15 Mayıs 2016 Pazar

karışık mangalar serisi 5

Güncelimden Seçmeler 5


Evet bu haftaki yoğun geçen işlerden dolayı mangaka yazımın 2. değil yine karışık mangalar tarzında bir şey vermeyi uygun görüyorum.Nedir bu işler diye soracak olursanız eğer bu hafta annemin günü vardı desem sanırım nasıl bir işkenceyle karşı karşıya olduğumu tahmin edersiniz. Evin altına üstüne getirilerek toplanması süpürülmesi ve silinip dip temizlik yapılması.Ayrıca tüm işleri tek başına yapıp sinir krizlerinin eşiğine gelme.Ve de güzelcene sarmaların sarılıp keklerin böreklerin pişmesi. Ahhh valla gelen misafiri severim ama stresi çok oluyor.Bir de evin büyük kızı olup her şeyi üstlenmek zorunda kalmak.Neyse yaaa konumuz mangaydı dimi.
Evet bu hafta yine okuyup beklediklerimden ve bitmişlerden bölümler sunacağım. Bunları okumadınız mı şeklinde eksilere ait linkleri vermeye mecalim yok şu an o yüzden okumak isteyenler arama yerine güncel yazarak bulabilirler.Bunun için gomenne.

yaoi_manga




Daha dün akşam okuyup devamını beklediğim mangayla başlayayım o zaman. The 4th Guard. Mangakamız ise FUJII Mitori. Çizimi bana yabancı gelmiyor o yüzden sanırım daha önce başka bir mangasını daha okumuştum. Mangamız bildiğin gizli servis tarzında bir şirketin olayını anlatıyor. Çiftlerimiz resimde görüldüğü kadar kalabalık değil.3 çift var. Açıkçası ana patronun ukemize seni seviyorum demesini bekledim ama yok illa sen benim köpeğimsin dedi durdu. Sen yine neden bahsediyorsun diye soranlara mangamızı acilen okumalarını tavsiye ediyorum.Ayrıca bölüm sayısı da uzun olduğundan güzel şekilde okursunuz diye düşünüyorum.


yaoi_manga



Evet yine geçen günlerde okuduğum ve devamını sabırsızlıkla beklediğim mangadayız. Omae wa Hitsuji. TAKASAKI Bosco mangakamız. Manga evi yanınca arkadaşında kalan bir öğrencinin hikayesini anlatıyor.Tabi evde kaldığı kişinin abisine aşık olmasıyla da devam ediyor.Hemde bu abimiz öyle sıradan bir abi değil üniversitede profesör kendileri. Bu öğrencimiz onun daha sonra asistanı ve bir nevi yastığı konumuna geliyor.Gerçekten güzel ve dokunaklıydı benden tavsiye.^-^


yaoi_manga


3. mangamız Nee Senpai, Oshiete yo. Çizenimiz Kojima Lalako hikaye ise Watarumi Naho'ya ait.Kendisinin çok güzel ve naif mangaları var.Bu hikayede öğle.Evinden çıkıp öğrenci yurduna gelen bir öğrenci hakkında.Kendisinin başta suratsız ama giderek tsundere haline dönüşen bir senpaisi var. Tsundereli hikayelere bayılanlar kaçırmasın derim.Ama sadece 4 bölüm gelmiş şimdilik.Yani yine bekliyoruz.


yaoi_manga



4. mangamız ise Boku no Shiru Anata no Hanashi. Mangakamız SUZUKI Tsuta. Mangamız gerçekten güzel ve yakuzalı.Bilenler yakuza mangalarına takık olduğumu bilirler.Bu da öğle bir manga.Ayrıca ilk kural bir erkek başka bir erkekle öpüşmez. 2.kural bir erkek başka bir erkeğe aşık olmaz ve onunla yatmaz. Ne demek istediğimi anlamak için mangamızı okuyun derim. Acaba bu kuralları koyan yakuzamız kendi koyduğu kurallara uyabilecek mi. Kendisinin sürekli yardımcısı tarafından basılma kısmı da şahaneydi cidden.

yaoi_manga






5. ve son mangamız ise Ijippari Love Panic. Mangakamız WADA Mayuko. Biraz geçmiş döneme ait bir manga.Ayrıca hizmetli efendi tarzında bir hikayeye sahip.Gerekirse efendim için ölürüm şeklinde ifadeler var.Hatırladığım 3 çift vardı sanırım.Şimdi detaylar çok aklımda yok ama güzeldi yani.Hikaye ve çizim olarak okunabilir düzeyde.









Neyse hızlıca yazdığım için üzgünüm ama gerçekten çok karışık bir haftaydı.Yapamam gereken mangaların editleri annemin günü derken yazı arada kaynadı resmen.Bu hafta yazı vermemek yerine bende hızlıca bunları yazdım yine gomennesai.:)
Bu arada az önce üsten Ten Count 'un 30 bölümüne baktım ama kocaman yazılarla basılan damgalardan mangaya odaklanamadım dersem yeridir. Ayrıca bu hafta Junjuodan da yeni bölüm gelmiş ing. okumak isteyenlere duyurulur.Keyifli okumalar.:)

4 yorum:

  1. Elinize sağlık yazı için öncelikle ^-^Hahah eskiden bizimkiler de günlerini evde yaparlardı, hatırlıyorum o zamanlar ne iş çıkardı bize de :D Artık dışarıda buluşuyorlar da rahatladık biraz:P
    4th Guard ilgimi çekti ama hep devam eden mangaları okumak zor geliyor bir zaman sonra.. Aylar sonra yeni bölüm geliyor bir de, bari biraz hızlı çevirebilseler..
    TAKASAKI Bosco 'nun çizim tarzını çok seviyorum, Omae wa Hitsuji'yi de okumuştum hoş mangaydı cidden *-*
    Nee Senpai, Oshiete yo tam aradığım gibi bir mangaya benziyor ^-^İlk işim buna başlamak olacak :) Tsundere kızlardan pek hoşlanmam animelerde genel olarak ama buna bir şans veririm galiba :)
    Yakuzalı olan mangayı görmüştüm daha önceden, okumuş bile olabilirim, onun da çizimi çok hoş geldi :) Mangakanın diğer eserlerine de bir baksam iyi olacak :)
    Ben daha okumadım Ten Count'ı, mangafox'a da damgalı şekilde yüklenmiştir herhalde :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler:)valla sizinkiler iyiymiş. Annemlerde nerede öyle dışarıda buluşma.İlla her hafta birinin evine gidecekler.Gerçi Onlar Kuran günü gibi bir şey yapıyorlar.İçlerinden biri benimde çok sevdiğim bizim caminin imamının eşi.O yüzden her hafta Kuran dersiyle sohbet veriyor sağ olsun kadın.(Birde benim yaptıklarıma bak.Annem bu tarz mangalar okuduğumu bilse keserdi herhalde. şiişşşt duymasın^-^)
      mangalar güzel cidden.Bir kaçını yazı olarak vereceğim ama bakalım. ne zamana denk gelir.
      yakuzalı manga güzeldi.Basılmalı mangaları seviyorum cidden. The 4th Guardı yeni okudum güzel uzun ve bol çiftli bu yüzden okunur.Seviyorum çok çiftli olan uzun mangaları da.:)Nee Senpai de yine çeviri bekleyeceğiz.çok kısa ama yine güzeldi. tsundreli mangaları bir süre sonra özlüyorsun.İyi oluyor arada okudun mu.
      Ten countun damgasız halini mymangareading de bulabilirsin. Hinekure Chaserin extra bölümü de gelmişti mymangareadi onuda okursun.^-^

      Sil
  2. (yagmur) günaydın. ahh ahhh..sabah sabah.. annelerin özel günleri deyince, abide genelde o günlerde çeşit bol olur.. ben açım birde.. bizim evde de gün olduğu zamanlar ancak bize de kalırsa yeriz misalii olurdu, hatta bazen gelen çok olunca, kalmaz ya gözün kalır... anneniz neler hazırladı bilmiyorum ama eminim birbirinden güzel çeşitlerdir..şimdii okuyunca sankii bana kalmamış gibi bir duyguyla kalakaldım iyimi.. çünkü okurken bol çeşit tatlı tuzlu börek çörek kurabiye salat ayyy gözümde canlandırdım ama yok misali oldumu şimdii. ah o günler telaşı çok olsa da severdim ben curcunayı eh yoruluyorsun ama böyle içten samimi dostluklar sohbetler gibi gelirdi bana... şimdi artık nerdeyse komşuluk denen şey yavaş yavaş ölürken bu günlerde olmayınca tamamen iyice kopacakmışız gibi hissediyorum.. özellikle çok katlı apartmanlar da nerdeyse kimse kimseyi tanımıyor çoğu şeyde avrupa birliğine giremesek de birbirimize uzak kalma, komşuluk diyaloglarını öldürme konusunda hızlı bir geçiş yaptık gibi daldım bak gene...

    yani manga önerilerimiz.. hem güzel hem acı benim için. güzel çünkü not alıyorum belki bir gün birileri çevirir bende okurum umuduyla...acı ya çevirilmezse diye... ama ileride bazı mangaların tanıtımını yapacağını duyduğumdan çat pat da olsa bir şekilde tanımış olacağım için mutluyum...

    ayrıca o kadar telaşın arasında bizim için bunları paylaşmana bile sevindim hiç olmamasından iyidir. arigatoo... belki pastamız böreğimiz yok ama sen böle her hafta bir şeyler paylaşınca, ve ben okuyunca iki lafın belini kırmışız gibi bir duygu hissediyorum... bu arada bazı tabirlere yabancıyım.. tsundereli manga nedir diye hemen google amcaya sordum kii sohbete yabancılık çekmeyim.. ve zaten benim de sevdiğim manga türlerinin bu yönde olduğunu anladım. neysem... yeni yazılarını sabırsızlıkla bekliyorum kolay gelsin her şey gönlünüzce olsun... güzel bir hafta dilerim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler^-^valla yalan söylemeyim annemin sarması ve böreği meşhurdur.Çok güzeldi açıkçası.Ben bol bol yedim. hehehe:)
      Bizde komşuluk ölmedi henüz.Annemin 10-12 senelik arkadaşları gelenler.Onlarda küçük kız kardeşimin okul arkadaşlarının annesiydi.çocuklar birbirinden koptu anneler kopamadı gitti kısacası.^-^ Sitelerde oturanlar için durum farklı olabilir tabii.Ama insanlarla da alakalı diye düşünüyorum.Annemin kankilerinden (biz arkadaşlarına öyle diyoruz.^-^ Halbuki hepsi çoluklu çombalaklı kişiler:)biriside sitelerde oturuyordu.Daha sonra gitti en pahalısından rezidans ev aldılar.Ama kadın hiç değişmedi cidden.Çağırdığımızda gelir Kuran yaptığımızda pilavımızı yapar.Arada annemler toplanır onun evine giderler.Yani kısacası her şey kişinin değerlerini kaybetmemesiyle alakalı.tabi dediğin gibi kalmadı öyle şeyler genel anlamdı.Annemin durumları istisna bile sayılır yani:)
      Mangalardan bir kaçını yazacağı dediğim gibi hepsi güzel mangalar çünkü. İnş. Türkçeleri de gelir.
      Tsundereli mangalar güzel oluyor. Türkçelerde hımmm nasıl bir manga desem Kiraboshi Dial belki bu türe çok benzemese de onda da Kazuhiro bu özelliklere sahip gibi.Asık suratlı şekilde başlıyor sonlara doğru daha çok sevgisini gösterse tam tsundere olacaktı dediğimiz bir karakter. veya yine Natsumeden No Color yine aynı özellikli bir manga.Bunları Türkçe olarak okumuştursun zaten.İşte tsundereli mangalara örnek sayılır bunlar.Tabiri bilmek yetmez diye mangalardan örnekler verdim. Kafanda daha iyi şekillenmiştir şimdi.^-^ Bu hafta olmasa bile Hfde beklediğin bir kaç mangaya rastlaya bilirsin.Günün falı gibi oldu ama beklediğin bir manga yakında gelecek.Benden söylemesi:)Size de güzel bir hafta dilerim.

      Sil