27 Mayıs 2015 Çarşamba

Kunieda Saika'den Mirai no Kioku

Sıradan Bir Evlilik Hayal Ederken!...


Bu mangayı okuduğumda ilk dikkatimi çeken uke'nin güzelliği olmuştu.Normalde daha bir cool olanlar genellikle semelerdir. Ukeleri şirin diye nitelendiririm. Ama bu mangada karakterimiz hem sarışın çizilip hem uke olup hem de manyak bir güzelliğe sahip.(genellikle benim kakkoii dediğim tipler siyah saçlı çizimlerdir) 
Bu nefis kesen güzellik güzel bir komedi de yer alınca benim bu mangayı okumam kaçınılmazdı zaten. Bu yüzden tavsiyem hemen indirip başlayın.

yaoi manga



Mangamızın konusu; 

Kento Kumagaya tam evlilik teklif ederken aslında standart bir erkeğin istediklerini sıralar (sıradan ev kadını ile evlenip sıradan bir aileye sahip olmak; eşi, iki çocuğu, büyük anne ve büyük babası ile beraber mutlu mesut yaşamak).Bunun sonucunda suratına suyu yer ve yanlışlıkla ıslanan Akira Kazuki ile barda sohbet etmeye başlar. Tabi bu sohbet hayatındaki bir çok şeyi değiştirecektir.


Dikkat!!Bundan sonrası mangayı okumayan için spoiler içerir.




yaoi manga





Kumagaya evlilik teklifin de çok fazla açık sözlü olunca kafasına suyu yer. Buna şahit olan ve yanlışlıkla ıslanan Kazuki ile bir güzel içerler. Sonrasında kendini bir otel odasında bulan Kumagaya acayip şaşırır. Banyodan çıkan Kazuki kendisini öpünce daha da şaşırır.Olayların devamında olanlar olur tabii(bu durumda Kumagaya'nın itiraz bile etmemesi ve hatta bu onun suçu deyip daha da alevlenmesi diyecek söz bulamıyorum valla)









yaoi manga


Büyük babası ve ninesi tarafından azar yiyerek aklı başına gelen Kumagaya hemşire Yuki'yle tekrar konuşmaya çabalar.(Bu arada yazmadım ama olaylar okulda geçiyor.Onlarda okullarda da hemşire var bizden farklı olarak.)Okul müdürü odaya girer ve herkesi bir araya toplar. Çünkü yeni resim hocası gelmiştir.Bu yeni gelen kişi dün gece birlikte olduğu kişinin taa kendisidir.(böyle bir ihtimal milyonda kaç acaba...)Tabi hemen Kazuki'yi çatıya çağırır ve bütün bunların sır olacağı konusundan emin olmaya çalışır. Kazuki'nin dedikleri iç parçalayıcı cidden.Benim gibi birinin sıradan bir aile hayatı olamaz... iki yabancıyız artık.
Kumagaya endişelenir. Sonuçta söylediği bazı sözlerle Kazuki'yi incitmiş olabilir diye.Sürekli Kazukiyi kesip takip etmesi de cabası.Öğretmenlerin toplandığı içme partisinde aynı taksiyi mecburen Kazuki ile paylaşmak zorunda kalır ve Kazuki de o gece fazla içmiştir.








Yine bir gece geçirir ikisi. Kumagaya bunun nasıl olduğunu bilmese de Kazuki Yuuji gitme diye ağladığından Yuujinin kim olduğunu sorar. Kazuki her şeyin geçmişte kaldığını ve onun öldüğünü söyler.Burada acıklı bir hikaye devreye giriyor ama Kazuki ile Yuujinin değil Kumagaya ve ailesi ile ilgili.Devamında ikisi kahvaltı yapmak üzere bir restorana gider.


yaoi manga





O da ne ölü olması gereken Yuuji kanlı canlı karşılarına çıkar.Tabi Kumagaya Kazukinin yalan söylediğini hemen anlar.(Yuujinin çocukları görülmeye değerdi mangada)Hesap sorar ama Kazuki de haklı tek taraflı bir aşkmış sonuçta.Bunun sonucunda ikilimiz kavga eder ve mesafeli bir ilişki başlar. Nitekim meslektaş oldukları için yüz yüze bakmak zorunda kalırlar. (zaten aralarında adı konulmuş bir şey yoktu).Bu durum Kumagaya'yı oldukça etkiler rüyalarında Kazukiyi falan görmeye başlar. (bu rüya sahnesi çok dokunaklı çizilmişti cidden)







yaoi manga





Devamında hemşire Yuki ile yemek yeme fırsatını bulmuşken camdan Kazukiyi başka bir adamla görür. Yuki'yi masada bırakıp peşinden gider.Mesafeli davranan Kazuki ne istediğini sorar(Kumagaya'nın diğer adama o daha 16 yaşında bir liseli deyip onu kovması görülmeye değer diğer ögelerden biri)
Kazuki'ye hesap soran Kumagaya hayli kızgın ama Kazuki'nin de söyleyecekleri var. 









yaoi manga




Kız arkadaşın bekliyor laf benim bile içime oturmuşken  onun içine hayli hayli oturmuştur diye tahmin ediyorum. Kumagaya da bunun sonucunda harekete geçer ve Kazuki'yi zorla öper(hatta dudağını bile kanatır vahşi Kazuki seniiii) Kazuki  ise daha da sinirlenir ve bana şefkat gösterip bir şey olmasındansa hiç bir şey olmasın daha iyi diyerek çekip gider ve Kumagaya da restoranda bıraktığı Yuki'nin yanına döner. Yuki ise gerçekleri görerek (bana hiç bakmıyorsun)güle güle der.Eve dönünce ninesinden sevgi ile ilgili bir nutuk yer ve bunun üzerine düşünür.










yaoi manga
kazuki'yi gelin olarak getirme



Kazuki gelin olarak gelse her halde ninenin kalbine inerdi diye düşünüyorum.Nitekim Kumagaya hasta döşeğindeyken ve ölmek üzereyken Kazukiyi görür ve seninle tanıştığım için mutluyum der Kazuki de bende öyle der ve Kumagaya göz yaşları içinde gördüğü bu rüyadan uyanır.(yine güzel bir rüya sahnesi ve ilk rüyadan bile daha dokunaklı çizilmişti.)Uyandıktan sonra bazı şeyleri sorgulamaya başlar. Neden o kadar mutluydum rüyamda?Sonunda bunu aşk olarak nitelendirir ve Kazuki'nin yanına gitmek için evden çıkar.Tam bu sırada Kumagaya'ya araba (kamyon bildiğin)çarpar.(gözlerini filanda kör olsa tam Türk filmi niteliğinde olurdu:))

Mangada Kazukiyi mezarlıkta görünce yok artık dediğimi hatırlar gibiyim. Ana karakter ölünce buna komedi değilde trajedi denir.Bu yüzden Kumagaya'yı koltuk değnekleriyle ayağı sargılı bir şekilde mangada görününce çok gülmüştüm.





yaoi manga





O koca kamyon çarpıp sadece ayağını mı kırmış yani demekten kendimi alamadım valla. Bari başını falanda sarsaydı mangaka. Neyse sonuçta Kumagaya Kazuki'nin eş ve çocuklardan ,sıradan mutlu ama sıkıcı geçirilecek hayattan daha iyi olduğuna karar verir.Seçimini Kazuki'den yana kullanır. Tam kazuki'yi öptüğü sırada büyük babası ve ninesi odaya girer. Bundan daha büyük bir şok olmazdı her halde. Sürekli hadi evlen dedikleri torunu başka bir adamla dudak dudağa...










yaoi manga


Böylece 2 bölümde bitiyor. 3 bölümde de önemli bir olay var. Kumagaya'nın öğrencisi tarafından Kazuki ile ilişkileri açığa çıkar. Ama kız öğrenci Kumagaya olan aşkından bu olayı kimseye söylemez. Ayrıca Kazuki de Kumagaya'nın evinde kalmaya başlar.Nineyle ve büyük babayla olan ilişkisi görülmeye değer tabi bu olayları vermemeye karar verdim. Merakta kalın ve indirip okuyun lütfen hala okumadınız mı yoksa.Hem de bize bu mangayı Türkçe olarak okutan www.heterophobiafansub.com olduğu halde.Ayrıca devamı olan Kaze no Yukue de var. O da bu güzel site heterophobiafansub ta mevcut. Kaze no Yukue'nin postunu yazıp yazmayacağıma henüz karar vermedim.Bunun için takipte kalsanız yeter.
Not(yaaa bu kazuki cidden çok tatlı çizilmiş ya)dip not(Kumagaya başta seni fazla sevmemiştim ama yine de benden geçer not aldın hadii yine iyiisin)









Başlık hariç Kunieda Saika'den hiç bahsetmediğim gözüme çarptı ve bende son sözlerimi yazmış olsam da ondan kısaca bahsetmeye karar verdim. 50 x 50 , Mimitabu no Riyuu gibi çok sevdiğim mangalarında çizeridir kendisi.Çok komik ve güzel mangalara imza atmış olması kendisinden daha çok söz edeceğim anlamına geliyor. Mimitabu no Riyuu'dan daha  öncede bahsetmiştim ve gerçekten de onunda postunu ileride görebileceksiniz inş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder