu tek bir yazıya sığmayacağından ve öncesi sonrası şeklinde devamı niteliğinde mangalar olduğundan böyle vermek istedim.:) Ama kesinlikle bu mangadan ve verdiği hissiyattan bahsetmek kafamda vardı. Hatta zorlanan ama hala semeye aşık olan ukeler hakkında bir yazıda yazacaktım ama bu şekilde olan 2 manga karakteri bulduğumdan bu yazımı da ertelemek zorunda kaldım. Eğer bu özelliklere sahip başka karakterli mangalar bulursam bu yazımı kesinlikle yazmak istiyorum.



yaoimanga



Gel gelelim 2. mangamıza. Woon Soo-yeon'dan Let Dai. Ama daha 3. ciltteyim. Tamam tamam hemen taşlamayın evet daha yeni okuyorum bu Manhwa'yı. Nedenine gelirsek eğer ilk yaoi mangaya sardığımda romantik -komedi türü ağırlıkta olan mangalar tercih edip dram trajedi tarzını göz ardı etmiştim çünkü. Ama zaman bile değişirken biz niye aynı kalalım mantığıyla değiştim ve artık bu türlere ağırlık vermeye karar verdim. O yüzden başladım okumaya.(bu arada 15 ciltti birden indirince internetim bana az saydırmadı sanırım.:)
Siz zaten olayı biliyorsunuz. Ben daha yeni başlıyorum hatta. İlk 2 ciltten edindiğim izlenim bu mangayı da depresyondayken okuna bilirliği yüksek manga olarak kodladı.



yaoimanga



Daha başındayım ama birkaç kelime etmezsem de içimde kalır sanırım. Öncelikle Manhwa olunca 2 adım geriye kaçtığımı sanrım bir yazımda uzunca yazmıştım. Malum bir mangadan sonra Manhwayla arama sınır koyduğumu biliyorsunuz zaten. Buna rağmen herkesi etkileyen bir hikaye olduğununda farkındaydım. Bu yüzden hemen indirip okudum. Hemde dün gece.(tabi bunlar salı yazdığıma göre pazartesi gecesi kısacası:)
Hepsini okumak isterdim ama bir hoop yani ilk 2 ciltti bile okumak gözlerimin kapanmasına yettiği için bu akşam devam edeceğim. Haa ne diyordum ilk izlenimlerim. Öncelikle çizim olarak zaten biraz eski buna lafım yok ben zaten bu tarz mangaları severim. Onun dışında çeteler var. Evet buraya kadar her şey iyi. Çünkü çeteleri falanda acayip severim. Hımmm ortada aynı kişiyi seven bir abla kız var buna da okey. Sonra bütün bunlara rağmen Dai'ye aşık olan bir çocuk var. Ahhh işte bizi ilgilendiren kısım sonunda geldi.

yaoimanga




Dai'nin nasıl hale geldiğini az buçuk anladık sanırım manganın ilerisinde daha derine iner mi şu anda bilmiyorum. Ama Dai'nin kendini bıçaklattığı! o olaydan sonra adına ihanet demesi beni üzdü cidden Jaehee'nin bu olayda suçu olduğunu düşünmüyorum çünkü. Bunun dışında Dai gördüğümüz örnek semelerden tamamiyle farklı şekilde o kıza saldırmalarına izin verdi. Cık cık lütfen bunlar sahalarda görmek istemeyeceğimiz davranışlar.Tabi kendince bir portre çizdiği de aşikar. Bütün dünya bana karşı tavırları... neyse çok fazla derine inmeyeceğim dediğim gibi daha dün başladım.
İkilinin olaylarını yakın markaja aldım gidiyorum. Özellikle Jaehee'nin diğer çeteye yakalanması ve yem olarak kullanılması ama Dai'nin gelip onu dövmenizi izlemek için geldim demesi. Ahh şahaneydi cidden. Tamamiyle hüzüne boğulduk diyebilirim.(Sizden ricam bana spoiler olacak şeyleri yorumlarınızda kullanmamanız. Biliyorum ben çok spoiler veriyorum ama başına da yazdığım için okuyup okumama kısmında seçenek bırakıyorum değil mi?)




Yorum deyince aklıma gmail geldi bak. yaoiturkce@gmail.com adresinden bana ulaşıp yazan herkese teşekkürler. Manga önerileriniz kesinlikle okunuyor haberiniz olsun ;) Zaten geri dönüşleri yapıp çok güzel sohbetler ediyoruz. Amacım gerine geldi gibi. Manga tavsiye etmeniz ve yardım istemeniz gerçekten çok güzel. Bu sayede daha çok okunduğumu hissediyorum teşekkürler.:)
Bu arada fark ettiniz mi bilmem ama depresyon diye adlandırdığım can sıkıntım şimdiden geçti bile. ^-^ Sanırım ben bir parça dramatik yaoi mangalar okuyup göz yaşları eşliğinde hüngüre hüngüre ağlamak istediğim bir süremeçten geçiyorum. Bu yüzden geçen bayram yazısından sizden dram ağırlıklı manga tavsiyeleri istemiştim. Sanrım aradığım mangaları buldum. Bu yüzden size de tavsiye ediyorum yazısı oldu bu.:)
Zaten Blind Love ayrıcana yazacağım bir mangaydı. (ama yazmayacağım:) Akşam da Let dai okumuşum. Bundan daha güzel dram var derseniz önerileriniz bekliyorum.Bunun dışında bir adet elimizde İmage-san var. O zaten bu konularda zirve bir karakter.
Bunun dışında bu günkü yazımı burada sonlandırıyorum iyi haftalar diliyorum.Yazıyı vereceğim zaman eminim not adı altında bir kaç şey daha yazarım sanırım. Şimdilik bu benden size güle güle demek düşüyor bana.:)
Not: Let Dai mangasını bitirmiş bulunuyorum. Şimdi sevinsem mi üzülsem mi bilemedim cidden. Çünkü bu mangayı okumak için gözlerine kan indi. Ama yinede okumaya devam ettim ve 3 gece sonra yarı hüzünlü bir finalle nee yok artık bu kadar mıydı tarzda bitirdim.
10 cilt kesinlikle favorim resmen. O kadar üzülüyorsun ki anlatamam. Neden kızım neden diye bağırdım arkasından ama yinede olan oldu. Final kısmın da bir kavuşma bir sarılma görseydik bari. Bu kadar olur. Bizi resmen sürmece de bıraktılar.Ama ben kendi hikayemde kavuşturduklarını var sayıyorum.:) En nihayetinde bir Amerika'ya gidiş ve güzel fotoğraflar var.
Gerçekten de çok güzeldi yalnız mangamız da en sevdiğim karakter kesinlikle Nagi'ydi. Özellikle bir bölümde mangaka işi olmayınca beni sarışın aceleci olunca siyah saçlı çiziyor dediği kısımda gülümsedim. Asıl koptuğum yer ve favori sahnem uyku tulumundan dayak yemiş şekilde çıkan müdürdü. O kadar güldüm ki anlatamam. (hey bir dakika bunun depresyonik manga olması gerekmiyor muydu:) Neyse asıl birde bu mangayı okumayan ikizime anlatıp tamda bu sahneleri gösterirken ikinci sefer daha da çok güldüm.^-^ O müdür kesinlikle hak etmişti. Ve tabi ki melek görünümlü şeytan hocada. 
Not 2: 2 hafta önce bayram niyetiyle önerdiğim ve daha okumadım dediğim mangayı da okumuş bulunuyorum. Mangamız Aoi Hitsuji no Yume. Tabi ki harikaydı. Çok beğendim. Yani ben zaten beğenmediğim bir şeyi önermem değil mi? Baştaki o karışık çizime lütfen aldırmayın ve sonuna kadar okuyun. İlk bölümün editi kötü olunca tümü öyle gidecek sanıyorsunuz ama değişiyor edit ve artık daha güzel editlendiğinden okuma şansınız artıyor. Yani ilk bölümü eğer bitirebilirseniz zaten hikaye akıp gidiyor. Kız arkadaşının katili sandığı bir çetenin elebaşından intikam alma.Yada o yüzük senin parmağındaysa onu sen öldürmüş olmalısın. Çetenin başı da malum gay çıkınca ilk gecede intikam için süregelen olaylar. Neyse fazla yazmayım belki hala okumayan vardır.^-^
Not 3: Hua hua you long mangasını da okumuş bulunuyorum. Birini bari sarı saçla çizseydi demek geldi içimden. Ama mangamız tarihi olmasına rağmen kötü sonla bitmedi çok şükür.:) Bunun dışında olan her şey köpeğe oldu yaw bu nasıl olur.^-^ Okurken hadi ama fazla naz aşık usandırır tarzında ukemizin aşık olmasını bekledim cidden. (hala o nasıl uke diye de düşünüyorum:) Seni özgür bırakıyorum dediğim kısım beklediğimden geç geldi fakat güzeldi. Tavsiye edene teşekkür ederek diğer tavsiyelere geçiyorum.:)
Not 4: Hidamari ga Kikoeru'yu daha önce okumuştum. Şu duymayan çocuk değil mi? Yada az duyuyordu hatırladığım kadarıyla:) Dokunaklıydı cidden. Özellikle yağmur altındaki sahne.^-^
yaoimanga
Not 5: Focus'u ilk çıkıştan beri takip ediyordum. Sanırım bende istediğim gibi fotoğraf çekme özgürlüğüne sahip olmak isterdim.(bende o vizyon var mı ki acaba:) hayır sanırım yok ^-^) Ama çok saygı duyuyorum. İşin içinde fotoğraf olunca mangası da güzel oluyor tabi ki. (bu arada 500 nen no itonami'yi daha okuma fırsatı bulamadım.:( gözlerime malum bir mangadan kan inince bir iki gece mangalardan uzak kalmaya karar vermek zorunda bırakıldım. (ikizim tarafından:) Ama İngilizce mangalarım bittiğinden yenileri arasında bu mangayı da indirip okuyacağım.^-^

Not 6: Honto Yajumun yeni bölümü geldi. Heyoooo Ueda ve Akiyi judo kıyafetleriyle görmek harikaydı cidden. Özellikle friking verildiğinde arkadaki şıl... bağırması beni deli etse de hislerime tercüman olmadılar da değil hani.^-^ Yalnız bazı kısımlarda Akimin bir parça farlı çizildiğini hissettim. Bana mı öyle geldi acaba. Hımmm sanki acele şekilde çizilmişti Akiciğim. Yamamotoya buradan bir selam çakarak anladın sen onu demek istiyorum. Nihayetinde Akime diğer karakterden 3 kat daha fazla özen göstermeli.:) 
Evet 2 ayrı günde yazdığım bir yazımın daha sonuna gelmiş bulunuyorum. İyi bir hafta sonu ve güzel bir hafta geçirmeniz dileğiyle.^-^
En kısa not: Yeni blog resmim için çok uğraştım ama değdi dimi.^-^

11 yorum:

  1. Nereden başlasam? Söylemek istediğim çok şey var, en iyisi liste yapayım.

    1-Bloğunun resmi bir harika. Bu işi cidden iyi yapıyorsun, ellerine sağlık. :)

    2-Umuyorum ki yazının başında bahsettiğin depresyon sebebin tamamen geçmiştir. Yazına bu şekilde konu olarak yansıtman çok iyi olmuş. Hem fikir olarak çok ihtiyaç duyulan, hem de çok orijinal olmuş.

    3-Let Dai'yi okumak için kendimde güç bulamıyorum ben. Sen nasıl buldun? Gerçekten herkesin çok beğendiği ama sonunun mutlu bitmediği ve içinde çok drama olduğu için benim bir türlü okumaya cesaret bulamadığım mangadır o. İlk önerildiğinde uzunluğunu bahane etmiştim ama şimdi de içindeki dramayı bahane ediyorum, kendimi çok mızıkçılık yapmış gibi hissediyorum. Yine de bende daha fazla spoiler öğrenmemek için yazının o kısmını es geçtim, çünkü okursam daha fazla erteleyebilirim. Yine de depresyon zamanında okunabilirliği yüksek olduğu yeri gözümden kaçmadı. :) O yüzden bunu depreyon öncesi (vize ya da final haftalarında) okuyacağım. :D

    4- Love or Pride'ı ne kadar sev(e)mediysem, onun kardeşi olan Blin Love'ı da bir o kadar sevdim. Sanırım bunda belirleyici özellik hem kurgu akışı hem de çizimler olsa gerek. Gerçekten çizimlerini çok sevmedim. Ama Blind Love'da konudan dolayı bunu tolere edebilmiştim. Fakat Love or Pride'da bir türlü bunu yapamadım. İkinci ya da üçüncü bölümden sonrasını okumayı bırakmıştım zaten onu. Yine de belki bir şans daha veririm, çünkü ikisinin bağlantılı olduğunu bilmiyordum ben. Şimdi biraz merak ettim o yüzden. :)

    5-Son olarak, şarkı önerilerine bir bakacağım, şu aralar yeni arkı arayışındayım zaten. :) Uzun yazıların için çok teşekkürler, gerçekten de manga okumaya şevkediyor insanı. Benim gibi kitap okuduğunda mnaga okumayan biri olarak, özlediğimi hissediyorum yazıların sayesinde. Şimdilik bu kadar, hoşça kal ve iyi haftalar. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Roromiya:) Şu an o depresyonik havamdan eser yok çok şükür.^-^ Ama çoğu insanında depresyon olmasa bile can sıkıntısının olduğu günler oluyor diye böyle bir yazı yazdım.sonuçta ben bu tarz sıkıntıdayken çok fazla komedi-yaoi ikilisini okuyamıyorum.Böyle ağlamalı bir şey olsada onlara üzülsem şeklinde bir beklentim oluyor.
      Let dai uzun ama okunabilir uzunlukta.Aman dikkat ama ben okuyacağım diye gözüme kan indi.sana da aynısı olmasın.:)bir gece de 6-7 cilt okudum.cidden şimdi bile fark ediyorum ki tam bu havanın mangası.normalde bende sevmezdim dramı ama şimdilerde arıyorum.Daha sonra yine komedilere dönüş yaparım.^-^
      Kanbe Akira'nın dudak çizimlerini sevmiyorum bende.O ne be dedim ilk okuduğumda.Ama blind love kesinlikle hikayesiyle bu eksikliği kapatıyor bence.Ama maalesef love or prideyle bağlantılı.Yani dayanıp hızlı okursan daha iyi olur. Blind love de o bana neler yapıyor ama hala seviyorum onu diye nitelendirdiğim manga çeşidinde. Tam ağlamalık yani.
      The Gazette tam aradığın grup o zaman.:) bu grubu dinleyen başka bir şey dinleyemiyor. Rukimin sesi tam istediğim gibi.Yapılan müziklerde tam aradığım tarzda.benim istediğim tarzda müzik yapan 2 grup gördüm şimdiye kadar 1. çok sevdiğim The gazette 2. One republic. Bu iki gurubu da çokca tavsiye ederim.:)
      şu sıralar bende kitap okuyamıyorum.:( valla iyisin sen.şimdi elimde kitap var ama kapağını açamıyorum.Kendime şart koydum.önce kpssye çalış sonra istediğin oku diye.gerçi o olmasa bile okuduğum kitap sayısı mangalar sayesinde çok düşüşe geçti.bende mangalarda bir nevi roman sayılır tarzında kendimi kandırıcı nitelikte telkinler veriyorum.:)yerini tutar mı bilmem ama özledim o sabahlara kadar kitap okuduğum günleri.:)
      blog resmi için cidden uğraşıyorum çünkü bir blogger ilk olarak 5 saniyede insanları etkiler tarzında yazılar okudum.bu olaya girmeden insanların dikkatini ne çeker nasıl okuyucular kalır tarzında bolca araştırma yaptım.ama benim yazdığım yaoi konusu sadece bilene hitap ediyor maalesef.yinede her şeyden önemlisi özgün olmak ve kopyala yapıştır tarzda yazılar yerine kendi yazılarını yazıp bunu güncel tutma.bu konuda güncellik büyük önem arz ediyor kısacası.yani kısacası uğraşmadan kazanım olmuyor.bende cidden nasıl bir şey yapsam diye kafa patlatıyorum.Gerçi sürekli değişmesi bir rahatsızlık veriyor mu acaba? merak ettim şimdi.:)neyse sana da güzel haftalar diliyorum.Gelecek sınavlarında da bol bol zihin açıklığı diliyorum.^-^

      Sil
  2. Bu sıralar bende bir depresifim sonbahar hüznüne bağlıyorum. Biraz ağlamak istiyorum yani o yüzden iyi olacak bu mangaları okumak, tavsiyeniz için teşekkür ederim. Önce biraz depresif bir giriş yapmışşsınız sonrasında daha neşwli gibi sanki yanılıyor muyum ? ^_^ Honto Yaju'dan bahsettiniz kalbim pır pır etti inanın. Çok özlemişim. Ve de son olarak kapak fotoğrafını çok beğendim.^_^ (Yaoici Özz)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür:) Cidden havalar tam depresyona girme havası.Hava kapalı ve yağmurlu olunca insanın içine sıkıntı basıyor.
      Yazımın başlangıcında cidden kötüydüm ama yazdıkça içim açıldı resmen.^-^ Çok şükür şu an iyiyim. inş sizde iyi olur ve neşelenirsiniz.:)Hontonun yeri bende apayrı olduğu için ondan ne kadar bahsedersem bahsedeyim asla sıkılmam.Blogumun başlangıcı tamamiyle Honto yajuu'ya oldu.O yüzden yeri ayrı bende.:)
      Kapak fotografları için uğraşıyorum cidden.Beğenmenize sevindim.^-^

      Sil
  3. Yazını okurken gülümsesem de gerçekten önerdiğin mangayı okurken ilk bölümlerde az salya sümük ağlamamıştım. Ama benim depresif olduğumda aklıma gelen ilk ve tek manga porno superstar'dır. Hele 4. bölümde önce hayal kurması sonra umut etmesi ve sonra o umudunun yıkılması var ya. Hele de duygusal bir müzikle okuyorsan hönkür hönkür ağlıyorsun. Üstüne üstlük Yamashita'nın "Bende birini sevebilirim ve onun da beni sevdiğini umut edebilirim. Yoksa buna bile iznim yok mu?" dediği bölümde ben kopuyorum. Onun o masum ve hem sıradan hem sıradan olmayan güzel bakışları :) Ahhhh ponçik kalbim bak yine etkilendi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler :) Böyle zamanlarda dram mangaları çok iyi gidiyor cidden. Porno süperstarı bende çok severim.(hatta blog yazım var bu mangayla alakalı^_^)bende ilk okuduğumda yazdığın sahnede çok etkilenmiştim.zaten cd dramayla okuyunca etkisi bin kat artıyor. Seslerle okuyunca dahada hisleniyorsun.Kyuuso wa Cheese no Yume wo Miru seriside tam böyle anlarda okumalık. Ne diyelim böyle mangalarda olmasa rahat bir depresyon geçiremeyecektik sanırım.^_^

      Sil
    2. :D :D :D :D İngilizcem olmadığı için çevrilmemiş drama cd lere hiç bakamıyorum. Depresyonda olunca insan özellikle dram istiyor :D :D :D

      Sil
    3. Drama cd konusunda sanrım yanlış anlaşılmalar var. yaoiturkce@gmail.com bu adresten bana ulaşırsanız cd dramayla alakalı bilgi vermek isterim.:) emin olun öyle bildiğiniz bir olay değil cd drama olayı.yani anlattığım vakit ve cd dramayla manga okuduğunuz vakit aradaki farkı anlayacaksınız.:)

      Sil
    4. Türkçeye çevrilmiş cd drama yok gibi. Hf de iki taneye rastladım birini dinledim ve çok keyf aldım ama görüntü de istiyor insan dinlerken

      Sil
    5. Aslında cd dramalar ing. değil japoncadır. Hemde video şeklinde değil çoğunlukla mp3 şeklinde yayınlanır.Yani sadece mangayı okuyup cd dramayı dinlemeniz yeterli oluyor. Hf'deki cd drama olayıyla biraz farklı.verilen cd dramalar normalde novele ait o yüzden sadece sesle okunuyor.Ama mangalar da durum bu değil. Örneğin Honto yajuu'yu ele alırsak cd dramasını indirdiğimiz vakit altta cd drama çalarken mangasını Türkçe bir şekilde okuyabilirsiniz.Ve nice Türkçe mangayı bu sayede konuşma sesleri,müzik ve durum hangi sesi gerektiriyorsa o seslerle dinleyebilirsiniz.O yüzden benimle iletişime geçebilirsin yazmıştım.:) Çünkü Türkçe mangaların çoğunun cd draması mevcut ve bununla ilgili cd drama olan mangaların listesi uzun olduğundan buradan yazmak istememiştim aslında.^-^Yani daha önce yazdığım gibi cd dramayla manga okuduğunda farkı çok daha net anlayacaksın.:)

      Sil
    6. Haaaaaa. Şimdi aydınlandım.

      Sil