22 Mayıs 2015 Cuma

Kyuugou'dan Escape

Zoraki İlişkilerin Aşka Dönüşü


Bu gün Kyuugou'un one shotından bahsetmeye karar verdim.Aslında Kimi ga Koi ni Oboreru'un devamını yazacaktım ama tekrar okurken kendimi kaptırıp devam ettim.Kısacası onu inş. kendimi tekrar kaptırmazsam yazıcağım. Zira cd draması ile okuduğum için daha bir güzel olmuştu. Cd drama ile henüz okumadıysanız tavsiye ederim.

Espaceden bahsedecek olursak öncelikle bu tür mangaları çokca sevdiğimi bilmenizi isterim. Semenin zorbalıkları ve aslında bütün bunları karşı tarafı sevdiği için yapmış olması. Ahhh nasılda güzel oluyor özellikle bütün bunları bana neden yapıyor acaba düşünen ukenin çaresizliği görülmeye değer. Daha sonra eziyet görse bile karşı tarafı görünce yüzlerinin kızarmaları müthiş oluyor. Buna en büyük örnek aslında Itsuki Kaname'nin Intervali olurdu herhalde.Hatta bu one shottan bile daha güzeldir diyebilirim. Tavsiyem Espaceden sonra Intervali okumanız zira one shot hemen bitince kendinizi biraz hemen bitti mi yaa modunda bulmanız. Intervale'de önümüzdeki bir zamanda yer vermek isterim gerçekten arada arşivimden çıkartıp okuduğum bir mangadır.


Dikkat!!Bundan sonrası one shotı okumayan için spoiler içerir.


türkçe yaoi manga

Kısaca one shot'ın konusu;


Amamiya Shouta video dükkanında çalışan bir elemandır. Shiraishi'ye platonik olarak aşıktır.Ama aynı zamanda Kuraki Shouta ile de zorunlu ve sadece fiziksele dayanan bir ilişkisi vardır.




türkçe yaoi manga
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      

Öncelikle daha giriş yapmadan soruyorum.Bu nedir kardeşim şu gözlüklü arkadaşla nasıl bir gönül bağı kurdun yaa diye.Çünkü çok silik bir tip gibi gözüktü gözüme ve mangalar da genel olarak gözlüklü tipleri pek sevemiyorum açıkcası.Benim cool dediğim tiplerin hepsi genelde gözlüksüzdür zaten. Neyse bizim Shouta nasıl olduysa bu tipe aşık ve resmen yollarını gözler dükkana gelsin diye.(neresini bekliyorsa artık sünepenin)Devamında işi biten gencimiz eve gider. Buraya kadar normal ilerleyen mangamız da işte cool biri dediğim kişi sayfalarda yerini alır.







türkçe yaoi manga





Ahhh Kuraki o saç modelinin sana çok yakıştığını söylemek isterdim tabi gerçekte olsaydın. Cidden bir Asami değil ama (yaa ben hep siyah saçtan bahsederken Asamiden bahsetmek zorundayım sanki artık üzerimde nasıl bir etki bıraktıysa) idare eder. Sonuçta benim karizma diye nitelendirdiklerimin arasında yerini aldı. Manganın devamı malum sahneler içerdiği için  okuyun derim ... Shouta uyurken çirkin elemanın adını sayıklar ve bizim karizmada bunu duyar.

Shiraishi kim?





türkçe yaoi manga                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         Beklenen soru geldi.Bizim gencin cevabı belli bu seni ilgilendirmez. Evet sadece fiziksel bir birliktelik olduğu için belki ilgilendirmez ama Kuraki'yi oldukça kızdırdığı açık. Zira ileriki sayfalarda şiddetli bir vaka daha görüyoruz. Şiddete karşıyız ama yapacak bir şey yok.Bu olay vuku bulurken gencimiz Kuraki'nin yüzündeki ifadeye takılır.(gerçekten güzel çizim)Böylelikle tek bir ifade ile kafasının karışmasının garipsemesini yaşarken mangamız aşık oluyoruz sözü ile biter.(bu nasıl bitiş devamını görmek isteriz yaa.Böyle bitişler olmaz olsun ama)



türkçe yaoi manga


Evet yine çabuk biten ve devamı olsada okusak dediğimiz bir one shotla karşı karşıyayız.Bu mangamızda 2007 yılı mangası olduğu için yine devamı imkansız (Cat & Master Dog gibi bunu da beklememeliyiz artık) Kısa,güzel ve dramatik olarak nitelendirebiliriz mangamazı. Küçük bir not düşmek istiyorum mangadaki Shouta Kunieda Saika'nın Mimitabu no Riyuu adlı mangasındaki uke Ishikawa'ya benzimiyor mu yaa? Ben şahsen hem çizim olarak hemde karakter olarak ikisini bağdaştırdım.Zaten o mangada da yine fiziksel olarak başlayıp aşka dönüşen bir kurgu vardı. Aklımdayken onuda yazılacak mangalarım arasına alayım bari.Yine www.heterophobiafansub.com bu mangayı Türkçe okuduğumuz için teşekkür eder ve yazımı sonlandırırım.Manga kısa olduğundan yazımda kısa oldu kusura bakmazsınız artık:)


2 yorum:

  1. Ama yani şimdi Asami'de Asami ha. İnsanın aklının kalmaması mümkün değil ki :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet devam etse süper bir seri olacağı belli.^-^

      Sil