30 Ağustos 2015 Pazar

Sakuragi Yaya'dan Calorie

Bütün İlklerin Benim


Platonik aşktan eminim hepinizin haberi vardır. Bunun sorma nedenim bu günkü yazımda sıkça bu ifadeden bahsedecek olmam. Zira mangamız platonik aşk beslediği arkadaşından artık vazgeçen Toshiyuki hakkında.


türkçe yaoi manga


Mangamızın konusu; 


Toshiyuki üniversitede arkadaşı olan Yasuhira'ya gizliden gizliye 15 yıl aşk beslemiştir. Baktı ki karşılık bulacağı yok bu platonik aşkını kalbine gömer ve ondan vazgeçmeye karar verir.Bu arada Jun ona bu konuda yardım edecektir.

Dikkat!!Bundan sonrası mangayı okumayan için spoiler içerir.




türkçe yaoi manga




Toshiyuki platonik olarak aşk beslediği Yasuhira'dan artık ümidi kesmiştir. Çünkü Yasuhira aşırı çapkın olup her türlü kızla çıkmaktadır. Bu kararını ortak arkadaşları olan Jun'a söyler. Jun'un her şeyden haberi vardır zira Toshiyuki ne zaman ağlasa Jun'un yanına koşar.
Fırsattan istifade eden Jun Toshiyuki'ye hemen çıkma teklif eder. (az çakal değil heee) Toshiyuki başta kabul etmese de çıkmaya başlarlar.









türkçe yaoi manga






Üniversitede dersteyken  Jun  pazar günü birlikte dışarı çıkalım mı diye sorar. Bizim henüz kimseyle çıkmamış saf ve doğal gencimiz hemen lunapark der ve ikilimiz parka gider.Parkta ikilimiz utana sıkıla eğlenir (tabi yanii) Tam eve gidecekken Jun 
Toshiyuki'yi öpmek için yaklaşır lakin bizim saf gencimiz bu durumdan kaçınır. Nitekim bu ilk öpücüğü olacaktır. Jun bir daha ki sefere der ve oradan ayrılır.









türkçe yaoi manga


Yasuhira  platonik olarak sevildiğini bilmeden Toshiyuki'yle yakın arkadaştır. Jun'u da alıp birlikte içmeye gitmeyi teklif eder. O sırada jun'da yanlarına gelir ve Yasuhira birlikte içmeye gidelim diye sorar. Arkadan Toshiyuki hemen atılır bence Jun içki içmek istemez diye. Jun hemen gelirim der ve üçlümüz içmeye gider.
Baktı ki Yasuhira ve Toshiyuki birlikte çok fazla gülüp eğleniyor sinirinden kudurur Jun ve eve gitmek istediğini söyler.Jun oradan ayrılırken Toshiyuki hemen peşinden koşar ve ikilimiz kavga etmeye başlar.
Jun yanlız kaldın işte Yasuhira'yla bu fırsatı değerlendir aslında hala Yasuhira'yı seviyorsun dimi diye sitem eder ve attığı tuhaf bakışların hesabını sorar Toshiyuki'ye. Toshiyuki ise ona kıza bileceğinden gelmesini istemediğini söyler. Aynı şekilde beni sevmiyorsun dimi diye isyanda bulunur.(dallas mübarek kim kimi seviyor belli değil)Toshiyuki ağlamaya başlar ve Jun'a seni seviyorum der.Kendisine inanmadığı içinde kızar. Jun Toshiyuki'yi kendine çeker ve öper.Bütün ilklerini alacağını da sözlerine ilave eder.





türkçe yaoi manga






İkilimiz artık tam manasıyla sevgili olmuştur ve birlikte sinemaya giderler. Bu sırada kızlar Juna iltifat yağdırırken Toshiyuki ne kadar haklı olduklarını fark eder. Zira Jun yakışıklı ve nazik biridir.Sinema çıkısında yine ikilimiz ayrılırken Toshiyuki Jun'nun ceketinin arkasını tutar ve gitmemesi için resmen direktifte bulunur. Baktı ki dışarıda başkaları var Toshiyuki Jun'u evine davet eder.(nefeslerimizi tuttuk :)








türkçe yaoi manga



Tutuğumuz nefesleri geri bırakabiliriz çünkü kayda değer bir şey olmaz ve Jun saat geç oldu deyip oradan ayrılır.
Bizim genci bir telaş alır zira gittiği kafe de kızların söyledikleri kafasını karıştırmıştır.En son iç yolculuğu ona Jun acaba nasıl kızlardan hoşlanırdı ki sorusuna kadar götürür. Bunu en iyi bilecek kişide en yakın arkadaşı ve bir zamanlar platonik aşk beslediği Yasuhira'dan başkası değildir.İkilimiz parkta sohbete dalar ve Yasuhira neden böyle bir şey merak ettiğini sorar Toshiyuki'ye. İkisinin (Toshiyuki-Jun'nun) çok fazla yakın olduklarından dem vurur ve biri sanki aşkımı elimden alıyor gibi hissediyorum der. Ardından da bir zamanlar sana aşık olduğumu sanıyordum diye ekler. (Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu dediğinizi duyar gibiyim.Sakin olalım lütfen).Tam ikilimiz konuşurken arkada Jun onları duyar. (Tamam sakinliğimizi kaybedebiliriz artık  : (







Bu sözleri duyan Jun hemen orayı terk eder. İkilimiz halen sohbet halinde zira Toshiyuki Jun'un orada olduğunu görmemişti. Yasuhira eskiden Toshiyuki'ye aşık olduğunu sanıp tuhaf olmuş ve hemen kendine kız bulup bu durumdan kurtulmuştur. Toshiyuki ise şokta zira kendisini 15 yıl platonik olarak sevmişti. Onun yüzünden kozanova olduğunu duyunca  kendisini salak gibi hisseder. Yasuhira sen benim en iyi arkadaşımsın diye konuyu kapatır. İkilimiz çok iyi dosttur çünkü.

Toshiyuki oradan ayrılır ve Jun'nun yanına gider.Yemek teklifi red edilir. Hatta derste yer tuttuğu halde Jun yanına gelmez ve ondan uzak durur.Neler olduğunu anlamayan Toshiyuki sonunda sinir olsada eve gider. Evin önünde Jun kendisini beklemektedir.

türkçe yaoi manga






Karşılıklı otururlar ve Jun sen mutluysan sorun yok ikinize mutluluklar tarzında konuşmaya başlar. Toshiyuki ise içinden bu kadar kalay vazgeçiyor ha diye düşünürken Jun üstüne gelir ve ikilimiz yerde konuşmaya devam eder. Seni Yasuhira'ya veremem diye sarılır. Toshiyuki ise beni gerçekten seviyorsun dimi diye sorar.(Sormasına ne gerek varsa artık  ^-^ )İkilimiz geceyi birlikte geçirir.










türkçe yaoi manga

Bazı olaylar neticesinde Toshiyuki bütün her şeyle Jun'nun ilgilendiğini fark eder ve çıktığı yemekteki parayı ödemeyi teklif eder. Jun ise böyle şeylere takılmaması gerektiğini söyleyerek hesabı elinden alır.Bir şey yapmalıyım diye düşünürken Yasuhira yanına gelir ve doğum gününde içmeye gideceğiz dimi der.Toshiyuki kendi doğum gününü unutmuştur.Bunu fırsat bilip Jun'na doğum günü hediyesi alayım bari diye plan kurarken günü bilmediğini fark eder.
Yasuhira'ya sorsa çok şüpheli olacağını fark eder ve bunu sormaktan vazgeçer.Yasuhira ve Toshiyuki doğum günü için birlikte içmeye gider. (Jun'un işi vardır ayrıca haberi de yoktur) Tam kapıdan çıkarken Jun koşarak gelir. Yasuhira kendisine haber vermiştir. Elini öne uzatır ve gel buraya der. Toshiyuki istem dışı hareket ederek Jun'un yanına gider. İkilimiz oradan ayrılır ve sokakta konuşmaya başlarlar. Toshiyuki hiç bir şey vermedim sana diye söylenirken Jun ona sarılır ve bütün ilklerini aldım ya der (Çok romantik yaa *-* ). Böylelikle ikilimiz sarılır.





türkçe yaoi manga


Sakuragi Yaya'dan kalpleri ısıtan çok güzel bir manga daha.
Yume Musubi, Koi Musubi ve Himegoto Asobi adlı mangaları da çok iyidir okumanızı tavsiye ederim. Sakuragi çok güzel hikaye ve çizimleriyle gönlümde yer edinmeyi başardı diyebilirim.
Calorie bizim bildiğimiz kalori anlamında değil de ısı birimi anlamında kullanılmış burada.Zira gerçekten çok mutlu ve sıcak hissedilen bir atmosfer vardı mangada. 
Mangamızın Cd draması olduğunu da hatırlatayım buradan.Okumak isteyen Cd dramayla okurlarsa sevinirim.
Inoue Kazuhiko'nun (Jun) mükemmel bir şekilde bu rolün sesi olduğuna sizde kanaat getireceksiniz eminim.

Bu mangayı bize Türkçe olarak sunan en sevdiğim fansub olan
heterophobiafansub yine teşekkürü bir borç bilirim.Sağ olun. Emeklerinize sağlık.
Yazımı burada sonlandırırken size iyi okumalar dilerim.

7 yorum:

  1. Nedense postun sonuna kadar Yasuhiroyu seçti sonunda, diyeceksin diye bekledim, junu seçeceğini düşünmemiştim. :) Junda tam bir iyi olup sonunda kaybeden taraf havası var gibi gelmişti :D Okuyacak bir mangamız daha oldu ^^
    Ve İnoue Kazuhiko mu? :O Kakashi senseiii :) Hemen indirmem gerek cdsini

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Jun kaybetseydi manga traji-romantik olurdu valla :) Bir keresinde okuduğum mangada başkasını seçmişti ana karakter. İnsan bir kötü oluyor onu niye seçmedi diye. :( Bunun mutlu sonla bitmesine seviniyorum o yüzden.^-^
      İnoue Kazuhiko değince insanın aklıma hemen Miyagi You (Junjou Romantica) geliyor dimi. Bu cd dramasında da harikaydı.Aynı etkili sesi :) Beğenerek okursunuz inş.

      Sil
  2. Dizilerde filmlerde iyi olan karakter yeterince kaybediyor zaten, bari arada kazandığı da olsun dimi ama :)

    YanıtlaSil
  3. bu mangayı nereden okuyabiliriz???

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba bu mangayı okumak için öncelikle http://www.heterophobiafansub.com/ dan indire bilirsiniz.Ama online olarak okumak isterseniz eğer http://bato.to/comic/_/calorie-r12659 heterophobiafansub online attığı yerden de okuyabilirsiniz.Ama oraya kaydolmadan göremezsin bölümleri.Kaydolup okuya bilirsiniz.

      Sil
  4. Ukelerin seme giderken bir şey söyleyemeyip kıpkırmızı bir yüzle kolundan yada gömleğinin ceketinin ucundan tutması ve gitmesine izin vermemesi bana nedense aşırı sevimli geliyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ya özellikle bir de kalpleri küt küt atıyor yaaaa.:) Bütün ukeler böyle olsun diye kampanya başlatmak istiyorum izninizle.^-^

      Sil