5 Eylül 2018 Çarşamba

Bl diziler mi yine mi?

 Bl Diziler


Naber gençlik öldünüz mü yaa nerelerdesiniz. Böyle saçma bir giriş yaptığıma göre ya yazacak konum yok yada saçmalayıp aklıma bir şeyler getirmeye çalışıyorum. Öncelikle size her zaman ki gibi niye arayı uzun tuttuğumun hesabını vermem gerek ama gerçekten bahanem yok bu hususta ilham perileri eğer gerçekten varsalar bana küsmüş olmalılar zira hiç yazasım gelmiyordu. Gelse dahi buna enerjim ve size sunacağım içeriğim olmadığı için yazmıyordum. Zaten yazılarıma baktığınızda son yazılarım anlam olarak o kadar tek düze ve içerik olarak basit şeylerdi ki kendimi öldüresim geliyordu. Bu konuda üzgünüm. :( Yılların getirdiği bir depresyondayım sanki. Yeni yaoi mangaları okumadığım için de olabilir. Zira kapaklarına bakıp geçme aşamasındayım. O yüzden belki bl dizilere sarmış bulunuyorum.

bl_dizi


Yeni takip ettiğim bl dizi Love by Chance. Bu diziyle ilgili ne deyim bilemiyorum. Ukeden başlarsak eğer biraz saf ve alık olduğunu kabul edelim lüften. Hımm olmadı gibi yada biraz tutuk ve çekingen. Yok yok bu da olmadı hımmm bu ukeyle ilgili garip olan şeyler var. Donuk desem olur mu. Neyse adını koyamıyorum ama ilk izlediğimde bana biraz garip geldi. Hatta semenin peşinde koşmasa neler derdim neler ama işte semenin peşinden de koşuyor o yüzden bir şey diyemiyorum.

bl_dizi


Kusura bakma ama o bal dudaklarınla bizi kandıramazsın. Hayır hayır kesinlikle olmaz. Her bal dudaklıya kanmayız dediğim anda bir bakmışım serinin müdavimi olmuşum. Seme hakkında bir iki kelam edersem eğer o ne iyi niyetli ne akıllı ne ben zengin arkadaşa sahip olsam bile onun paralarını çocuk esirgeme yurtlarına bağışlatıp kendim gibi fakir yaparım duruşu.:) Kısacası adam cool adam iyilik timsalinin vücut bulmuş hali. Hele o 4. bölüm yok mu beni benden aldı resmen. Diğer çift için bir şey diyemem hani şu çok konuşan ve zengin çocuk ile ilgili çünkü fazla görmedik ileride inş.


bl_dizi

Serinin müzikleri biraz başka bir bl diziyi hatırlatıyor bu arada ama hangi seri olduğunu tam çıkartamıyorum.2 moons serisi miydi acaba. Neyse efendim bunun dışında kötü çocuğun illede para para diye diretmesine acayip sinir oldum. Yeter daa hem dövüyorsun hem para para ver diye bağırıyorsun sen ne çeşit bir o...u ç...n. Bak ağzımı bozdurdun bana hiç küfür etmem normalde ayıp yaa. Ama çok sinirimi bozmuştu izlerken. Okane ga nai'de bile bu kadar paranın lafı edilmedi. Ayrıca ukeye bir şey yapmaması sevindirici. Ben tam ahanda taciz geliyor dediğim sırada iyilik timsali sememiz yardıma koşuyor. Resmen hizmetçi istemeyen gerçeği gördü olayı yani.

bl_dizi



Birazda yeni izlemeyi bitirdiğim SCI谜案集 dizisinden bahsedeyim. Öncelikle bu kadar mükemmel karakterler benim canımı sıkıyor. Baş dedektifte bunlardan birisi. Sürekli beyaz takım giymesi, taktığı kravatın hiç bir şeyde bozulmaması ve telefonunun dikkat dağıtan sesi. Ne desem bilemiyorum bunun hakkında. Bu kadarına da pes dediğim olaylar oluyor. Öncelikle sonunu izlemeyenler şimdiki yazdıklarımı es geçsin lütfen. Zira ben bu sondaki olayları bir animede izlemiştim. Monster animesini izleyenler bilir. Orada sarışın zayıf bir adam vardı. İşte aynı olay çocukları bildiğin küçüklükten serum verip en güçlü hale getirmeye çalışıyorlardı. Hatta birbirleriyle kavga etme sahnesi bile aynı o animeyi gözümde canlandırdı. Bunlar dışında tam 2. sezon olmalı şeklinde bitti.

bl_dizi


Bütün bölümler boyunca ana dedektif niye beyaz takım giydi görmüş oluyoruz zira diğeri de sürekli siyah ağırlıklı giymişti işte bunlar hep bir algı olayı. Sonunda benim sevgili hipnozcu abimiz kötü tarafı seçecek ve ana dedektifte karşısında iyilik timsali duracak. Sonunda dediğime geldi dizi ve ana kötü adam bizim hipnozcuyu kendine varis ilan etti diyebilirim.:) Ama o kötü adamın yaptığı tabloları istiyorum çünkü hepsini çok beğendim. Özellikle bizim dedektifleri çizdiği tablolar on numaraydı bence. Ana dedektifinkini değil ama hipnozcu abinin tablosu çok güzeldi.

bl_dizi

Neyse efendim çok çene çaldım bu gün hatta biraz saçmaladım ama sonunda bir yazı daha yazmayı başardım aferin kendime. Kendinize çok iyi bakın bende biraz mangalara önem vereyim zira çok ihmal ediyorum. Sonra yeni yeni diziler bakayım. Editlerimi bitireyim zira Okaneden 1 cilt çeviri var ama hiç başlamadım.:) Hadi bir sonraki yazıya kadar by by.
Not: Ben çok yazı yazmasam bile siz yorum yapıp soru sorabilirsiniz zira mailime düştüğü için çok rahat size cevap verebilirim. Tamamen ortadan kaybolmuyorum yani sadece arada yazı yazıyorum ama aslında hep buradayım aklınızda olsun.^-^
Not2: Yazıları farklı bir fontla yazıyorum beğendiniz mi yoksa diğer font mu kalsın. Bu biraz daha büyük bir font zira.:)

14 yorum:

  1. Wiiljace merhaba nasilsiniz umarim iyisinizdir? Ben de bl ye sardim tanrim sarmasik gibi sarmaliyor. Oncelikle font cok iyi. Simdi ben su ara morfansubun guncelini takip ediyorum ve Guardian favorim sefin tatliligi ayy profun karizmasi oluyorum. Ha bi de gebere gebere sotus 2.sezonu izliyorum Arthit fena skici ya Konga yapmadigi kalmadi. Ama simdilik bahsettiginiz iki diziye gelirsek Love by Change ci ben de izliyorum ama ukesi bana da garip geldi yaa tanimlayamiyorum bazen oglum erkeksin sen bu ne haller derken buluyorum kendimi falan ama semeyi sevdim atilgan hos bi sey. SCI ya gelirsem cok merak ettigim bir dizi ing bulamadim en azindan tek tuk anlardim bi cince var onu da anlamam mumkun degil deyip biraktim ama oluyorum meraktan. Az cok bilgiye sahibim diziyle alakali ama hipnozcu kotu bizim dedektifin ortagi mi onu anlamdim bi. Ikisi kanki gibi duruyor lanet sanki bromance gibi. Evet bu kadar di lutfen sık sık yazi paylasin keyifle okuyorum. ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar:) ne olsun yuvarlanıp gidiyorum bende iyi sayılırım yani.:)Font iyiyse bundan devam edeyim diğer font biraz küçük okunması zor oluyordur. Guardian zaten bu senenin en favori bromancesi bana göre. Shen diziyi sırtlayıp götürüyor. o ne sexyliktir öyle amanın diye her bölüm içine düşüyorum izlerken.^-^ Sotus iyiydi ama erken bitti bir sezon daha izlerdik yani.Gerçi novelle aynı bitti senaristler yazsa desem Guardiana yaptıkları gibi son yapabilir aman uzak durmak lazım onlardan.:( ama hala takip ediyorum Krist ve Singtoyu. Bazı hareketleri var ki hayır yaa bunu fanservis için yapmış olamazlar tadında.Ciddi ciddi sevgili olduklarını düşünmeme sebep oluyorlar.Love by Change de benim gibi düşünenler varmış sevindim zira o uke cidden ilk bölümlerde garip gelmişti.zamanla alışıyorsun orası ayrı.5. bölüm geldi ama izlemedim sanırım Türkçe halini bekleyeceğim.kendimi tutmam lazım aşırı tüketim yapıyorum bl diziler konusunda.:) SCI'yi Çince izledim hemde bütün bölümleri.Sonra İngilizcede geldi bir kaç bölüm ama bakmadım.Sanırım onda da Türkçeyi bekleyeceğim.zira zaten ne olacak biliyor gibiyim.ikisi tam ortak oldu denemez de ana kötü hipnozcu polis merkezine gelerek bizimkilere başka bir konuda yardımcı oldu en son.adam serbestçe dolaşıyor sanırım olaylarla hiç bir ilgisi olmadığını ispatladı tam anlamadım ama bir dosya vermişti dedektiflerimize.Gerçi ilgisi olduğunu zor ıspatlarlar gibi zira suçları işleyen hep başka kişiler adam elini bile sürmüyor.2 sezon dedektifler karşı karşıya gelecek ama orası kesin.bekleyip göreceğiz artık.:)

      Sil
  2. Bence de Guardian favori Shen Wei tapilasi adam cok karizma.
    Ya ben Guardianin bazi bolumlerine dayanamayip ing bakmistim sonu beni hic mutlu etmedi hic. Kavusamiyorlardi sanki.:( Bi de cok merak ediyorum kacinci bolum belki banimsarsiniz Sef Shen Wei yi hatirliyor merak ediyorum baya.:)
    Sotusa da devam sadece Arthitin hareketleri asiri sinir bozucu yaa. Kongu uzmesi falan sinir etmisti ama ins bitirecem az kaldi.
    SCI ya gelince isimleri bilmiyorum yazdiginizi da net anlayamadim o yuzden siyahli beyazli diye gidecem anlarsiniz zaten.:)
    Beyazli ve siyahli takim olmustu galiba sonrasinda mi siyahli ihanet ediyor yani suclaniyor falan onu anlamadim. O diziyi cozemedim yaa varsa bilginiz almak isterim efenim.^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Guardian'ın sonu kötü bitiyor hemde bayağı kötü.Sadece kavuşamamakla kalsa daha iyi olurdu dersin yani.:( Şef Sheni hımm aslında son bölümde hatırlıyor diyebilirim.Evet evet son bölümde 1000bin yıl boyunca beklediğini görüyor.Hatırlama olayı bunda yok çok yok zira noveldeki gibi bir rearnarkasyon olayı ( bize ters böyle şeyler ama olsun:) yok dizide. Dizi ile novel arasında bu yönden ayrılıyor. Yani Şef bir bölümde geçmişe gidip zaten 1000bin yıl önceki olayı gerçekleştiriyor diyelim.:) SCI ya gelirsek şu anlık bir ihanet yok aralarında hatta olayı çözdük yeyy diye parti vererek bitiriyor.Sonra bir kısa bölüm giriyor ve siyahlı olan kötü adamın çizdiği şeyler gibi bir yerin üstünde elinde bıçak kanını yere akıtıyor ve sus işaretini yapıyor.Zaten öncesinde de kötü adam bir melek ve şeytan tablosu falan çizmişti onu görüyoruz.Kısacası 2.sezon çekilirse siyahlı adam kötü yöne dönecek ve beyaz giyinen de onu bu yoldan döndürmeye çalışacak gibi bir şey ortaya çıkıyor.:) Bununda noveli var ama daha okumadım.Okursam daha iyi detaylar verebilirim.^-^

      Sil
  3. Kotu demek novelinde de mi oyle? Neden yaa mutlu sonu cok mu gorduler bize ah lanet modum dustu cunku bu seriyi acayip seviyorum.1000 bin yildir zaten ayriydilar baya sovecem ben anlasilan. Shen hatirladi 1000 yildir ariyordum dedi ben de bu hatirlama olayi Şefte ne zaman olacak diye merak ediyordum ing bakiyordum ama anlayamiyordum demek ki olmayacak gibi bir sey. Yani onlarda kusura bakmasin ama kimse arkadasini 10000 yil beklemez neyse ins bl sahneler cokca vardir uzaktan falan.:)
    Zaten sonu 2.sezon olacam gibi bitmis dediginiz kadariyla. Ve hep novelden yapiyor bu cinliler. SCI nin noveli bl mi?^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında novel de rearnarkasyonolayı olduğu için belki bir sonraki hayatlarında kavuşabilirler ama dizide o olay olmuyor.Noveli daha 60 bölüm geldi bakalım sonu nasıl bağlayacaklar ama orta mutlu son diye biliyorum.novelin linki burada Türkçe'ye çevirerek okuyabilirsin. Google transit sağ olsun ben öyle okuyorum.
      https://www.wattpad.com/595809422-guardian-english-version-bl-novel-chapter-1-no-4
      SCI de bl novel.Noveller bl olsa bile Çinlilerde maalesef katı bir sansür var.Tv dizilerinde bl falan yasak.Ama web dizileri maşallah. Novel linkini veriyorum bununda ben daha okumadım o yüzden ne derece bl içerek barındırıyor bilmiyorum ama Guardianın noveli çok güzel ona başla derim.Özellikle novelde Şef Shenin peşinden koşuyor çok tatlı ikisi de.:)
      https://www.wattpad.com/619061882-sci%E8%B0%9C%E6%A1%88%E9%9B%86-eng-translation-sci-collection-of

      Sil
    2. Guardianin noveline basliyorum hemen. Sefin Shenin pesinden kosmasi cok tatli geldi bana cunku dizide sanki Shen kosuyor gibi.
      Guardiani bitireyim SCI ya da bakcam. Cinliler de sacmaliyor yani sanki ne var bunda.
      Cok tesekkurler daha fazla bl konulu yazilar bekliyorum. Kendinize iyi bakin.^^

      Sil
  4. Ben sizi yine rahatsiz ettim de bir sey soracaktim. Noveli actim okumak icin ama kopyalanmiyor, kopyalayip google translateye yapistirip okumayi planliyordum olmadi. Siz nasil okudunuz soyler misiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sayfanın kenarına sağ tıklayıp Türkçe diline çevir seçeneği var ona tıklarsanız Türkçe'ye otomatikmen çevriliyor.:)

      Sil
  5. Cok tesekkur ederim o konularda ozurluyum. Bugun okumaya baslayacam sonra tartismak da isterim. Guardian seven biri bulmusum.^^
    Cok sag olun.^^

    YanıtlaSil
  6. Merhaba yazılarını çok seviyorum çok iyi oluyor :) love by chance çok güzel fakat ben SCI Türkçe bulamadım acaba sen nereden izledin ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar.:) Love by chance cidden güzel ilerde daha da güzel olacağa benziyor.^-^ SCI'nın Türkçesi şu anlık yok.Hatta ingilizcesi bile 2-3 bölüm ancak gelmiştir ben Çinceden şöyle bir üstten baktım.Artık anladığım kadarıyla.:) Ama Türkçe'ye çevrilecek diye biliyorum.:)

      Sil
  7. the untamed izleyin çok tatlı başroldekiler animesini izliyorum dizisi bitti şu aralar keşke ikinci sezonuda çıksa

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet diziyi biliyorum. Animesi noveli derken dizisi de çıktı.😊 Noveli okumadım daha. Dizisinin de Türkçesi başladı. Oradan izleyeceğim.Biraz bölümler biriksin diye bekliyorum.😌 Normalde uzun saçlı erkekleri sevmem ama bakacağım.😣

      Sil