29 Temmuz 2016 Cuma

Yamamoto Kotetsuko' dan Ashita wa Docchi da!

İt's All Your Fault


Bu hafta özüme dönüyorum.Yani manga tanıtımlara devam. Ve bunun için en best yaoi manga çizeri Yamamoto Kotetsuko'yu uygun gördüm. (başka kim olacaktı ki zaten:) Son çıkan yaoi mangalarından Ashita wa Docchi da! bu gün ki mangam olacak.^-^

Dikkat!!Bundan sonrası mangayı okumayan için spoiler içerir.








Kirara bir gün oturup oyun oynarken orada bulunan çocukların kendisine güzel dediğini görür. Ama diğer çocuk ise öyle dememesini çünkü onun bir erkek olduğunu söyler. Buna sinirlenen Kirara annesine söylenerek eve gider. Çünkü kendisi erkek olmasına rağmen annesi onu bir kız gibi giydirir ve büyültür. Buna isyan eden Kirara sonunda saçları kesip çıplak bir şekilde okula gitmek için evden çıkar. (ahanda delirdi çocuk sonunda)
Kirara önde annesi peşinde dışarıda koşuştururken birine çarpar. Çarptığı adamın 2 tanede oğlu vardır ve o anda onların müthiş olduğu fark eder.








İleri zamanlarda bu ikili okula giderken Kirara onları takip eder. Bu geri zekalı yan dairedeki diye ondan bahsederler. Tabi Kirara bozulsa da onları takibe devam eder. Tam o anda karşılarına bir grup serseri öğrenci çıkar ve ikilimiz onları haşat eder. Bundan etkilenen Kirara bundan sonra size Aniki diye sesleneceğim deyip peşlerinden hiç ayrılmaz. Zamanla da ikili Kiraraya alışır ve onu korur kollar.
Orta okula başladıkları zaman kardeşlerin adı kuduz köpekler olarak nam salar. Tabi onlara tekme atan bir Kirara vardır artık. Herkes şaşırsa da bir şey olmaz. Öğle teneffüsünde bir grup serseri Kirara'nın başına toplanır. Küçük olan kuduz köpekle kavga etmişsin gel bize katıl tarzında çağrıda bulunurlar. Tabi Kirara adam mısınız lan siz gibilerinden konuşunca bunun gömleğini açıp duvara yapıştırırlar. Tam telefonla fotoğraflarını çekerken Ken gelir. (kardeşlerin küçüğü :)  ve en yakışıklısı ahhhh....)







Onları pataklar ve Kirara'yı oradan çeker. Teşekkür eden Kiararya daha dikkatli ol der ve çekip gider. (haşin erkek canım :) Okula giderken karşılaşan ikilimiz büyük abi hakkında konuşur çünkü artık okula gitmiyordur büyük olan.
Kirara artık okula iyice adapte olur ve arkadaşlarıyla falan takılır. Eve dönüş yolunda Ken'i bir kızı öperken görür. (ahhh hep böyle sahneler çizip yüreğimize oturtuyorsun Yamamoto yaaa. Bak şimdi içime öküz oturdu bile:(
Kiraranında göğsü sıkışır. Çünkü Ken'e aşıktır oda. Ama maalesef  bütün kızlar da Ken'e aşıktır. (şıll... bırakmıyor ki peşini nerede yakışıklı biri var hucum heeee gel indirim vardı.:)
Dönüşte birlikte yürürler ve Kirara size geleceğim diye tutturur ve Kenin evine gider.



24 Temmuz 2016 Pazar

Oradan buradan ve güncel mangalar

Güncel Mangalar


Bu gün acayip yorgun olmama rağmen bu yazıyı yazmaya karar verdim.Yani biraz kısa olursa kusura bakmayın lütfen. Hatta bu hafta vermesem mi bir yazı diye düşünüyordum ama sonra sorumluluk sahibi biri olduğumu kendi yüzüme vurduğum tokat ile hatırladım vesselam.Çok konuşkan havamda değilim şu an idare edin beni olur mu.^-^
Neyse bu hafta çok sevdiğimiz D gray manı bir daha izledik.Nedenine gelirsek biliyorsunuz ki (yani biliyorsunuz dimi:) yeni bölümleri geldi.Çok beklemiştik cidden.Biraz bahsetmek gerekirse yeni seiyuuları aslında çok beğendiğim söylenmez.Yani Allen'in seiyuusu ölmüş okey ama Lavi'nin seiyuusuna ne oluyor.Çok seviyordum onun sesini ben yaaa. Geri dön diye şarkılar bestelemekteyim şu an.Artı görsel imajın değişmesi kısmında da biraz sıkıntı var.Yani yeni jenerasyon grafikler kullanılmış ve karakterler renklendirilmiş.Şimdi eski versiyonu tekrar izleyip yeni 20016 versiyonunu izleyince başta bir ne oluyor yaa ya bağlıyorsunuz.Biz D grayman'ın o karanlık gri havasına vurulmuştuk. Şimdi bu ne diye tepki veriyorsun.Ama aklı selim düşünürsek de aynı ekip bu olayı yapmıyor hatta seiyuular bile ortada  yoksa sanırım bazı değişimlerin olması normaldir.Ayrıca eski D garyman da en sevdiğim generali zaten çok az görmüşken yeni D grayman da hemen vurmak ne oluyor.Bak bu spoilerdi aman dikkat.Neyse kısacası adam ortadan yok oldu. Nerdesin general Cross diye nidalar atmakdayım. Allenin ustası Crossu çok az görmemize rağmen bu karaktere bu kadar bağlanmak sanırım bunu bir de Gintamada ki Takasugi Shinsuke'de görmüştük.
Neyse konu neydi haa doğru şu an haftamı animeyle geçirdiğimden manga okumaya fırsat bulamadım çok fazla.En fazla gelen Türkçe mangaları okudum.O yüzden de bu haftalık İngilizce bir şey okumadığım ve ne yazacağım konusunda kafa patlatmadığım için kusura bakmayın.Tabi bir yandan da editlere sarınca... kısacası durum bu.






Ama sizi yaoi mangasız bırakmamak adına  bir kaç güncel yaoi manga vermeye karar verdim.(hemde şu an yani bu yazıyı yayınlamadan 10 dakika önce olacak sanırım:) ilk manga Koi No Jikan.OHYA Kazumi mangakamız. Kendisi genelde Shoujo yazarıymış.Demek ki doğru yolu bulup yaoi de çiziktiri vermiş.Bu tarz olanları bekli bilirsiniz. Yani aslında shoujo yazıp araya yaoi alanları.Eğer aklınıza gelmediyse İmagase dersem hatırlarsınız sanırım.Aynı şekilde İmagasenin de yazarı Shoujo ve dram türünde yazan biri ve yaoi mangaya el attığında bayağı ağlamıştık. Kısaca okumalık güzel bir manga daha.Çizim olarak biraz beyazlar ağırlıkta ve karakter odaklı çizilmiş ama çokta kötü sayılmaz bence.




16 Temmuz 2016 Cumartesi

Yaoi mangadan notlar

Biricik mangam Türkçe'ye mi çevriliyor?


Aslında bu yazının Koi Nanka Shitakunai'nin devamı olması gerekiyordu lakin yine başka bir havada olduğumdan değişik bir yazı olacağa benziyor hadi bakalım. Ihımm öncelikle neyden bahsetsem diye bir düşüneyim bakalım. Ahh buldum.Sonunda çok istediğim bir şey oldu bundan bahsetsem fena olmaz sanırım. Tabi ki HF'yi sıkı takip edenlerin gözünden kaçmayacak bir şey gerçekleşti.En az 10-15 yazıda bahsini geçirdiğim çevirsinler diye dualar ettiğim, hatta İngilizce'ye çevirenlere bile kafa göz dalma noktasına geldiğim çok sevgili biricik mangam sonuna Türkçeye çevriliyor. Heyyyooooo. Şimdi neden bahsediyorsun demeyin.Tabi ki herkesin nedense! nefret ettiği ama benim aşık olduğum Okane ga Nai'den bahsediyorum tabi ki.

İşin nasıl olduğu kısmı tam bir karmaşa.Ama her şeye rağmen bu bir sır. Şşşiiith kimse duymasın o yüzden o kısımları yazmayacağım.:) Sadece çevrileceğini bilin yeter.İşin iç yüzü biraz karmaşık çünkü.Neyse sonunda hayallerim gerçek oluyor diyebilirim.Tabi ki bizzat editin de yer alacağımı söylemeden de geçmeyeceğim.Zaten benden başkası da bu manga için gönüllü olmazdı. Çevrilmediğini bile düşünürsek bence iyi bir iş başarmış olacağım.
İşin artık neden sevmiyorlar kısmını geçtim.Zaten herkesin cevabı ortak biz Ayese'nin çizimlerini sevmiyoruz değil mi. Size tek diyeceğim şey resmin bütününü kaçırıyor olmanız olacaktır.Ben okurken Ayeseyi o kadar da kafama takmıyorum mesela.Orada ki zorlama aşk, bir yakuzanın bu duruma gelmesi, sürekli yaşanan bir aksiyon, hissedilen o tutkuya bakıyorum. Okudukça Ayesenin çizimlerine alışacağınızı sizde biliyorsunuz değil mi? Bu yüzden ön yargılarınızı kırın ve hikayeye odaklanın lütfen.

2 Temmuz 2016 Cumartesi

O da ne tavsiye listesi mi?

Bayram tatilinde okunması gereken yaoi mangalar


Evet başlıktan da anlaşılacağı üzerine ben yine saçmalama modundayım. Bu hafta temizlik ev işleri sarma derken arada bu yazıyı yazayım çıksın hesabı takılıyorum şu anda.Hazır bayram geldi ve çoğu kişi evde veya tatile çıkıyor evdekiler için okumalık güzel eskiye dönüşlü yaoi mangaları yazayım dedim.Kısacası bunlar tatilde göz atıp tam vakit geçirmelik mangalar olacak.Ayrıca çoğunun cd draması var.Yani hazır tatildesiniz cd dramayla manga okuma keyfini yaşayabilirsiniz demektir.

1. Tavsiyem:


yaoi_manga






Tabi ki kimseyi şaşırtmadan ilk ve en güzel tavsiyemi vereyim istedim.Dehşeti ala Honto Yajuu. Onsuz bir tatil düşünmenizi istemediğimden ilk tercihiniz bu olsun derim.
Akimin baş döndüren cazibesi ve Uedanın o sevimli halleriyle harika bir tatil sizinle.(yine başladım satıcı ağzına. Bu moda girdiysem eyvah ki ne eyvah...)
Ihmm kısaca cd drama ile okunabilecek en güzel manga.









2. Tavsiyem:


yaoi_manga



Kimi ga Koi ni Oboreru işte yine harika bir manga daha.Kimi ga Koi serilerinin 2.cisi bu tatil için ideal.Aynı şekilde cd dramayla okuyup o müthiş anlara tanık olabilir ve manganın büyüsüne kendinizi kaptırıp belkide odanızın içinde sizi dükkana davet eden Jinnai'nin sesini bile duyabilirsiniz. (yokk bir de uslu çocuk olup şirinleri görsünler.benim kafa yine gidik idare edin lütfen^-^)